MAVE22 2Συνεδρίασε τη Δευτέρα(1/2/21) η ομάδα εργασίας για το χώρο υγειονομικής ταφής αμιάντου στα ΜΑΒΕ. Η πρώτη συνάντηση ήταν αναγνωριστική χωρίς ακόμα να υπάρχουν οικονομοτεχνικές μελέτες σε κανένα επίπεδο.

Αυτό που τονίστηκε από το συντονιστή και αντιπεριφερειάρχη περιφερειακής ανάπτυξης κ. Νίκο Λυσσαρίδη είναι καταρχήν να διαλευκανθούν οι όποιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις αφήνει το έργο και κατά δεύτερον να εκτιμηθεί η βιωσιμότητά του. Όταν ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα θάβεται αμίαντος από τη Δυτική Μακεδονία ή όλη την χώρα για να υπολογιστεί στη συνέχεια η ποσότητα του αμιάντου που θα θάβεται.

Λόγος έγινε αν μπορεί να κατασκευαστεί ως ΣΔΙΤ με αναφορές για ποσά άνω των 10 εκ ώστε αυτό να είναι εφικτό. Φυσικά ακόμα δεν γνωρίζουμε το κόστος του έργου ούτε την εμβέλειά του ώστε να προχωρήσει η συζήτηση. Θα ακολουθήσει και επόμενη στο προσεχές διάστημα αποκλειστικά για τα ΜΑΒΕ. Δεν έχει αποκλειστεί η περίπτωση του Νοτίου Πεδίου, αλλά για κάποιους λόγους δεν μπαίνει καν στις συζητήσεις, όταν ο Χώρος Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων στην Καρδιά Πτολεμαΐδας ανήκει στη ΔΙΑΔΥΜΑ. Στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος και υπηρεσιακοί από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ι.Παπαδημητρίου/prlogos.gr

MAVE22 2