mikr-oryx maveΚυρία Μαρία Βέττα, πρόεδρε της Κοινότητας Μικροβάλτου, κ.κ. τοπικοί σύμβουλοι

Ως γνωστόν, με την απόφαση Α.Π. 184272/21.12.2020 (ΑΔΑ: Ψ6ΞΞ7ΛΨ-ΘΛ3) του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδη, συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας «για την εξέταση της δυνατότητας να υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ, η κατασκευή και λειτουργία ΧΥΤΑΜ στον χώρο των ΜΑΒΕ».

Κατόπιν αυτού, ενδέχεται το επόμενο διάστημα να κληθείτε να γνωμοδοτήσετε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, για τη θέση της Κοινότητάς μας στο ως άνω επίμαχο θέμα.

Επειδή θεωρώ:

- ότι μια τόσο ιδιαίτερα κρίσιμη απόφαση, για το μέλλον της κοινότητάς μας (και της ευρύτερης περιοχής), πρέπει να εκφραστεί από το σύνολο των Μικροβαλτινών, που είτε κατοικούν στην κοινότητα, είτε έχουν οποιοδήποτε συμφέρον στα διοικητικά όριά της

- ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες της πανδημίας, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση για να αποφασίσει

προτείνω

Να συσταθεί τετραμελής επιτροπή, αποτελούμενη από δυο τοπικούς συμβούλους (ενός της πλειοψηφίας και ενός της μειοψηφίας) και δύο δημότες της κοινότητάς μας (προτεινόμενοι ανά ένας από τις δύο παρατάξεις), οι οποίοι, υπό την εποπτεία της προέδρου της κοινότητας, να συγκεντρώσουν εγγράφως τη γνώμη των συγχωριανών μας, με επιστολή-δήλωση που θα διανεμηθεί (πόρτα-πόρτα) σε όλα τα σπίτια του χωριού με τις επιλογές «ΣΥΜΦΩΝΩ» ή «ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ», που πρέπει επιλέξουν και να συνυπογράψουν τα μέλη κάθε οικογένειας.

Επιπλέον, για να δοθεί η ευκαιρία να εκφραστούν και οι Μικροβαλτινοί που διαμένουν εκτός του χωριού (μόνο στην περιοχή της Κοζάνης υπολογίζονται συνολικά περίπου στους 500), προτείνω να εκφέρουν την γνώμη τους μέσω μιας διαδικτυακής φόρμας-δήλωσης, με τα ανάλογα στοιχεία. Σαν διαχειριστής της ιστοσελίδας mikrovalto.gr είμαι στη διάθεσή σας να βοηθήσω στην κατεύθυνση αυτή, ή ακόμη, αν το επιθυμείτε, μπορεί να προταθεί και άλλος ιστότοπος για τον ίδιο σκοπό.

Ευελπιστώ ότι θα ανταποκριθείτε στην πρότασή μου, ώστε να εκφραστεί δημοκρατικά η βούληση της πλειοψηφίας των Μικροβαλτινών και να προωθηθεί σθεναρά στα κέντρα αποφάσεων (Δήμο, Περιφέρεια, Υπουργείο ΥΠΕΝ -αν χρειαστεί-).

Στη διάθεσή σας, με εκτίμηση

Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος

Δημότης Μικροβάλτου Σερβίων

mikr-oryx mave

ΥΓ. Εκτιμώ, ότι με κάποιο τρόπο να ενεργήσουν αναλόγως -ώστε να εκφραστεί η γνώμη της πλειοψηφίας- και τα τοπικά συμβούλια των υπόλοιπων κοινοτήτων της ορεινής ζώνης των Καμβουνίων (Τρανόβαλτου-Λαζαράδων-Φρουρίου, Ελάτης, Λιβαδερού, Μεταξά, Προσηλίου-Πολυρράχου), καθώς και των κοινοτήτων της Αιανής και του Ρυμνίου.

 

Σχόλια   

Βαγγέλης Β. Παπαδοπουλος
+4 # Βαγγέλης Β. Παπαδοπουλος 09-01-2021 06:47
Γιώργο πολύ σωστή πρόταση, επιτέλους πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να υπάρξει συλλογική πρόταση από όσο το δυνατόν περισσότερο Μικροβαλτινούς και γενικότερα καμβουνιωτών.
Η είναι αδιανόητο να μην γνωρίζουμε μέχρι σήμερα αν υπαρχει απόφαση του τοπικού συμβουλίου Μικροβαλτου και το περιεχόμενο της , καθώς και ποιοι συμμετείχαν στην λήψη της.
Παράθεση
Βαγγέλης Β.Παπαδοπουλος
+2 # Βαγγέλης Β.Παπαδοπουλος 09-01-2021 06:49
Δημότης Μικροβαλτου, στην Θεσσαλονίκη σίγουρα είναι πάνω από 100 οικογένειες.
Παράθεση
χαρισοπουλος Ιωαννης
-16 # χαρισοπουλος Ιωαννης 09-01-2021 12:02
Γιατι τοση βιασυνη μες την πανδημια?

