Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Με την απορία θα μείνεις κε ΠΑΝ.

του Χρήστου Ι. Ελευθερίου *

eleftheriou27.7_12Στο σχόλιό του στον ΠΡΩΪΝΟ ΛΟΓΟ ο συντάκτης ΠΑΝ. εγκαλεί  ειρωνικά (παραπολιτικά ντε!) το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας –αλλά και τον Δήμαρχο ότι: «αντιδρά στην απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το νόμο;;;» και στο τέλος …απορεί!

Θα περίμενα από εκπρόσωπο του τύπου να επικροτήσει ένα ψήφισμα που αντιτάσσεται στην καπιταλιστική λαίλαπα των ημερών, άλλωστε οι εργαζόμενοι στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ ανήκουν σε έναν εργασιακό κλάδο, που κυριολεκτικά στενάζει από τα αποτελέσματα της άλογης μνημονιακής πολιτικής.

Αλλά, συμπεραίνω, ότι ο κος ΠΑΝ. έχει «δεμένο το γάιδαρό του» στον ΠΡΩΊΝΟ ΛΟΓΟ ή στο συγκρότημα του Αλαφούζου (επαγγελματική φιλοδοξία θα το έλεγα), το οποίο προφανώς υπερασπίζεται με το ειρωνικό του σχόλιο.

Ή πάλι ισχυρίζεται, χωρίς να μειδιά, ότι τα μεγάλα ΜΜΕ του κέντρου δεν τελούν σε διατεταγμένη υπηρεσία, τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε μετά τις τελευταίες εκλογές με την «επαναδιαπραγμάτευση» των 11 και πλέον δις …

κε ΠΑΝ.

Το ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης στοΔήμο μας, ανήκουν ιδεολογικά (στην πλειονότητά τους)σε κόμμα της συγκυβέρνησης: -δεν σημαίνει ότι έχουν πάψει να διαπνέονται από δημοκρατικά και σοσιαλιστικά ιδεώδη.

- Δεν σημαίνει ότι στη ζυγαριά των εργασιακών δικαιωμάτων, της αξιοπρεπούς διαβίωσης των συνανθρώπων μας, των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, απέναντι στα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων, δεν τάσσονται υπέρ των πρώτων.

Ανέκαθεν, το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί του, είχαν στο πλευρό τους το κράτος και τη δικαιοσύνη, που στην περίπτωσή μας «έκρινε παράνομη» μια απεργιακή κινητοποίηση, που στηρίχθηκε από το 90% των εργαζομένων

Ο λαός μας κε ΠΑΝ. δέχεται επίθεση από το διεθνές κεφάλαιο και τους ντόπιους υπαλλήλους του και καθήκον κάθε δημοκρατικής εκλεγμένης αρχής είναι να σταθεί στο πλευρό του λαού που στενάζει και όχι, κάτω από την ομπρέλα της νομιμότητας, να απεμπολεί την ανθρωπιά και την ηθική του.

Νόμιμο είναι το δικαίωμα στην εργασία, και δεν μιλώ για τους 100 απεργοσπάστες-πιόνια του Μάνεση, αλλά για το κοντά ενάμισι εκατομμύριο συνανθρώπους μας, οι οποίοι δεν ευαισθητοποίησαν τον αρχιερέα της «τρία πουλάκια κάθονταν» κυβέρνησής μας, που συνεχίζει να εφαρμόζει αποτυχημένες πολιτικές, καταβαραθρώνοντας ακόμη περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων, αφήνοντας ανέγγιχτα τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα… ΝΟΜΙΜΑ!

* Ο Χρήστος Ελευθερίου είναι Φυσικός, Συγγραφέας και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού