Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Διαμαρτυρία – Απάντηση (του Ελευθερίου Πάλλα,

προέδρου της «ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ Α.Ε.»)

                                ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΖΑΝ.GR 

  Κύριε Διευθυντά,

Στις 18-10-2012 αναρτήθηκε στο διαδίκτυο  δημοσίευμα της εφημερίδας σας με υπογράφοντα τον κ. Γιώργο Μαστρογιαννόπουλο με θέμα «Ανταλλαγή οικοπέδων μεταξύ δήμου Σερβίων-Βελβεντού και ΚΤΕΛ – Πράξη δεύτερη: κίνηση ματ από το δήμο ή μετωπική με απρόβλεπτες συνέπειες;»

Τα αναγραφόμενα στο εν λόγω δημοσίευμα όμως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ αποτελούν και σαφή διαστρέβλωση της πραγματικότητας με όλως εσφαλμένη -αν όχι κατευθυνόμενη- υπόδειξη του δημοσιογράφου σας  προς την εταιρία μας για τον χειρισμό του θέματος. Ως εκ τούτου εφιστούμε κατ’ αρχήν την προσοχή του σε όσα γράφει εντελώς ανέλεγκτα και πολύ περισσότερο σε όσα μας «συμβουλεύει» τονίζοντάς του την λάθος θέση του στο όλο θέμα και την υπέρβαση  των καθηκόντων του.

Ούτε ο χώρος  όμως της εφημερίδας σας ούτε το όλο θέμα  προσφέρεται για πολλά λόγια, αφού η πορεία της υπόθεσης θα αντιμετωπιστεί από τα αρμόδια δικαστήρια. Απλά για την ενημέρωση του απλού πολίτη, σας αναφέρω επιγραμματικά τα εξής:

  1. Στις 2 η ώρα το μεσημέρι της 16-10-2012 παρέλαβα πρόσκληση να παραβρεθώ στο Δημοτικό Συμβούλιο των Σερβίων  μετά από 5  ώρες!!! , όπου θα συζητούνταν το θέμα της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου στα Ο.Τ  30 και 33 με τη δημιουργία χώρων πρασίνου. Φυσικά δεν ένοιωσα έκπληξη για το θέμα, αφού ήταν κοινό μυστικό ότι ο Δήμος θα προσπαθούσε με αυτόν τον τρόπο εκβιαστικά να σταματήσει τις εργασίες ανέγερσης του κτιρίου μας στο ιδιόκτητο οικόπεδό μας, που είχαν αρχίσει στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

2.  Άλλωστε την απειλή του αυτήν την είχε απευθύνει σε μένα ο ίδιος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην «πρώτη πράξη» του θέματός σας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25-9-2012.

Τότε που με έκπληξή μου άκουσα τον κ. Δήμαρχο και τον  κ. Πρόεδρο του Δημ. Συμουλίου να «παζαρεύουν» με τον… εαυτό τους τα ποσά  των δαπανών που εμείς  είχαμε  ξοδέψει  για την αγορά του οικοπέδου μας και την κατασκευή του  κτιρίου μας  μέχρι τώρα, χωρίς  φυσικά κανένα δικαίωμα, αφού από την πλευρά μας ως ΚΤΕΛ ποτέ δεν μπήκε θέμα ανταλλαγής του οικοπέδου μας.  Απλά στα πλαίσια της καλής σχέσης μας με την τοπική κοινωνία και τις αρχές της πόλης των Σερβίων, θελήσαμε για μια ακόμα φορά (από τις πολλές) να δώσουμε στο Δήμο   μια ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ευκαιρία να μην εναντιώνεται άσκοπα και άδικα και σε ένα θέμα που δημιούργησε ο ίδιος και μόνο με την έναρξη της κατασκευής του έργου, προφανώς για λόγους εντυπωσιασμού και κακώς νοουμένης πολιτικής εκμετάλλευσης. Ένα θέμα όμως ανύπαρκτο για οποιονδήποτε θέλει να δει τα γεγονότα απλά και καθαρά, αφού το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι δεδομένο και η αντιμετώπισή του από τον Δήμο  στη φάση αυτή φανερά εσφαλμένη. Είναι δυνατόν να θέλει να εμποδίσει ο Δήμος την ανέγερση του κτιρίου μας σε ιδιόκτητο οικόπεδό μας που εμείς αποκτήσαμε μετά από δημοπρασία  στην οποία  αυτός  δεν συμμετείχε καν;  Ασφαλώς και όχι, αφού η ιδιοκτησία μας δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ούτε οι δαπάνες μας φυσικά που έγιναν για την ανέγερση του κτηρίου μπορούν να αμφισβητηθούν, αφού  ήταν οι πραγματικά  αναλωθείσες , χωρίς τις αποζημίωση  για τις καθυστερήσεις κλπ Το αν δεχτήκαμε να συζητήσουμε την πρόταση του Δήμου για να σταματήσουμε τις εργασίες στις αρχές Αυγούστου ανάγονταν στην δεδομένη καλοπιστία μας και μόνο, αφού επί τρία και πλέον χρόνια ο Δήμος ποτέ δεν πρόβαλε καμιά αντίρρηση και οι εκπρόσωποί του έδειχναν ικανοποιημένοι από το ότι η πόλη τους θα αποκτούσε ένα σύγχρονο κτήριο (εκδοτήριο εισιτηρίων) με όλες τις ανέσεις εξυπηρέτησης των επιβατών.  Κάτι που ασφαλώς έλειπε .

