ΑΟ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ/Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ/1ος ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣaot7.10.12_1gagdr2
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012-13

Σάββατο 20 Απριλίου 2013/26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κατάθεση ψυχής και σωτήρια εκτός έδρας νίκη για τον ΑΟΤ!

ΛΙΒΑΔΕΡΟ – ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟ 0-1

20.4.2013_LIV-TRAN_120.4.2013_LIV-TRAN_2

Κατάθεση ψυχής έκαναν οι παίκτες του Α.Ο. Τρανοβάλτου στο τελευταίο παιχνίδι της περιόδου και με την εκτός έδρας νίκη επί της Αναγέννησης Λιβαδερού το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, κρατήθηκαν στην κατηγορία. Μια εφιαλτική -ποδοσφαιρικά- χρονιά, στην οποία φλέρταραν σχεδόν όλο το διάστημα με το φάσμα του υποβιβασμού, έληξε αίσια… Η ανασύνταξη, η σοβαρότητα και το πάθος στις τελευταίες αγωνιστικές έφεραν αποτέλεσμα.

Οι παίκτες του Τρανοβάλτου μπήκαν στο γήπεδο κυνηγώντας ένα αποτέλεσμα -τη νίκη- και έχοντας το αυτί τους στο γήπεδο της Μεσιανής περιμένοντας στραβοπάτημα των γηπεδούχων. Όλα ήρθαν κατ’ ευχήν γι αυτούς, αφού πήραν παλικαρίσια το τρίποντο και το παιχνίδι στη Μεσιανή έληξε ισόπαλο.

...το ΒΙΝΤΕΟ του αγώνα (11:17 min)

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, με το Τρανόβαλτο να προσέχει περισσότερο τα μετόπισθεν και το Λιβαδερό να δημιουργεί καλύτερες φάσεις για γκολ που πέρασαν ανεκμετάλλευτες, με χαρακτηριστικότερη αυτή του 43΄ όταν σε τετ α τετ επιθετικού με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Κούρα, ο τελευταίος βγήκε έγκαιρα, έκλεισε το οπτικό πεδίο και απέκρουσε με τα γόνατα το πλασέ, αποσοβώντας παραβίαση της εστίας του. Οι γηπεδούχοι επίσης είχαν δημιουργήσει στο 12΄, στο 25΄ και στο 38΄ πολύ επικίνδυνες καταστάσεις με περίτεχνους συνδυασμούς που δεν είχαν ευτυχή γι αυτούς κατάληξη. Καλές επιθετικές προσπάθειες  και σουτ είχε και το Τρανόβαλτο στο 17΄, στο 29΄και στο 36’, που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον σταθερό τερματοφύλακα των γηπεδούχων Φωτιάδη. Το κλείσιμο του ημιχρόνου βρήκε τις ομάδες στο 0-0 με την εικόνα των γηπεδούχων να είναι λίγο καλύτερη.

Τα δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον, πρόσφερε συγκινήσεις και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, με την αγωνία βέβαια των παραγόντων και των φιλάθλων του Τρανοβάλτου να είναι στο "κόκκινο".

Σχετικά νωρίς, στο 50΄, το Τρανόβαλτο ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ όταν σε μπροστινή διεκδικήσιμη μπαλιά, ο Χρήστος Ντανάτσας ξεπετάχτηκε όμορφα, προσπέρασε την αντίσταση του αμυντικού και πλάσαρε τον τερματοφύλακα του Λιβαδερού γράφοντας το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Η αντίδραση των παικτών του Λιβαδερού ήταν σφοδρή και στο αμέσως επόμενο διάστημα δημιούργησε μεγάλες φάσεις για να ισοφαρίσει τον αγώνα. Στο 55΄ σε προσπάθεια των γηπεδούχων από δεξιά η μπάλα έφτασε στον Μπάμπη Τσιτσιούρη -κορυφαίος του Λιβαδερού-, ο οποίος προσπέρασε δυο αμυντικούς και από τη μικρή περιοχή σούταρε δυνατά για να κάνει ο τερματοφύλακας του Τρανοβάλτου Κούρας  την επέμβαση του αγώνα, αποκρούοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Η εκτέλεση του κόρνερ -56΄- επεφύλασσε τη μεγαλύτερη φάση του αγώνα αφού σε καρφωτή κεφαλιά επιθετικού των γηπεδούχων, η μπάλα χτύπησε με δύναμη στη δεξιά συμβολή των δοκαριών του Κούρα και αποκρούστηκε!

Οι φάσεις αυτές χτύπησαν το "καμπανάκι" στον προπονητή του Τρανοβάλτου, που έδωσε αμέσως εντολή να δημιουργηθούν δυο ζώνες άμυνες πίσω από το κέντρο για να περιορίσουν τους παίκτες του Λιβαδερού και να "χτυπήσουν" με αντεπιθέσεις. Η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με τα ψυχικά αποθέματα και την αυτοθυσία που επέδειξαν στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι, έφεραν αποτέλεσμα, αφού φάνηκε να εγκλώβισε του παίκτες της Αναγέννησης, ενώ παράλληλα δημιούργησε προϋποθέσεις για καλές αντεπιθέσεις που θα μπορούσαν να αποφέρουν ένα ακόμη γκολ. Σε μια απ’ αυτές μάλιστα, στο 85΄,  ανατράπηκε από πίσω ο Ντανάτσας που έμπαινε μόνος του στην αντίπαλη περιοχή και που είχε σαν συνέπεια την αποβολή του αμυντικού του Λιβαδερού με απευθείας κόκκινη κάρτα. Στα υπόλοιπα λεπτά οι παίκτες του Τρανοβάλτου κράτησαν με σχετική άνεση μακριά από θέση βολής τους γηπεδούχους και το λυτρωτικό τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή τους βρήκε να πανηγυρίζουν έξαλλα, μαθαίνοντας βέβαια και το τελικό ισόπαλο 3-3 της Μεσιανής με την Ακαδημία Βοΐου!

Οι παίκτες του Λιβαδερού, παρότι το παιχνίδι γι αυτούς ήταν βαθμολογικά αδιάφορο, αγωνίστηκαν με πάθος, έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία, αλλά στάθηκαν άτυχοι στις 3-4 πολύ μεγάλες φάσεις που δημιούργησαν.

Στον ΑΟΤ καλούνται πλέον να σχεδιάσουν την επόμενη περίοδο με μεγαλύτερη προσοχή, ώστε να αποφύγουν παρόμοιες ψυχοφθόρες καταστάσεις!

