Poster01 - ΑντίγραφοΟ Δήμος Κοζάνης στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης: «Δράσεις κοινωνικής φροντίδας και προστασίας Ρομά-Επιδότηση ενοικίου», καλεί φυσικά πρόσωπα-ιδιοκτήτες ακινήτων που διαθέτουν ακίνητα προς ενοικίαση, να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Προδιαγραφές κατοικιών

Διαμέρισμα ή κατά προτίμηση μονοκατοικία, εντός ή στα όρια του πολεοδομικού ιστού της πόλης της Κοζάνης, αλλά και στις υπόλοιπες δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου, με νόμιμη οικοδομική άδεια, στην οποία να αναφέρεται ότι πρόκειται για οικία:

•             Με επιφάνεια 72-150 τ.μ.

•             Με τις απαιτούμενες άδειες και πιστοποιητικά (π.χ. ενεργειακό πιστοποιητικό).

•             Με βασικές υπηρεσίες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, φυσικό και επαρκή αερισμό, φυσικό φωτισμό, πόσιμο νερό, επαρκή θέρμανση, ζεστό νερό, αποχέτευση.

Όροι μίσθωσης

•             Διάρκεια μίσθωσης τα τρία (3) έτη, με δυνατότητα παράτασης.

•             Η καταβολή των μισθωμάτων θα καταβάλλεται απευθείας από το Δήμο Κοζάνης (και όχι τον ωφελούμενο) στον εκμισθωτή – ιδιοκτήτη σε τραπεζικό λογαριασμό.

•             Το μίσθωμα ορίζεται ανάλογα με την επιφάνεια και με βάση την τιμή μονάδας όπως ορίζεται στην πρόσκληση της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, το μηνιαίο μίσθωμα των ακινήτων δεν μπορεί να ξεπερνά το γινόμενο της ανώτατης τιμής ενοικίασης (5,5 ευρώ/ τ.μ.) επί τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου στη βάση των προσκομισθέντων παραστατικών μίσθωσης ακινήτου.

•             Δαπάνες λογαριασμών κοινής ωφελείας (ηλεκτρικό, νερό, κοινόχρηστα, θέρμανση) καλύπτονται από το πρόγραμμα, ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού.

•             Οι ωφελούμενοι/ες (ένοικοι ακινήτου) παρακολουθούνται και υποστηρίζονται από στελέχη του Δήμου Κοζάνης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ώστε να εξασφαλίζονται οι καλές συνθήκες διαβίωσης των ωφελούμενων και η καλή κατάσταση των κατοικιών.

Αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποβάλλονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης με υποχρεωτικό προγραμματισμό ραντεβού (για την αποφυγή της διάδοσης του covid-19) στο τηλέφωνο 2461028120.

Οι «Δράσεις Κοινωνικής Φροντίδας και προστασίας Ρομά/επιδότηση ενοικίου Δήμου Κοζάνης», έχουν χρονική περίοδο υλοποίησης από 01/01/2021 έως 31/12/2023, υλοποιούνται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 10: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Poster01