-Απάντηση Γ.Μαστρ.: Τη βιασύνη την έχει η Περιφέρεια,όχι εμείς.
Παράθεση
A.T.
+5 # A.T. 09-01-2021 14:32
Εύγε. Εξαιρετική πρόταση κινητοποίησης των πολιτών. Επίσης, ζητήστε οποιοδήποτε έγγραφο έχει ήδη υπογραφεί ή πρόκειται να υπογραφεί. Έχετε έννομο συμφέρον να ζητήσετε ενημέρωση, έγγραφα, υπογραφές για ένα θέμα κοινού και δημόσιου ενδιαφέροντος. Με έναν δικηγόρο ακόμη καλύτερα. Δεν έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν ή να αποκρύψουν οτιδήποτε. Αν στο μέλλον αποδειχθεί ότι υπέγραψαν κάτι που δεν σας απέστειλαν είναι και νομικά υπόλογοι.

Admin: Το mikrovalto.gr δεν δημοσιεύει ανώνυμα σχόλια (τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα του σχολίου είναι σε γνώση του διαχειριστή)
Παράθεση
Ευθύμιος Δισερής
+4 # Ευθύμιος Δισερής 09-01-2021 15:46
Προσωπική μου άποψη είναι να συγκροτηθεί μια επιτροπή απο τα χωρια που αναφέρεστε,ώστε απο κοινού να δώσουμε τον αγώνα κατά της ταφόπλακας που κάποιοι επιχειρούν να βάλουν στον τόπο μας.
Παράθεση
Αλεξόπουλος αντωνης του Ευθυμίου
0 # Αλεξόπουλος αντωνης του Ευθυμίου 10-01-2021 19:59
Βαγγέλη Παπαδόπουλος η άποψη μου για τα χυτά είναι όχι και πολύ σωστή ιδέα του γιωργου
Παράθεση
θωμας Καραδημος
+3 # θωμας Καραδημος 11-01-2021 10:35
Γιωργο κατ΄αρχην καλη χρονια με υγεια να εχουμε. Δεν νομιζω οτι σοβαρος-λογικος-ανιδ ιοτελης ανθρωπος εχει επιχειρηματα για να γινει ΧΥΤΑΜ στο Ζιδανι. Δεν φτανει η ζημια που εχει κανει η ΜΑΒΕ και τις πληγες που ανοιξε με ολες τις σημασιες της λεξης, δυστυχως υπαρχουν ακομα καποιοι που στηριζουν με "επιστημονικα" επιχειρηματα το αντιθετο.'Οτι κανει η γιδα στο πουρναρι θα το βρει στο τομαρι' και δυστυχως το τομαρι θα ειναι οι νεες γενιες που ακολουθουν. Αυτο που θα κανω ειναι να παραθεσω ενα τραγουδι για αυτους που αν πεφτει εξω τοτε χασαμε τον πολεμο με τη βλακεια [youtube]https://you tu.be/XXEhfPmrJ3o
Παράθεση
Γ.Μ Βελγιο
+3 # Γ.Μ Βελγιο 11-01-2021 14:11
Χρονια πολλά και καλή χρονιά σε όλους τους Μικροβαλτινούς και μη!!
Θα ήθελα να προσθέσω αν γίνει ηλεκτρονικά η υπογραφή όσοι έχουν ακίνητο στο χωριό η και χωρίς αυτό να έχουν την δυνατότητα κι εκείνοι να υπογράψουν για το καλό του τόπου ...δεν ξέρω κατά ποσο θα βοηθούσε αλλά όσο πιο πολλοί τόσο πιο καλά . Αλλωστε όλοι το αγαπάμε το χωριό και δεν νομίζω κανένας νοήμων άνθρωπος να μη το υπογράψει...

Με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετησμούς...

Γεωργία Μπατσιάκα
Παράθεση
ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
0 # ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ 14-01-2021 22:37
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ και ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Παράθεση