52494554 2574586632614214 3358503566061862912 oΓια τελευταία φορά κάνουμε έκκληση στα τοπικά συμβούλια και στους συλλόγους να πάρουν καθαρές αποφάσεις ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Ζιδάνι, δίπλα από την λίμνη. Τι φοβούνται τόσο καιρό όταν οι τοπικές κοινωνίες είναι ενάντια να βγάλουν μια απόφαση;

Ποιος φόβος μεταφυσικός είναι αυτός που τους κρατάει; Θέλουμε εξηγήσεις καθαρές. Τα ήμαστε μαζί με τον λαό πλέον δεν μας φτάνουν ούτε μας λένε στην ουσία τίποτα. Όλοι εσείς οι εκλεγμένοι ζητήσατε την ψήφο για να εκπροσωπείτε την βούληση του λαού στα θεσμικά όργανα. Η βούληση του λαού είναι ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ (για όλους τους επιστημονικούς λόγους που αναλύσαμε 2 μήνες τώρα χιλιάδες φορές). Γιατί δεν εκφράζετε την βούληση του λαού; Για ποιον λόγο είσαστε ενάντια στα θέλω του κόσμου; Χθες ανέβηκε η απόφαση του ΥΠΕΝ για τη δημιουργία και δεύτερου ΧΥΤΑ στη Δυτική Μακεδονία θεωρώντας ως αποφασισμένη την πρώτη στο Ζιδάνι. Κάποιοι όταν φωνάζαμε από την αρχή του χρόνου μας λέγατε ας το αφήσουμε λίγο καιρό να δούμε τι θα γίνει. Να πάρετε τις ευθύνες που σας αναλογούν. Να ακούσετε για ύστατη φορά τα θέλω του κόσμου και να πάρετε αποφάσεις επίσημες και άμεσες. Ο σκουπιδότοπος που θέλουν να δημιουργήσουν στον τόπο μας, νεκρώνοντας τον, είναι στην πόρτα μας. Τόσο καιρό τον βλέπαμε από το παράθυρο και γυρνούσαμε στον καναπέ μας. Για μια φορά να πούμε ΦΤΑΝΕΙ! Δυστυχώς δεν λογαριάζουν τίποτα. Ούτε το ότι η Θεσσαλονίκη υδροδοτείται από αυτά τα νερά που θέλουν να θάψουν δίπλα τους τοξικά, ούτε οι δικές μας ζωές τους ενδιαφέρουν που για αυτούς απλά είναι 5 ψήφοι παρακάτω. Κι επειδή όταν θα έρθουν τα ΜΑΤ να μας το επιβάλλουν και πάλι εμείς θα τρώμε το ξύλο, ενώ οι ίδιοι που δειλιάζουν εδώ και καιρό να βγάλουν έστω μια ανακοίνωση, θα είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, ας βρουν το θάρρος να ακολουθήσουν την απόφαση του λαού και να βγάλουν σήμερα αν είναι δυνατόν ψηφίσματα. Αν δεν μπορούν ας μας πουν γιατί δεν παίρνουν τόσο καιρό αποφάσεις, την ώρα που, το τονίζω ξανά, όλος ο κόσμος είναι ενάντια. Το έργο το ξέρουμε πολύ καλά από την Χαλκιδική και τον χρυσό. Όσοι στρουθοκαμηλίζουν ας δούνε εκεί τι έγινε και με ποιον τρόπο. Δεν θα θαφτούμε οικειοθελώς χιλιάδες για τα συμφέροντα 5-10 ανθρώπων.

Αυτό που θέλαμε να αποφύγουμε από την αρχή δυστυχώς δεν έγινε. Η ευθύνη βαρύνει όλους όσους έκαναν την στρουθοκάμηλο. Κάποια στιγμή να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Το ΥΠΕΝ θεωρεί ως δεδομένη τη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Ζιδάνι. Ζητούσαμε ψηφίσματα 2 μήνες τώρα για να εκφραστεί μέσα από αυτά η βούληση του κόσμου. Ενός κόσμου που με χίλια προβλήματα σε μια περιοχή που τράβηξε τα πάνδεινα μέσα στην πανδημία και θα τραβήξει ακόμη περισσότερα με την βίαιη απολιγνιτοποίηση έρχονται τώρα να του φορτώσουν και τοξικά.

Το σαμάρι δεν βαστάει άλλο. Ο γάιδαρος κουράστηκε.

«Πότε ακούστηκε στην ιστορία της ανθρωπότητας να πραγματοποιείται η απελευθέρωση μέσω της μπαγαποντιάς; Ποτέ. Η λευτεριά δεν κερδίζεται με ξόρκια, αλλά με αγώνες και θύματα…» Άρης Βελουχιώτης.

αντιΧΥΤΑΜ - Dimitris Vavliaras

antixitam