Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Σύσκεψη για την εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων σε νέους

.

neoiagr5.10.12  Το επόμενο βήμα στην απόφαση του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού για εκμίσθωση καλλιεργούμενων εκτάσεων του Δήμου σε νέους, με στόχο την ανάπτυξη δυναμικών καλλιεργειών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, αποτέλεσε η συνάντηση του Δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Χρήστου Ελευθερίου και των Αντιδημάρχων κ.κ. Νίκου Λαζαριώτη και Γιώργου Μπάκανου, με όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον (120 δημότες) καταθέτοντας την σχετική αίτηση στο γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου.  

  Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στα Σέρβια έγινε ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή για τους βασικούς στόχους αυτής της πρωτοβουλίας ενώ αναπτύχθηκαν και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν μέχρι και το στάδιο της εκμίσθωσης δημοτικών εκτάσεων, με ενδεικτικό όπως τονίστηκε ενοίκιο.

  Μέχρι και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν συγκεκριμένα τις προτάσεις τους σχετικά με τις καλλιέργειες που προτίθεται να αναπτύξουν και στη συνέχεια αυτές οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από την τριμελή επιτροπή του Δήμου που έχει συγκροτηθεί γι’ αυτό το σκοπό.

  Η μεγάλη συμμετοχή σε αυτήν την συνάντηση έδειξε ουσιαστικά το ενδιαφέρον που υπάρχει καθώς και την θέληση νέων για την στροφή προς την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή  και γενικότερα προς τον πρωτογενή τομέα.