Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

18 Οκτωβρίου: "Νεκρώνει" η αγορά της Κοζάνης

-Απεργία ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ

.

katasthmaperg17.10.12"Νεκρώνει" ο εμπορικός και βιοτεχνικός κόσμος της Κοζάνης την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, αφού οι εμποροβιοτέχνες και οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, αλλά και η Ομοσπονδία Εμπόρων και Βιοτεχνών Κοζάνης συμμετέχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που προκηρύχθηκαν με ένα στόχο: να δείξουν στην κυβέρνηση τη δραματική κατάσταση που περνάει η αγορά και να μην παρθούν νέα μέτρα. Μάλιστα ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης ήταν αυτός που είχε ζητήσει δυναμικές κινητοποιήσεις από την ΕΣΕΕ, όπως και έγινε.

Την ίδια ημέρα (Πέμπτη 18 Οκτωβρίου), στην Κοζάνη, θα γίνει και η μεγάλη 24ωρη πανελλαδική απεργία των σωματείων τους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενώ μαζί έμποροι – βιοτέχνες, εργαζόμενοι των σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του εργατικού κέντρου Κοζάνης και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ θα διαδηλώσουν ενάντια στα νέα μέτρα και την πολιτική που εφαρμόζεται, στις 11 το πρωί της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου.

Μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης, επεσήμανε ότι: «Πρέπει να δείξουμε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, πρέπει να μας δουν όλους μαζί ενωμένους, όλον τον επαγγελματο-βιοτεχνικό κόσμο και τον εργατικό κόσμο. Ταυτόχρονα με τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις μας, να καταθέσουμε και τις προτάσεις και τοπικά και πανελλαδικά, ώστε να βοηθήσουμε αυτούς που πρέπει να βγάλουν τη χώρα από την κρίση». Ο ίδιος απευθύνει κάλεσμα στον εμπορικό και βιοτεχνικό κόσμο της Κοζάνης να δώσει δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση που θα γίνει στις 11 το πρωί της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, μαζί με τον εργατικό κόσμο της Κοζάνης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τις δικές του ξεχωριστές κινητοποιήσεις θα κάνουν μισή ώρα νωρίτερα σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα (κεντρικό πεζόδρομο και παλαιό πάρκο, αντίστοιχα), το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα που ανήκουν στη δύναμή του.

Από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