Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012/www.mikrovalto.gr

Ημερίδα στη "Γιορτή Ψαριού Λίμνης Πολυφύτου" στα Σέρβια

.
imerserv15.9.12_1

Στα πλαίσια της "Γιορτής Ψαριού Λίμνης Πολυφύτου", διοργανώθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012, μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα "Λίμνη Πολυφύτου - Ανάπτυξη, Ανάδειξη, Επαγγελματικές Δραστηριότητες".

Οι εισηγητές και τα θέματα που αναπτύχτηκαν ήταν:

imerserv15.9.12_5imerserv15.9.12_6imerserv15.9.12_7

- Γιώργος Αμανατίδης γενικός δντής ΑΝΚΟ, με την εισήγηση "Ανάπτυξη Ευρύτερης Περιοχής Λίμνης Πολυφύτου", που αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη ή δρομολογούνται για την καλύτερη αξιοποίηση της λίμνης.

- Γιώργος Κασαπίδης βουλευτής Κοζάνης, με την εισήγηση "Θεσμικό πλαίσιο και Αναπτυξιακές Προοπτικές με βάση τη Λίμνη Πολυφύτου", που ανέλυσε το νομικό καθεστώς που διέπει τις δραστηριότητες των αλιέων και επεκτάθηκε γενικότερα στις προοπτικές ανάπτυξης και δυνατότητες που παρέχει η Λίμνη Πολυφύτου στον πρωτογενή τομέα.   

- Δημήτρης Μουτόπουλος βιολόγος-ιχθυολόγος, καθηγητής του τμήματος Υδατοκαλλιεργειών & Αλιευτικής Διαχείρισης στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, με θέμα "Η αλιεία στη Λίμνη Πολυφύτου", δίνοντας ενδιαφέροντα στοιχεία των ειδών ψαριών και των ποσοτήτων που αλιεύονται στη Λίμνη Πολυφύτου καθώς και στατιστικά στοιχεία των απασχολούμενων αλιέων και προτείνοντας τρόπους βελτίωσης της ιχθυοκαλλιέργειας με ιχθυογεννητικούς σταθμούς αναπαραγωγής, κλπ.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις-τοποθετήσεις των παρευρισκομένων.

imerserv15.9.12_2imerserv15.9.12_3imerserv15.9.12_4

Στο πάνελ των συντονιστών της ημερίδας ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μαργαρίτης με τους, Νίκο Κουρτίδη και Χαρίση Μπουντιό, πρόεδρο και γραμματέα αντίστοιχα του Συλλόγου Επαγγελματιών Ψαράδων Λίμνης Πολυφύτου.

Την ημερίδα νωρίτερα χαιρέτησαν κατά σειρά, ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Κοσματόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Βαγγέλης Καραπάτσιος και ο βουλευτής Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Σύλλογο Επαγγελματιών Ψαράδων Λίμνης Πολυφύτου με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, του δήμου Σερβίων – Βελβεντού και του δήμου Κοζάνης.

Τέλος η "Γιορτή Ψαριού" έκλεισε σε κέντρο διασκέδασης της περιοχής με το βασικό μενού να περιλαμβάνει ψάρια της Λίμνης Πολυφύτου που προσέφεραν οι επαγγελματίες του συλλόγου.

Γιώργος Μαστρ.