Πολύ καλή η διαιτησία των Πανυτσίδη – Παπαχαρίση – Αμαραντίδη.

20.4.2013_LIV-TRAN_320.4.2013_LIV-TRAN_420.4.2013_LIV-TRAN_520.4.2013_LIV-TRAN_6

20.4.2013_LIV-TRAN_720.4.2013_LIV-TRAN_820.4.2013_LIV-TRAN_920.4.2013_LIV-TRAN_10

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ

Φωτιάδης Κυρ., Ζάνι Ι, Παπαγεωργίου Αθ., Πουρνάρας Δημ., Πουρνάρας Ιωάν., Τσιτσιούρης Χαρ., Τσιόκανος Αθ., Ζάνι ΙΙ., Τζήκας Ιωάν., Τσιανάκας Γεώργ., Μίχος Μιχ. Αγωνίστηκαν ακόμη σαν αλλαγές οι, Τσιόκανος Ι. – Τσιτσιούρης Ι. – Ζαραμπούκας Γ.

Προπονητής: Μίχος Γεώργιος

Α.Ο. ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ

Κούρας Αθ., Παντελαίος Δημ., Γκουτζιομήτρος Θωμ., Καραδήμος Νικ., Βητόπουλος Αντ., Ντούσιας Ιωάν., Νακόπουλος Αθ., Λάμπρος Χρ., Καραμήτρος Ιωάν., Ντανάτσας Χρ., Παπανικόπουλος Θ. Αγωνίστηκε σαν αλλαγή ο Κοζικόπουλος Χρ.

Την ομάδα κοουτσάρισε με απόλυτη επιτυχία ο Θοδωρής Παπανικόπουλος.

Γ. Μαστρ. 


Κυριακή 31 Μαρτίου 2013/23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΕΤΑΞΑΣ – ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟ 1-0

Met-Ttan31.3.13_1Met-Ttan31.3.13_2

Με νικήτρια την γηπεδούχο ομάδα του Μεταξά απέναντι στην ομάδα του Τρανοβάλτου με σκορ 1-0, έληξε το ντέρμπι των ουραγών του βαθμολογικού πίνακα της Β΄ κατηγορίας – 1ου ομίλου ΕΠΣ Κοζάνης την 23η αγωνιστική, το απόγευμα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2013. Ένα αποτέλεσμα που αφήνει ανοιχτή την τελευταία χαραμάδα σωτηρίας στην ομάδα του Μεταξά και παρατείνει την αγωνία της ομάδας του Τρανοβάλτου,  που ήθελε με νίκη να βρεθεί επιτέλους στη λυτρωτική 3η θέση από το τέλος της βαθμολογίας!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Α.Ο. Τρανοβάλτου να επικρατεί στο χώρο του κέντρου και να επιτίθεται κατά κύματα προς της εστία του Μεταξά, δίνοντας την εντύπωση της εύκολης επικράτησης των φιλοξενούμενων. Παρ’ όλα αυτά η εστία του Μεταξά δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα σοβαρά και ενώ διαφαινόταν ότι οι ομάδες θα πήγαιναν στο ημίχρονο με το 0-0, κόντρα στη ροή του αγώνα, η ομάδα του Μεταξά στο 44΄ προηγήθηκε στο σκορ σε μια από τις συνολικά 3-4 επισκέψεις στην εστία του Τρανοβάλτου. Στο χρονικό αυτό σημείο η ομάδα του Μεταξά κέρδισε ένα φάουλ έξω από την περιοχή του Τρανοβάλτου. Στο γέμισμα που ακολούθησε μέσα στην περιοχή ο κεντρικός αμυντικός Καρανάτσιοςπου είχε προωθηθεί, με γυριστή κεφαλιά ανάμεσα σε τρεις αμυντικούς -και με πλάτη στο τέρμα- έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα του Τρανοβάλτου που δεν είχε κανένα περιθώριο αντίδρασης, γράφοντας εν μέσω έντονων πανηγυρισμών το 1-0!

...το ΒΙΝΤΕΟ του αγώνα (12 min)

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Τρανοβάλτου φάνηκε να μπαίνουν αποφασιστικά για να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα, κάνοντας 2-3 καλές επιθέσεις στο πρώτο δεκάλεπτο, που δεν καρποφόρησαν. Γρήγορα όμως τους κατέβαλε το άγχος και η νευρικότητα, με αποτέλεσμα οι επιθέσεις τους να είναι άναρχες και χωρίς καθαρό μυαλό, απέναντι στο ηρωικό και παθιασμένο παιχνίδι των γηπεδούχων. Έτσι παρά τη συντριπτική κατοχή-υπεροχή τους, τη σχετικά καλή ανάπτυξη μέχρι το ύψος της περιοχής και το συνωστισμό παικτών της στην επίθεση, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες. Αντίθετα η ομάδα του Μεταξά βρήκε την ευκαιρία -μιας και η αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων ήταν περιορισμένη λόγω προώθησης των αμυντικών στην επίθεση- να αντεπιτεθεί και να χάνει 2-3 πολύ μεγάλες ευκαιρίες να πετύχει και δεύτερο γκολ! Από ένα σημείο και μετά βέβαια το παιχνίδι αναλώθηκε σε διαμαρτυρίες και καθυστερήσεις από τραυματισμούς και «τραυματισμούς», για να τελειώσει το παιχνίδι μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από του παίκτες και τους φιλάθλους του Μεταξά και με τους παίκτες του Τρανοβάλτου να αναρωτιούνται πως χάθηκε αυτό το παιχνίδι.

Παρά τη φαινομενική ανωτερότητα και την κατοχή μπάλας από το Τρανόβαλτο, το αποτέλεσμα, με βάση τις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι δυο ομάδες, θεωρείται δίκαιο και θα μπορούσε η νίκη του Μεταξά να ήταν ευρύτερη.

