Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

dhmos_serbiwn_new_logotΤο Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλλει την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής (ΜΑΤ) τα ξημερώματα της Παρασκευής 20/07/2012 και τη Δευτέρα 23/07/2012 προκειμένου να σπάσει ο ηρωικός απεργιακός αγώνας των χαλυβουργών που συμπλήρωσε 9 μήνες.

Καταγγέλλουμε επίσης την πλειοψηφία των ΜΜΕ που τελώντας σε διατεταγμένη υπηρεσία αναμασούν τα χοντρά ψέματα του ραδιοσταθμού των εφοπλιστών και των βιομηχάνων ΣΚΑΪ, διαδίδοντας ότι δήθεν η συνέχιση της απεργίας ήταν παράνομη και ότι η επέμβαση των δυνάμεων καταστολής έγινε για την εφαρμογή δικαστικής απόφασης που είχε κηρύξει την απεργία παράνομη.

Θυμίζουμε ότι η απαράδεκτη δικαστική απόφαση στις αρχές Ιουνίου που έκρινε παράνομη την κήρυξη της απεργίας από τη ΓΣ του Νοέμβρη 2011 για τυπικούς λόγους δεν μπορεί να εφαρμοστεί, γιατί υπήρξαν αλλεπάλληλες επόμενες καθόλα νόμιμες Γ.Σ. που πεισματικά και με συντριπτικές πλειοψηφίες (>95%) αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας και της περιφρούρησής της, αποφάσεις που δεν τόλμησε η εργοδοσία να τις προσβάλει δικαστικά. Γι' αυτό χρησιμοποίησαν νέες λαθροχειρίες με νέα μηνυτήρια αναφορά των γνωστών, ελάχιστων απεργοσπαστών που χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για την προσχεδιασμένη επέμβαση.

Τα λαϊκά προβλήματα όμως που η καπιταλιστική κρίση τα οξύνει, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η πείνα, οι απολύσεις που γεννά η καπιταλιστική εκμετάλλευση δεν αντιμετωπίζονται με τη συκοφαντία, τη βία και την καταστολή.

Η καταστολή της απεργίας στη Χαλυβουργία δεν αφορά μόνο τους Χαλυβουργούς. Αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε εργάτη, κάθε άνεργο που αποφασίζει να σηκώσει το κεφάλι και τη γροθιά του ενάντια στη βαρβαρότητα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των χαλυβουργών και

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να αποσυρθούν τώρα οι αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ από τη Χαλυβουργία.
  • Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία.
  • .
  • Το παρόν ψήφισμα ήταν πρόταση της κ. Έφης Τσίγκα, που ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων - Βελβεντού στη συνεδρίαση 23.7.2012.