34103329 1687612387974737 1990467576462835712 oΑγαπητοί Λιβαδεριώτες

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου σας εύχονται Χρόνια πολλά Υγεία και Ευτυχία για το Νέο Έτος.

Λόγω της υγειονομικής κρίσης που έφερε η πανδημία του COVID-19 δεν είναι δυνατή η διοργάνωση μίας Λαικής Συνέλευσης όπως θέλαμε να διοργανώσουμε, για να κάνουμε έναν απολογισμό δράσης και ενεργειών και γιαυτό συντάξαμε τον παρόν για ενημέρωση όλων.

Ο απολογισμός δράσης και ενεργειών έχει σκοπό την ενημέρωση όλων των Λιβαδεριωτών σχετικά με τη λειτουργία και τη δράση του Κοινοτικού Συμβουλίου Λιβαδερού στο διάστημα που πέρασε από την μέρα ανάληψης των καθηκόντων του μέχρι και σήμερα.

Έργα που πραγματοποιήθηκαν:

1) Αποκατάσταση των ηλεκτρονικών βλαβών που είχαν οι αντλίες ύδρευσης του χωριού και πλέον δεν υπάρχουν προβλήματα στην υδροδότηση του οικισμού.

*Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Λιβαδεριωτών Ελβετίας για την δωρεά ύψους 2.000 Ευρώ και τον συγχωριανό μας Παπαδόπουλο Δημήτριο που βοήθησε εθελοντικά για την αποκατάσταση των βλαβών.

2) Επαναλειτουργία μετά από πολλά χρόνια του ΚΕΠ Λιβαδερού

3) Συντήρηση και αναβάθμιση του κτιρίου του παλιού Νηπιαγωγείου.

4) Αντικατάσταση κουφωμάτων στο γυμνάσιο και τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων.

5) Αποκατάσταση του δημόσιου ηλεκτροφωτισμού σε όλο τον οικισμό

6) Συντήρηση-επισκευή οδοποιίας και αποκατάσταση επικίνδυνων σημείων του οδοστρώματος εντός του οικισμού.

7) Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, με μίσθωση από τον Δήμο μηχανημάτων (γκρέιντερ) από ιδιώτες εργολάβους και χαλικόστρωση οδών.

8) Συντήρηση αγροτικών δρόμων το καλοκαίρι του 2019 με (γκρέιντερ) για διάστημα 8 ημερών με μηχάνημα της εταιρίας ΛΑΡΚΟ Ευχαριστούμε τον Κο Μιχάλη Ρενέση (σύζυγος βουλ. Καλλιόπης Βέττας) τότε προέδρου της ΛΑΡΚΟ για την παραχώρηση του μηχανήματος.

9) Χαλικόστρωση περιφερειακού δρόμου πίσω από το νεκροταφείο για την αποφυγή διέλευσης βαρέων αγροτικών οχημάτων μέσα από τον οικισμό.

10) Εργασίες αποκατάστασης βλαβών και καλλιέργειες πηγών για ενίσχυση του δικτύου ύδρευσης κτηνοτροφικών μονάδων και ποτιστρών σε διάφορες περιοχές.

11) Δωρεά tablet από τον Δήμο στα σχολεία του Λιβαδερού και διανομή στα παιδιά για την κάλυψη των αναγκών τηλεκπαίδευσης.

Τα παραπάνω έργα έγιναν με την βοήθεια, συνεργασία και τις ενέργειες του Δήμου Σερβίων και θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα τον Δήμαρχο Κο Ελευθερίου Χρήστο, τον Αντιδήμαρχο Καμβουνίων Κο Αγοραστό Βασίλειο και τους Αντιδημάρχους , Βητόπουλο Θωμά ,Ποντίκη Χρήστο και Γκαμπουρα Νανά για την καλή συνεργασία και την ανταπόκριση που είχαν για την επίλυση των προβλημάτων και την ολοκλήρωση των έργων.

Έργα που Εγκρίθηκαν και θα πραγματοποιηθούν

1) Απόφαση για ένταξη του Έργου «Αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιβαδερού» προϋπολογισμού 870.500 € στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 (Πρόσκληση 116, δράση «‘Έργα ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς και λειτουργικής τους δικτύωσης»)

2) Απόφαση για ένταξη του έργου με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ» προϋπολογισμού 550.000,00€ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Τα παραπάνω έργα εντάχθηκαν στα προγράμματα για να πραγματοποιηθούν μετά από την εισήγηση και την στήριξη της Περιφερειακής Αρχής και συγκεκριμένα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Κου Κασαπίδη Γεώργιου και του Αντιπεριφερειάρχη Κου Τσιούμαρη Γρηγόριου και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά για την στήριξη τόσο σημαντικών έργων για το χωριό μας.

Παρά τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει το Κοινοτικό Συμβούλιο με τα χρόνια σωρευμένα προβλήματα της περιοχής εντούτοις επιδεικνύοντας την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με ρεαλιστική ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, με συλλογική οργάνωση και λειτουργία, σε διαρκή συνεργασία με τον Δήμο Σερβίων, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τοπικούς φορείς και εθελοντές επετεύχθη να δρομολογηθούν εξελίξεις σε διάφορα τοπικά ζητήματα προς όφελος των κατοίκων και του Λιβαδερού.

Η αδιάκοπη προσπάθεια του κοινοτικού συμβουλίου θα συνεχιστεί και την νέα χρονιά και δεν θα φεισθεί κόπων, προκειμένου για την υπεράσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος των κατοίκων να διαβιώνουν σε ένα τόπο που αξίζει να ζουν.

Ο Πρόεδρος Παπαχαρισίου Κωνσταντίνος και τα Μελή του Κοινοτικού Συμβουλίου Τσιτσιουρής Νικόλαος , Νίκος Σπυρίδων, Ζαραμπούκάς Ιωάννης, Καρανίκος Ιωάννης

σας εύχονται Καλή Πρωτοχρονιά με Υγεία, οικογενειακή Ευτυχία, Ευημερία και δημιουργικό το Νέο Έτος 2021!

Λιβαδερό 30/12/2020

34103329 1687612387974737 1990467576462835712 o