Αφήσαμε τη διαιτησία (Παπαχαρίσης – Βασιλειάδης – Δήμος) για το τέλος και αξίζει να γίνει μια ιδιαίτερη αναφορά. Κατ’ αρχάς το παιχνίδι, διαιτητικά είχε το χαρακτήρα «υψηλού κινδύνου» λόγω της κρισιμότητας του και της γενικότερης καχυποψίας σχετικά με τη διαιτησία. Είναι αλήθεια ότι αυτό φάνηκε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αφού το σύνολο των ποδοσφαιριστών αμφισβητούσε σχεδόν κάθε απόφαση του διαιτητή, ο οποίος κατά την άποψή μας ήταν πολύ καλός και ακριβοδίκαιος στα σφυρίγματά του. Αρκέστηκε να δείξει αρκετές κίτρινες κάρτες, απέφυγε κάποιες δεύτερες κίτρινες -κόκκινες- με «το γράμμα του κανονισμού» για διαμαρτυρίες κυρίως ή δυνατά μαρκαρίσματα και ορθώς έπραξε, διότι αλλιώς θα πυροδοτούνταν το παιχνίδι και θα ήταν δύσκολο να τελειώσει ομαλά…

Πάντως και το γεγονός ότι παρά τα πολλά νεύρα που επικρατούσαν στον αγωνιστικό χώρο, οι αντίπαλοι παίκτες αποχώρησαν αλληλοσυγχαιρόμενοι και αγκαλιασμένοι από το γήπεδο, λέει πολλά…

Met-Ttan31.3.13_3Met-Ttan31.3.13_4Met-Ttan31.3.13_5Met-Ttan31.3.13_6

Met-Ttan31.3.13_7Met-Ttan31.3.13_8Met-Ttan31.3.13_9Met-Ttan31.3.13_10

Met-Ttan31.3.13_11Met-Ttan31.3.13_12Met-Ttan31.3.13_13Met-Ttan31.3.13_14

Met-Ttan31.3.13_15Met-Ttan31.3.13_16Met-Ttan31.3.13_17Met-Ttan31.3.13_18

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΜΑΣ ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΕΤΑΞΑ

Καραμούζας Αργύρης, Κουτσογιώτας Θωμάς, Παπαϊωάννης Δημήτρης, Λάιος Ευθύμιος, Καρανάτσιος Αθανάσιος, Πιστόλας Γεώργιος, Κοκαράκης Ιωάννης, Παρασκευόπουλος  Χρήστος, Πιστόλας Χρ., Μίχος Γεώργιος.

Αναπληρωματικοί: Μπατσίλας Λαζ., Παπαθανασίου Ιωάν., Καραχάλιος Κων/νος, Πιστόλας Κων/νος, Σαφαρίκας Φωτ., Παπαχαρισίου Κ., Μαργαρίτης Αθ.

Α.Ο. ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ

Κούρας Σάκης, Πελέκας Κώστας, Γκρανόπουλος Βασίλης, Καραδήμος Νικόλαος, Βητόπουλος Αντώνης, Γκουτζιομήτρος Θωμάς, Νακόπουλος Αθανάσιος, Καραμήτρος Ιωάννης, Πατσικόπουλος Ευστάθιος, Ντούσιας Ιωάννης, Λάμπρος Χρήστος.

Αναπληρωματικοί: Κοζικόπουλος Αθανάσιος, Ντούσιας Αθανάσιος, Σκετόπουλος Ευάγγελος, Γκούμας Ηλίας, Δροσινάκης Γεώργιος.  

Γ.Μαστρ.

 


Κυριακή 10 Μαρτίου 2013/21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Έλατος Ελάτης – ΑΟ Τρανοβάλτου 0-1
.

aot12.3.13Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που λέει, ότι αυτός που χάνει τις ευκαιρίες δέχεται το γκολ επιβεβαιώθηκε περίτρανα σήμερα στο γήπεδο Τρανοβάλτου με την τυπικά γηπεδούχο και πρωτοπόρο -έως σήμερα- Ελάτη να είναι καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και να χάνει σωρεία ευκαιριών για τη νίκη στο γειτονικό ντέρμπι.

Το Τρανόβαλτο με καθαρά αμυντικογενές σχήμα προσπάθησε να "κλέψει" το ματς με αντεπιθέσεις και τα κατάφερε με το συνήθη ύποπτο Καραμήτρο στο 62'.
Η Ελάτη αγωνίστηκε με επιθετικό σχήμα -και σύστημα 4-2-3-1- αλλά στο α' ημίχρονο δεν μπόρεσε  να πατήσει περιοχή  και προσπάθησε να απειλήσει με δυνατά σουτ έξω από αυτή.

Το Τρανόβαλτο με 4-5-1 και 3 αμυντικά χαφ παρουσιάστηκε καλά διαβασμένο με αγωνιστική πειθαρχία και υπομονή στο παιχνίδι του κράτησε την Ελάτη εκτός περιοχής και πήρε κάτι παραπάνω από αυτό που ζητούσε.

 Φιλμ του αγώνα
Στο 17'  χλιαρό σουτ του Αντωνόπουλου έξω από την περιοχή του Τρανοβάλτου ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι.
Στο 25' όμορφος συνδυασμός Μπέσα Ι. και Σαμαρά ο τελευταίος με σουτ-κεραυνό θα στείλει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
Στο 30' το Τρανόβαλτο θα χάσει την πρώτη μεγάλη του ευκαιρία όταν σε παράλληλη σέντρα-σουτ του Πατσικόπουλου δε θα βρεθεί παίκτης να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα φεύγοντας άουτ.
Στο 33' καλό σουτ του Ντούσια Ι. λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 42' πολύ καλή ευκαιρία για την Ελάτη όταν ο Γκούμας Στ. θα σεντράρει παράλληλα στο ύψος του πέναλτυ δεν θα βρεθεί παίκτης της Ελάτης να σουτάρει οι αμυντικοί του Τρανοβάλτου όπως-όπως θα απομακρύνουν τη μπάλα.
Στο 44' δυνατό συρτό σουτ του Μπέσα Ι. η μπάλα ελάχιστα άουτ.
Στο β' ημίχρονο η Ελάτη θα μπει δυνατά και πιο επιθετική, αλλά ο πρώην  τερματοφύλακας της και η αστοχία της θα της στέρησουν ακόμη και το βαθμό της ισοπαλίας μπαίνοντας πάλι σε περιπετειες όσον αφορά τη 2η θέση (επόμενος αγ. εκτός έδρας με τον 3ο Ανθότοπο).
Το Τρανόβαλτο, παίζοντας ένα από τα τελευταία του χαρτιά για κάποιο βαθμό προσπάθησε να ''υπνωτήσει'' τον αντίπαλο και τα κατάφερε όταν σε ανύποπτη στιγμή έκανε το 0-1!
Στο 48'  σουτ του Παλπάνη από θέση έξω δεξιά λίγο άουτ.
Στο 53'  σουτ του Σαμαρά υπό την πίεση Καραδήμου-Βητόπουλου Αντ. θα μπλοκάρει ο Κούρας.

Στο 58' μοναδικό τετ-α-τετ του Μπέσα Ι. ο Κούρας θα βγει και θα κλείσει το οπτικό πεδίο στέλνοντας τη μπάλα μερικά εκατοστά δίπλα από το δοκάρι άουτ.

