Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Δωρεάν κλινικός και μαστογραφικός έλεγχος

σε γυναίκες άνω των 40 ετών στα Σέρβια

.

alma_zohs30.9cΟ Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης, στο Πλαίσιο του Προγράμματος Προσυμπτωματικού Προληπτικού Ελέγχου διοργανώνει δωρεάν κλινικό και μαστογραφικό έλεγχο στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Σερβίων σε γυναίκες άνω των 40 ετών στην Κινητή Μονάδα του Α.Ν.Θ. Θεαγενείου.

Την Τρίτη στις 2/10/2012 , ώρα 8 μ.μ. στο Δημαρχείο Σερβίων θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ομιλία με κύριο ομιλητή τον Χειρουργό-Γυναικολόγο Κλέαρχο Δεσίρη, με θέμα:

«Καρκίνος του Μαστού:Πρόληψη και Αντιμετώπιση».

Παρά την ελάττωση του συνολικού αριθμού των καρκίνων τη δεκαετία του ’90, ο καρκίνος μαστού αυξήθηκε κατά 40% την τελευταία 25ετία.Αποτελεί το συχνότερο κακόηθες νεόπλασμα των γυναικών στο δυτικό πολιτισμό και την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες. Υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες θα διαγνωστεί με καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.Στην Ευρώπη ο καρκίνος μαστού αγγίζει τις 430.000 νέες περιπτώσεις το χρόνο και καταγράφονται περίπου 132.000 θάνατοι ετησίως.Στην Ελλάδα η συχνότητά του έχει αυξηθεί επίσης σημαντικά και υπολογίζεται σε 4.500 νέες περιπτώσεις ετησίως, ενώ στο ίδιο διάστημα καταγράφονται περίπου 1.800 θάνατοι . Στο σύνολο των διαγνώσεων καρκίνου μαστού στη χώρα μας περίπου το 5% των γυναικών το βρίσκει έγκαιρα σε προσυμπτωματικό έλεγχο και επωφελείται από το πρώιμο στάδιο της ασθένειας, το οποίο μπορεί να σημαίνει και πλήρη ίαση, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 60%!