Είναι γεγονός ότι κανένας δεν εκδήλωσε αντίθετη θέση σ αυτήν την 3ετία, παρά μόνο στις 31/7/2012, οπότε και έκπληκτος εγώ και ο εργολάβος του έργου ακούγαμε τον κ. Δήμαρχο απροειδοποίητα να μας ανακοινώνει ότι αν δεν δεχόμασταν να διακόψουμε τις εργασίες για 25 μέρες που μας ζητούσε θα διακόπτονταν η πορεία του έργου!!!. Φυσικά κοινό «μυστικό» όλων ήταν ότι θα επιχειρούσε ο Δήμος να  χαρακτηρίσει πράσινο κλπ. το οικόπεδό μας. Μια τέτοια θέση αποκρούσαμε ως καθαρά εκβιαστική και αντίθετη με τη λογική και το Νόμο. Στη συνέχεια από το Δήμο μπήκε πρόταση ανταλλαγής με άλλο οικόπεδο του Δήμου. Δεν συμφωνήσαμε φυσικά, όπως και ήταν λογικό. Απλά θελήσαμε για  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορά να εξυπηρετήσουμε τον Δήμο και να αποκαλύψουμε την απλή αλήθεια στον οποιονδήποτε, πως κανένας δε μπορεί να καταργεί την ιδιοκτησία του άλλου. Γι αυτό και χορηγήσαμε τη ζητούμενη προθεσμία να μας προσκομίσει ο Δήμος τίτλο ιδιοκτησίας του τακτοποιημένο και πεντακάθαρο για δικό τους οικόπεδο, αφού η πρόταση του ήταν να ανταλλάξουμε το οικόπεδό μας με ανύπαρκτο τότε οικόπεδο του Δήμου («ήθελαν να μας στείλουν στα χωράφια», όπως χαρακτηριστικά είπα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 25/9/2012).

Ταυτόχρονα όμως ζητήσαμε και απόλυτα συμφώνησε ο κύριος Δήμαρχος την καταβολή των μέχρι τότε δαπανών μας, που ήδη ανέρχονταν στα 110.000 ευρώ περίπου για την έκδοση αδείας, αξία εργασιών εκσκαφής κλπ. Η μετά χαράς όμως  αποδοχή της πρότασής μας  αυτής από τον κ. Δήμαρχο και  λοιπούς εκπροσώπους του Δήμου, στο Δημοτικό  Συμβούλιο της 17/10/2012 μετατράπηκε σε ένα στυγνό και αστείο εκβιασμό μας,  όταν έκπληκτος άκουγα ότι το ΚΤΕΛ έπρεπε να λάβει 87.000 ευρώ και μάλιστα σε …δόσεις, γι’ αυτό και εκνευρισμένος αποχώρησα δηλώνοντας ότι θα προχωρήσουμε το έργο κανονικά χωρίς καμιά πλέον  καθυστέρηση. Είχαμε όμως και πάλι δικαιωθεί –δυστυχώς- για όσους θέλησαν  αποτυχημένα να μας αντιμετωπίσουν με ψεύτικες υποσχέσεις- αφού ούτε οικόπεδο υπήρχε για ανταλλαγή, ούτε τη ζημιά μας  πλήρωναν και φυσικά οι υποσχέσεις του κ.  Δημάρχου έμοιαζαν με παραμύθια απευθυνόμενα σε μικρά  παιδιά. Γι αυτό και ξαναρχίσαμε τις εργασίες. Όμως ο εργολάβος μας απειλείται, εξυβρίζεται και εκβιάζεται με ψεύτικες μηνύσεις να σταματήσει το έργο. Αυτό ας το κρίνει πλέον ο κάθε αρμόδιος.

Οι πολίτες του Δήμου Σερβίων  ασφαλώς  γνωρίζουν (άλλωστε η εταιρία μας είχε και έχει πολλούς μετόχους από την πόλη τους) το αν έχουμε δίκιο. Ίσως βέβαια δεν ξέρουν ότι η γενική συνέλευση των μετόχων μας ελέγχει -και δίκαια-  για την καθυστέρηση της πορείας του έργου που αποφάσισε η ίδια και ότι δανειοδοτηθήκαμε για την κατασκευή του έργου, για το οποίο τρέχουν προθεσμίες, τόκοι και ευθύνες!!!!  Αυτά πρέπει να αναλογιστεί ο όποιος θέλει να ασχοληθεί  με το θέμα . ΄Όλα  τα  άλλα είναι  λόγια  του αέρα … Οι συμβουλές συνεπώς του γράφοντα για να λογικευτεί το ΚΤΕΛ και να δεχθεί τις προτάσεις για μείωση των συμφωνημένων και πραγματικών και μόνο δαπανών του, και μάλιστα χωρίς να διεκδικεί τις νόμιμες επιπλέον αξιώσεις όπως και είχε δικαίωμα  κρίνονται τουλάχιστον ατυχείς, αν όντως προέρχονται  από τον ίδιο…..

Οποιοσδήποτε άλλος σχολιασμός, όπως αυτός του κ. Χρήστου Ελευθερίου της 19/10/2012, ο οποίος είναι κακόβουλος και άκρως προσβλητικός και συκοφαντικός για μένα, το Δ.Σ. και την ίδια την εταιρία που εκπροσωπώ θα αντιμετωπιστεί από την Δικαιοσύνη.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
της «ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΕ»
Ελευθέριος Πάλλας
....................
Σ.Σ Προφανώς θα υπάρξει σύντομα ανταπάντηση επί προσωπικού
Γ. Μαστρογιαννόπουλος