Στο 62' σέντρα του Νακόπουλου από το ημικύκλιο του κέντρου, το αμυντικό κεντρικό δίδυμο της Ελάτης θα μπερδευτεί, η μπάλα θα φτάσει στον Καραμήτρο και με ψύχραιμο δυνατό σουτ θα γράψει το 0-1 μέσα σε πανηγυρισμούς.

Στο 65' απευθείας κόρνερ του Μπέσα Σ. με γροθιές ο Κούρας θα απομακρύνει, στην επαναφορά ο Ντίνας Ευαγγ. θα στείλει τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα.

Στο 70' κόρνερ του Αντωνόπουλου από δεξιά η μπάλα θα περάσει μέσα από το ύψος της μικρής περιοχής δεν θα βρεθεί παίκτης να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και θα βγει πλάγιο άουτ!

Στο 72' η απόκρουση-εκτίναξη του αγώνα όταν σε γυριστή κεφαλιά του Σαμαρά  μέσα από τη μικρή περιοχή, ο Κούρας -εξ επαφής- θα εκτιναχθεί και με τα ακροδάχτυλα θα στείλει τη μπάλα κόρνερ.

Στο 75' 2η κίτρινη κάρτα στο Σφαλύρα Αλ. για επικίνδυνο παίξιμο.

Στο 83' ο Σαμαράς δεν θα νικήσει πάλι τον Κούρα όταν θα σουτάρει μέσα από τη μικρή περιοχή ο γκολκίπερ θα αποκρούσει και ο Βητόπουλος Αντ. θα διώξει σε πλάγιο.

Στο 85' αντεπίθεση για το Τρανόβαλτο ο Λάμπρου μόνος του θα σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Πολίτης θα πεταχτεί ωραία  και θα μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο 87' ο Καραμήτρος θα βγει μόνος του και θα ανατραπεί από τον γκολκίπερ Πολίτη έξω από τη μεγάλη περιοχή κερδίζοντας την αποβολή του -2η κίτρινη-.

Στο 92' απευθείας φάουλ του Αντωνόπουλου η μπάλα θα σκάσει μπροστά στον τερματοφύλακα με διπλή προσπάθεια θα μπλοκάρει.

Στο 94' κραυγαλέα ευκαιρία για το Τρανόβαλτο ο Νακόπουλος από θέση τετ-α-τετ δεν θα μπορέσει να νικήσει τον κατ'ανάγκη τερματοφύλακα της Ελάτης στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 97' ο Ντίνας Ευαγ. για την Ελάτη θα βρεθεί σε πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή από αριστερα θα καθυστερήσει να σουτάρει και ο Γκρανόπουλος θα του κλέψει τη μπάλα διώχνοντας σε πλάγιο άουτ.

Έλατος Ελάτης (Γκούμας):  Πολίτης, Γκούμας Ε., Ντίνας Λ., Σφαλύρας, Παλπάνης, Ντίνας Απ., Μπέσας Σ., Σαμαράς, Γκούμας Στ., Αντωνόπουλος, Μπέσας Ι. (Ντίνας Ε., Ντίνας Β.)

Α.Ο.Τρανοβάλτου (Ντούσιας): Κούρας, Γκρανόπουλος, Κοζικόπουλος, Καραδήμος, Βητόπουλος Αντ., Ντούσιας Ι., Καραμήτρος, Λάμπρου, Πατσικόπουλος, Νακόπουλος, Ντούσιας Αθ.

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης

Βοηθοί: Τζουβάρας, Σύκος

Γιατρός αγώνα: Θοδωρής Παλιανόπουλος


Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013/17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ/Γήπεδο Τρανοβάλτου

ΑΟ Τρανοβάλτου - Απόλλων Αυλών 4-0

gaot3.2.13_1gaot3.2.13_2
.

Καταιγιστικοί ήταν οι γηπεδούχοι για άλλη μια φορά στις δυο τελευταίες αγωνιστικές, σημειώνοντας αυτή τη φορά 4 γκολ. Παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο το Τρανόβαλτο κατέβαλε πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ την ομάδα των Αυλών. Οι επιστροφές παικτών για τους γηπεδούχους συνεχίστηκαν με τους Βητόπουλο Αχ. 26 ετών στόπερ, Νακόπουλο Αθ. 26 ετών επιτελικός χαφ, Βητόπουλο Αντ. 28 ετών εξτρεμ, να πλαισιώνουν τους ήδη υπάρχοντες από τις προηγούμενες αγωνιστικές Ντούσια, Κούρα, Καραμήτρου και να ανεβάζουν κυρίως ψυχολογικά και φυσικά αγωνιστικά τους κάτω των 20 ετών ποδοσφαιριστές.

Η ομάδα των Αυλών που παρουσιάστηκε με νέο προπονητή (Λεωνίδα Αναστασιάδη) έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην ανάπτυξη του παιχνιδιου παρά την ήττα, αλλά και αδυναμίες με αρκετά αμυντικά κενά  και αστοχία στην τελική της προσπάθεια (τελειώματα).

gaot3.2.13_3gaot3.2.13_4gaot3.2.13_5gaot3.2.13_6

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ:
Στο 5' φάουλ του Νακόπουλου από δεξιά κεφαλιά του προωθημένου Βλαχάβα η μπάλα ελάχιστα άουτ.
Στο 8' μετά από φάουλ του Καραμήτρου ασθενής απόκρουση του Κουνιτσιώτη ο Βλαχάβας θα πάρει το ''ριμπάουντ'' και ο νεαρός Παπαδόπουλος θα τον ανατρέψει από πίσω.Ο διαιτητής κ. Δραγώγιας πολύ κοντά στη φάση θα δείξει το σημείο του πέναλτυ. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Καραμήτρος, ο Κουνιτσιώτης θα αποκρούσει την μπάλα σε κόρνερ. Την εκτέλεση κόρνερ -εκ νέου- θα αναλάβει πάλι ο Καραμήτρος και στο δεύτερο κόρνερ ο Βλαχάβας με δυνατή κεφαλιά θα νικήσει την άμυνα και θα κάνει το 1-0.
Στο 15' και 18' πανομοιότυπες φάσεις για τον Απόλλων Αυλών όταν ο πολύ γρήγορος Μεχτερίδης θα σεντράρει και ο Τελιόπουλος Χ. από το ύψος του πέναλτυ θα στείλει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
Στο 25' θα κρύψουν τη μπάλα οι Πελέκας, Νακόπουλος, Βητόπουλος Αντ. με τον τελευταίο να περνά όμορφη κάθετη στον Καραμήτρο ο οποίος από πλεονεκτική θέση θα σουτάρει πάνω στο γκολκίπερ των Αυλών.
Στο 35' ο Ντούσιας θα περάσει τη μπάλα πίσω από την πλάτη της άμυνας των Αυλών ο Καραμήτρος θα προχωρήσει και θα πλασάρει εύστοχα αυτη τη φορά για το 2-0.
Στο 42' καλοχτυπημένο φάουλ του Alla ο Κούρας με γροθιές θα απομακρύνει και θα συγκρουστεί με τον επερχόμενο Μεχτερίδη με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του γκολκίπερ στο ζυγωματικό.
Στο β' μέρος ο Α.Ο.ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ θέλοντας να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα και έχοντας κόντρα το δυνατό άνεμο έπαιξε με αντεπιθέσεις, έδωσε χώρο στην ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΥΛΩΝ η οποία πίεσε κυρίως με στημένες φάσεις χωρίς να είναι εύστοχη, δεχόμενη 2 γκολ στην αντεπίθεση.
Στο 52' ωραίο τριγωνάκι των Zak louis, Alla, Μεχτερίδη ο τελευταίος θα επιχειρήσει να βρει με παράλληλη σέντρα μέσα από την περιοχή τον Τελιόπουλο Θ. που πέρασε σαν αλλαγή στο παιχνίδι, ο Κούρας θα βγει και θα μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
Στο 60' φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχης θα αναλάβει ο Τελιόπουλος Θ. λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 63' απευθείας κόρνερ του Τελιόπουλου Θ. με υπερένταση ο Κούρας -λόγω και του αέρα- θα διώξει πάλι σε κόρνερ.
Στο 67' σουτ του Νακόπουλου για το Τρανόβαλτο λίγο άουτ.
Στο 70' φάουλ από θέση έξω αριστερά του Alla άστοχο και αυτή τη φορά για τον Απόλλων.
Στο 72' καταπληκτική κάθετη στην κόντρα αντεπίθεση του Γκρανόπουλου στον Καραμήτρο, αυτός με ψυχραιμία θα πλασάρει στο τετ-α-τετ και 3-0.
Στο 83' ο νεοεισελθών Πατσικόπουλος ανάμεσα από δυο αντιπάλους θα βγάλει ψιλοκρεμαστή σέντρα στον Καραμήτρο και με δυνατό σουτ θα....''ματώσει'' τα δίχτυα 3 φορές (χατ-τρικ) γράφοντας το τελικό 4-0!!   
Στο 88' ο Μεχτερίδης δεν θα πετύχει το γκολ της τιμής, όταν από πλεονεκτική θέση θα στείλει τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και άουτ.
Περίπου 100 φίλαθλοι παρακολούθησαν τον αγώνα.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Δραγώγια Αθ. και των βοηθών του Δραγώγια Ε. και Αραβοπούλου.
Συνθέσεις:
 
Α.Ο.ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ:Κούρας, Βητόπουλος Αχ., Βλαχάβας, Γκρανόπουλος,  Νακόπουλος, Καραμήτρος, Βητόπουλος Αντ., Πελέκας, Ντούσιας, Γκουτζιομήτρος,
Κοζικόπουλος (Ντανάτσας, Πατσικόπουλος, Ντούσιας).
 
ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΥΛΩΝ: Κουνιτσιώτης, Κουτσιάς, Παλάσκας, Μπασδέκης,Τεληκοστόγλου, Βαρταλάμης, Παπαδόπουλος, Μεχτερίδης, Zack Louis, Alla, Τελιόπουλος Χ., (Τελιόπουλος Θ., Δημώκας, Καραδήμος)
Καν. Σ.
(ΦΩΤΟ: Γ.Μ.)

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013/15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΟ Τρανοβάλτου – Δόξα Μεσιανής 3-2

Γκολ και θέαμα στο Τρανόβαλτο

tranobalto_DoxaMesianis20.1
 
Νίκη οξυγόνο για τον Α.Ο. ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ με ανατροπή επί της ΔΟΞΑΣ ΜΕΣΙΑΝΗΣ σε ένα φανταστικό ματς. 
Οι γηπεδούχοι που πέτυχαν 3 γκολ και είχαν 2 δοκάρια κατέβαλλαν δύσκολα την αντίσταση της σκληροτράχηλης Μεσιανής και πλέον ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το δρόμο της παραμονής.
Η επιστροφή στην ομάδα του Τρανοβάλτου των έμπειρων Κούρα, Ντούσια, Καραμήτρου με τον τελευταίο να πετυχαίνει χατ-τρικ σήμερα,  οδήγησαν την ομάδα από 0 βαθμούς στις  9 πρώτες αγωνιστικές σε 8 βαθμούς στις τελευταίες 6 αγωνιστικές.
Η ομάδα του Τρανοβάλτου ήθελε πιο πολύ το παιχνίδι ώστε να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό και να ανέβει ακόμη και στη 12η θέση (σε συνδυασμό με ήττα του Μεταξά και ήττα του Λιβαδερού) και τα κατάφερε, ενώ η ομάδα της Μεσιανής πάλεψε μέχρι το τέλος για την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε και παρέμεινε στους 17 βαθμούς.
 
Το φιλμ του αγώνα
Μόλις στο 12' το Τρανόβαλτο θα ανοίξει το σκορ με ασύλληπτο σουτ-κεραυνό του Καραμήτρου από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο Γ' της εστίας του Κυπιρτίδη και 1-0.
Οι γηπεδούχοι δεν θα προλάβουν να χαρούν και στο 15' μετά από κόρνερ του Χατζηιωαννίδη ο αρχηγός Δουβαρτζίδης με δυνατη κεφαλιά θα νικήσει την άμυνα των γηπεδούχων κάνοντας το 1-1.
Στο 18' μετά από ψηλοκρεμαστη σέντρα-σουτ του Χατζηιωαννίδη η μπάλα θα κοντράρει στο Λάμπρο θα αλλάξει πορεία θα ξεγελάσει τον γκολκίπερ και θα γίνει το 1-2.
Στο 25' η Μεσιανή θα χάσει κλασική ευκαιρία να κάνει το 1-3 όταν ο Παρασκευόπουλος θα βρεθεί σε θέση τετ-α-τετ ο Κούρας θα αποκρούσει το σουτ και θα μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους και στο 32' ο Γκρανόπουλος θα μπει μόνος του στην περιοχή, ο Κυπιρτίδης θα τον ανατρέψει και ο διαιτητής πολύ κοντά στη φάση θα καταλογίσει την εσχάτη των ποινών, χωρίς διαμαρτυρίες. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Καραμήτρος και 2-2.
Δεν θα προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί της ισοφάρισης και στο 35' πάλι ο Καραμήτρος με ψηλοκρεμαστό σουτ από θέση έξω δεξιά θα κρεμάσει τον γκολκίπερ κάνοντας την -δική του- ανατροπή και 3-2 μέσα έξαλλους πανηγυρισμούς παικτών και 100 περίπου φιλάθλων!!!
Στο 44' ο έμπειρος Ντούσιας θα βγάλει όμορφη κάθετη στο 15χρονο Λάμπρο που θα τριπλάρει τον τερματοφύλακα Κυπιρτίδη και σε κενή εστία θα στείλει τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και άουτ χάνοντας κραυγαλέα ευκαιρία για το 4-2!!
Στο β' μέρος οι γηπεδούχοι είχαν σωρεία ευκαιριών και λίγο έλειψε στο τέλος να το πληρώσουν με την ισοφάριση.
Στο 53' όμορφη ατομική ενέργεια του Πατσικόπουλου ο οποίος πέρασε 2 αμυντικούς βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ ο Κυπιρτίδης μπλόκαρε το χλιαρό σουτ.
Στο 60' δυνατό σουτ του Δουβαρτζίδη για την ισοφάριση έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Κούρας στη σωστή θέση θα μπλοκάρει σταθερά.
Στο 65' μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων όταν σε σέντρα του Καραμήτρου, ο Πατσικόπουλος θα στείλει τη μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού και θα απομακρύνει ο Χαλκιάς.
Η πίεση των γηπεδούχων για να τελειώσουν τον αγώνα θα συνεχιστεί και στο 75' ο Γκρανόπουλος από πλεονεκτική θέση θα σημαδέψει αντί της εστίας, τον Κυπιρτίδη.
Στο 82' δυνατό σουτ του Γκαραβέλα στην κλειστή γωνία ο Κούρας πει όχι στην ισοφάριση.
Στο 88' φάουλ του Χατζηιωαννίδη με υπερένταση πάλι ο γκολκίπερ των γηπεδούχων θα πει όχι στέλνοντας την μπάλα κόρνερ κρατώντας το τελικό 3-2.
Σε γενικές γραμμές πολύ καλή η διαιτησία των κ.κ. Παφύλα, Διαμαντή, Παπαδημητρίου με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για τον μη καταλογισμό κόκκινης κάρτας (2η κίτρινη) στον Γκαραβέλα και οι φιλοξενούμενοι για το μη προβλεπόμενο χρόνο καθυστερήσεων.     
     
Α.Ο. Τρανοβάλτου: Κούρας, Κοζικόπουλος, Καραμήτρος, Βλαχάβας, Θεοδωρόπουλος, Ντούσιας, Λάμπρος, Γκρανόπουλος, Δελιβανόπουλος, Πατσικόπουλος, Γκουτζιομήτρος (Παντελαίος, Ντούσιας).
 
Δόξα Μεσιανής: Κυπιρτίδης, Καραγιάννης, Μπίτζος, Χαλκιάς, Αντωνιάδης,
Τέλλιος, Δουβαρτζίδης, Γκαραβέλας, Γεωργακόπουλος, Χατζηιωαννίδης, Παρασκευόπουλος (Κυπίρτογλου, Βασιλειάδης).
Σ.Κ. 

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012/10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

"Έσπασε το ρόδι" πετυχαίνοντας την πρώτη φετινή νίκη...

ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟ – ΜΕΤΑΞΑΣ 1-0

aot25.11.12

Νίκη-ανάσα για τον Α.Ο.Τρανοβάλτου ο οποίος επικράτησε πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το 1-0 επί της Προόδου Μεταξά και παραμένει ζωντανός στη μάχη για την παραμονή. Το Τρανόβαλτο καλύτερο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, επικράτησε δίκαια και πλέον ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια ανεβάζοντας το ηθικό ποδοσφαιριστών και παραγόντων.

Το φιλμ του αγώνα:

Στο 5' μετά από σουτ του Γκρανόπουλου Β. και ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Καρανάτσιου, ο επερχόμενος Λάμπρος στο "ριμπάουντ" θα γράψει το 1-0...

Στο 15' φάουλ του Κουτσογιώτα θα διώξει με υπερένταση ο Κούρας σε κόρνερ.

Στο 25' ο Κούρας θα κάνει την απόκρουση του ματς, όταν σε φάουλ του Σιαφαρίκα, με τις άκρες των δαχτύλων θα πεί όχι στην ισοφάριση.

Το Τρανόβαλτο θα έχει δύο ακόμα καλές στιγμές, όταν τα σουτ των Γκρανόπουλου Β. στο 35' και του Θεοδωρόπουλου Γ. στο 37', πέρασαν λίγο έξω από την εστία.

Στην επανάληψη το παιχνίδι έγινε πολύ δυνατό, αγγίζοντας τα όρια του αντιαθλητικού. Ο Α.Ο.Τ. φύλαξε τα μετόπισθεν και με αντεπιθέσεις "φωτιά" απείλησε με συντριβή την ομάδα του Μεταξά, η οποία παρότι πίσω στο σκορ προσπαθούσε ανορθόδοξα και κυρίως με στημένα να πλησιάσει στα καρέ του Κούρα.

Στο 50' μετά από σπάσιμο του Καραμήτρου ο Λάμπρος από κοντά δεν θα μπορέσει να πλασάρει τη μπάλα στο πλεχτό.

Στο 65' δυνατό σουτ του Καραδήμου, απέκρουσε σε κόρνερ ο Καρανάτσιος.

Στο 70' το δυνατό σουτ του Γκρανόπουλου Β. θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 73' Γκρανόπουλος Β. και Καραμήτρος θα παίξουν το 1-2 με τον πρώτο να μην μπορεί να νικήσει στο τετ α τετ τον Καρανάτσιο.

Στο 78' η ομάδα του Μεταξά θα ζητήσει πέναλτι σε ανατροπή του Πιστόλα από τον Ντουσια Ι., όμως ο διαιτητής πολύ κοντά στη φάση θα δείξει «παίζετε».

Στο 80' μοναδικό τετ α τετ του 14χρονου Ντούσια Αθ. θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 85' ο Λάμπρος θα χάσει την ευκαιρία του αγώνα όταν σε κενή εστία θα στείλει άουτ την μπάλα.

Πολύ καλή η διαιτησία των κ.κ. Μαλιούρα, Λαζαρίδη, Βασιλειάδη.

 Οι συνθέσεις:

ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟ

ΚΟΥΡΑΣ ΑΘ., ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΡ., ΚΟΖΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘ., ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΝΙ., ΓΚΟΥΤΖΙΟΜΗΤΡΟΣ ΘΩΜ., ΓΚΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣ., ΓΚΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Ν., ΝΤΟΥΣΙΑΣ Ι., ΝΤΟΥΣΙΑΣ ΑΘ., ΔΕΛΙΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ. (55'ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ Ι.), ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ.

ΜΕΤΑΞΑΣ

ΚΑΡΑΝΑΤΣΙΟΣ Ι., ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΟΔ., ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜ., ΚΑΡΑΝΑΤΣΙΟΣ ΑΘ., ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΗΣ Γ., ΓΚΟΥΤΖΙΩΤΗΣ ΑΝΤ., ΠΙΣΤΟΛΑΣ Γ., ΜΠΑΤΣΙΛΑΣ ΛΑΖ. (65'ΚΑΡΑΜΟΥΖΑΣ ΑΡΓ.), ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ ΠΑΥ., ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΤΑΣ ΘΩΜ., ΚΟΚΑΡΑΚΗΣ ΚΩΝ.


Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012/8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΟ Τρανοβάλτου - ΕΛΑΤΟΣ Ελάτης 0-3

Μια μη …ποδοσφαιρική προσέγγιση στο παιχνίδι

agtran11.11.12_1

Το τελικό σκορ και η συνολική παρουσία του Α.Ο. Τρανοβάλτου στο φετινό πρωτάθλημα, δεν αφήνουν περιθώρια για …ποδοσφαιρική κριτική του παιχνιδιού της Κυριακής 11 Νοεμβρίου 2012, που έγινε στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος Β΄κατηγορίας/1ου ομίλου της ΕΠΣ Κοζάνης. Άλλη μια ήττα, 8η στη σειρά και μηδέν βαθμοί για την ομάδα του Τρανοβάλτου…

Θα σταθούμε σε μια γενικότερη προσέγγιση του θέματος, προσπαθώντας να δώσουμε και μια νότα αισιοδοξίας στην μέχρι πριν δυο χρόνια κραταιά ομάδα των Καμβουνίων που πρωταγωνιστούσε στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Κοζάνης.

agtran11.11.12_2agtran11.11.12_3agtran11.11.12_4agtran11.11.12_5

agtran11.11.12_6agtran11.11.12_7agtran11.11.12_8agtran11.11.12_9

Η γενικότερη οικονομική κρίση της χώρας με την επιπρόσθετη κρίση του μαρμάρου που συνιστούν ασφαλώς και κοινωνική κρίση, συνετέλεσαν στην αποδυνάμωση της ομάδας, αφού για διάφορους λόγους αρκετοί ποδοσφαιριστές δεν μπορούν πλέον να είναι κοντά στην ομάδα. Η δυστοκία ακόμη και στη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας στην έναρξη της τρέχουσας σεζόν, επιβεβαίωσαν αυτή την πολυεπίπεδη κρίση. Η λύση βρέθηκε με τη στελέχωση τόσο του ρόστερ της ομάδας όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου, από νέα παιδιά του Τρανοβάλτου με όρεξη για δουλειά και δημιουργία. Τα πρώτα ατυχή αποτελέσματα της ομάδας σε παιχνίδια που πάλεψαν για κάτι θετικό, φαίνεται πως επηρέασαν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα να χαθούν η αυτοπεποίθηση και ο ενθουσιασμός.

Μια νίκη στα αμέσως επόμενα παιχνίδια είναι βέβαιο ότι θα τους ανεβάσει ψυχολογικά και η ομάδα -που έχει ταλέντο- θα βρει το δρόμος της. Το πρωτάθλημα είναι πολύ μακρύ ακόμη και τίποτε δεν έχει χαθεί, καθότι και άλλες 3-4 ομάδες παλεύουν για τη σωτηρία τους με ελάχιστους βαθμούς.

Σ΄ αυτή την κρίσιμη περίοδο παίκτες, διοίκηση και φίλαθλοι του Τρανοβάλτου, πρέπει να διατηρήσουν τη συνοχή τους και να δουν με αισιοδοξία την επόμενη μέρα… Γιατί ο ρόλος μιας ομάδας για τις μικρές κοινωνίες δεν επικεντρώνεται μόνο στο αθλητικό κομμάτι, αλλά συνιστά πολύ περισσότερα πράγματα…

Υ.Γ. Για το …τυπικό του αγώνα θα αναφέρουμε ότι η πολύ καλή φέτος ομάδα της Ελάτης, που βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς, κέρδισε με σχετική ευκολία το τοπικό -κατ’ ευφημισμόν- ντέρμπι με σκορ 0-3, με τέρματα που επιτεύχθηκαν στο 29’, στο 43’ και στο 68’.

Γιώργος Μαστρ.


Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΑΟ Τρανοβάλτου – Ακαδημία Βοΐου 0-7

aot7.10.12_2

.Ήταν ένα παιχνίδι που πρέπει γρήγορα να "ξεχάσουν" οι παίκτες και οι φίλαθλοι του Τρανοβάλτου, που είδαν την ομάδα τους να διασύρεται στο γήπεδό τους με το βαρύ σκορ 0-7 από την ομάδα της Ακαδημίας Βοΐου Νεάπολης, το απόγευμα της Κυριακής 7 Οκτωβρίου 2012, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας/1ου ομίλου της ΕΠΣ Κοζάνης.

Η ομάδα του ΑΟΤ αντιστάθηκε και πάλεψε το ματς για 40’, αλλά τα δυο γκολ των φιλοξενουμένων πριν τη λήξη του ημιχρόνου, επηρέασαν τη συνέχεια του αγώνα, όπου οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, με αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο  και μετά το 70’ να δεχτούν άλλα πέντε τέρματα από την πολύ καλή ομάδα της Νεάπολης, που έδειξε ότι με τέτοιες εμφανίσεις θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την παραπάνω κατηγορία.

aot7.10.12_3aot7.10.12_4aot7.10.12_5

Βέβαια η έκταση του σκορ δεν ανταποκρίνεται στη διαφορά των δυο ομάδων, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η ανωτερότητα των φιλοξενουμένων.   

Τα γκολ για την ομάδα της Ακαδημίας Βοΐου Νεάπολης σημειώθηκαν στο 40', 45', 70', 75', 78', 80' και στο 90'.

Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, η επόμενη αγωνιστική με τις Αυλές είναι καθοριστικής σημασίας και οι παίκτες του ΑΟΤ δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για τη νίκη.

Η σύνθεση της ομάδας του ΑΟ Τρανοβάλτου:

ΤΡΕΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΚΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (72' ΔΡΟΣΙΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ), ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (45' ΠΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ), ΒΛΑΧΑΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΓΚΟΥΤΖΙΟΜΗΤΡΟΣ ΘΩΜΑΣ, ΤΕΛΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ(71' ΣΤΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ), ΒΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΠΕΛΕΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΓΚΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΔΑΝΑΤΣΑΣ ΘΩΜΑΣ.


Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΟΞΑ ΜΕΣΙΑΝΗΣ - Α.Ο. ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ 2-1

aot30.9.12_1eikeis12cv

Η αστοχία στην τελική προσπάθεια των επιθετικών και η ατυχία στάθηκαν εμπόδιο και έτσι η ομάδα του Α.Ο.ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ, παρά την πολύ καλή εμφάνιση που θα μπορούσε να της δώσει ακόμη και το τρίποντο, ηττήθηκε τελικά εκτός έδρας από την ομάδα της Μεσιανής στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος με σκορ 2-1. Παρά την ήττα, η νεανική ομάδα του Τρανοβάλτου  έδειξε θετικά στοιχεία, δυσκόλεψε πολύ τον αντίπαλο και άφησε καλές εντυπώσεις.

Περιγραφή:

Στο πρώτο μέρος η ομάδα της Μεσιανής μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με μακρινά σουτ τον  πολύ καλό και σταθερό Τρευλόπουλο. Στο 27' μετά από ατομική προσπάθεια επιθετικού και σουτ η Μεσιανή θα προηγηθεί με 1-0. Από το σημείο αυτό και μετά το Τρανόβαλτο πίεσε, παίρνοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού και έφτασε στο 1-1 όταν Δανάτσας και  Δεληβανόπουλος Ν. συνεργάστηκαν άψογα  και έφεραν σε θέση βολής τον 16χρονο Λάμπρο Χρ., ο οποίος χόρεψε τον αντίπαλο του και με πλασέ έφερε το ματς στα ίσια, πετυχαίνονται το παρθενικό του τέρμα με την ομάδα.

Στο β' μέρος το Τρανόβαλτο ήταν καλύτερο όμως η τύχη του γύρισε την πλάτη. Στο 56' σουτ βολίδα του Δανάτσα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι και λίγο αργότερα στο 67' μετά από ομαδική ενέργεια ο Δανάτσας σε τετ α τετ θα νικηθεί από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Σε ανύποπτη φάση στο 77' με κεφαλιά η Μεσιανή θα κάνει το τελικό 2-1.

aot30.9.12_2cvaot30.9.12_3cvaot30.9.12_4cv

aot30.9.12_5cvaot30.9.12_6cvaot30.9.12_7cv

Η σύνθεση του ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ: ΤΡΕΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΤΕΛΕΟΣ(35' ΔΕΛΗΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Π.), ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ, ΒΛΑΧΑΒΑΣ, ΓΚΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΚΟΥΤΖΙΟΜΗΤΡΟΣ, ΔΕΛΗΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Ν., ΛΑΜΠΡΟΣ, ΣΤΑΜΟΣ (75' ΚΟΖΙΚΟΠΟΥΛΟΣ), ΔΑΝΑΤΣΑΣ.

ΥΓ. Ο Α.Ο.ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ ευχαριστεί την ΔΟΞΑ ΜΕΣΙΑΝΗΣ για την άψογη φιλοξενία!

Nikos Nick.


Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012/mikrovalto.gr

Ο Αγιασμός και η 1η Αγωνιστική περιόδου 2012-2013 του ΑΟΤ

ΑΟ Τρανοβάλτου - Πλατανόρεμα 2-3
.

aot23.9.12_1.cv0

aot23.9.12_3.cv1aot23.9.12_4.cv2aot23.9.12_11.cv3

Με τον καθιερωμένο αγιασμό που τελέστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου 2012 και τον πρώτο αγώνα της περιόδου 2012-2013 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο -πολύ καλό- γήπεδο του Τρανοβάλτου, ξεκίνησε η ποδοσφαιρική χρονιά για την ομάδα του ΑΟ Τρανοβάλτου, που θα αγωνίζεται και την τρέχουσα σεζόν στη Β’ Κατηγορία – 1ο Όμιλο του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κοζάνης.

Αγωνιστικά η ομάδα του ΑΟΤ, που αποτελείται σχεδόν στο σύνολό της από νεαρούς παίκτες, δεν τα κατάφερε αφού ηττήθηκε από την ομάδα του Πλατανορεύματος με σκορ 2-3, παρότι η απόδοσή της κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Βρέθηκε όμως αναπάντεχα πίσω στο σκορ στο ημίχρονο με 0-2, αντεπιτέθηκε και μείωσε σε 1-2 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και ενώ πίεζε για την ισοφάριση, ήρθε το 3ο γκολ των φιλοξενούμενων, που έθεσε τέρμα στη φιλόδοξη προσπάθεια για την ανατροπή, αρκούμενη τελικά στη μείωση του σκορ, για να τελειώσει ο αγώνας με 2-3. Τα γκολ του ΑΟΤ πέτυχαν ο Αντώνης Βητόπουλος και ο Παναγιώτης Βλαχάβας.

SLIDESHOW 42 ΦΩΤΟ

Στα διοικητικά φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο, αφού θεωρείται βέβαιο ότι πρόεδρος θα συνεχίσει ο Μπάμπης Πατσικόπουλος, πλαισιούμενος από παλιούς αλλά κυρίως από νέους σε ηλικία συμβούλους, επιχειρώντας έτσι το άνοιγμα και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στη νέα γενιά. Ακόμη και τη διαχείριση του κυλικείου του γηπέδου την  έχουν αναλάβει νέες κοπέλες του χωριού, με ανάλογη διάθεση προσφοράς.

Έτσι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί  και επίσημα το νέο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας, που ναι μεν διατηρεί χαμηλούς τόνους για την πορεία της ομάδας, αλλά δεν παύει να έχει παράλληλα και υψηλούς στόχους, βασιζόμενη στον ενθουσιασμό και τις ικανότητες των νεαρών παικτών.      

Γ. Μαστρ.

Πρόγραμμα Περιόδου 2012-13 Β' Κατηγορίας/1ου Ομίλου ΕΠΣ Κοζάνης