www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


Πως ξεχρέωσε ο Δήμος Σερβίων; Η απάντηση είναι απλή κ. δήμαρχε! (της Μαίρης-Ελευθερίας Χριστοδούλου, Δημ. Συμβούλου Σερβίων) Εκτύπωση
Δευτέρα, 28 Δεκέμβριος 2020 10:37
  • christodoulou mΟ Δήμος Σερβίων-Βελβεντού στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο επί Δημαρχίας κ. Α. Κοσματόπουλου, αποφάσισε πλειοψηφικά και συνομολόγησε δάνειο ύψους 1.200.000 με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο εκ των πραγμάτων διαχειρίζεται εξολοκλήρου η Δημοτική Αρχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας έχουν απορροφηθεί περίπου 900.000 €.
  • Λόγω του διαχωρισμού του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού σε Δήμο Σερβίων και σε Δήμο Βελβεντού, χρηματοδοτήθηκε με το ποσό του 1.000.000 € έναντι των 2.000.000 € που έλαβε ο Δήμος Βελβεντού. Συνεπώς η διεκδίκηση του Χρήστου Ελευθερίου, υπολείπεται κατά το ήμισυ της διεκδίκησης του Μανώλη Στεργίου. Να υπενθυμίσω ότι κάτι ανάλογο έγινε και στην πρόσφατη θεομηνία της χαλαζόπτωσης , όπου ο όμορος Δήμος έλαβε (πλην των νόμιμων αποζημιώσεων) 150.000 € επιπλέον. Ο δικός μας Δήμος δεν αξιώθηκε να λάβει ούτε ένα ευρώ! Συνεπώς η διεκδίκηση έπεσε στον κάλαθο των αχρήστων!

           Το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδότησε τους Δήμους προκειμένου να ενισχυθεί ο στόλος μηχανημάτων - αυτοκινήτων οπότε και τον δικό μας Δήμο με 854.000 €

  • Επιπροσθέτως, το Υπουργείο Εσωτερικών , χρηματοδότησε τους Δήμους της επικράτειας της χώρας, άρα και τον δικό μας, για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών και τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων . Μέχρι στιγμής το ποσό αυτό ανέρχεται στο ποσό περίπου 800.000 € και έπεται και συνέχεια.
  • Στα πλαίσια της πολιτικής βούλησης του Υπουργείου Εσωτερικών , για την οικονομική εξυγίανση όλων των Δήμων της χώρας και την αποπληρωμή χρεών σε διάφορους φορείς , έφτασε και στο Δήμο μας το ποσό των 1.423.417,94 € προκειμένου να πληρωθεί το χρέος της ΔΕΗ. Με ανάλογα ποσά χρηματοδοτήθηκαν και άλλοι Δήμοι, όπως Καστοριάς κλπ για αποπληρωμή ΔΙΑΔΥΜΑ κλπ.
  • Και πάλι το Υπουργείο Εσωτερικών για την ενίσχυση της ρευστότητας λόγω μείωσης των εσόδων επιχορήγησε τους Δήμους , προφανώς και τον Δήμο Σερβίων. Το ποσό αυτή τη φορά ανέρχεται στα 78.512 €
  • Επίσης να υπενθυμίσω ότι λόγω της πανδημίας του covid-19 έχουν έρθει χρήματα ούτως ώστε να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες που έχουν προκύψει από τη νόσο. Μέσα σε αυτές τις ανάγκες ήταν η αγορά ενός επιπλέον αυτοκινήτου 4χ4 ! όταν περιμένουν τα χωριά ακόμα τα πολυπόθητα κοινοτικά ιατρεία. Σε ότι αφορά την αγροτική οδοποιία, η Περιφέρεια έχει δεσμευτεί ότι θα την υλοποιήσει , όπου και εδώ ο Δήμος ήταν απροετοίμαστος ως προς την διαδικασία. Επί παραδείγματι η αμεσότητα του Λιβαδερού οφείλεται στην πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας.
  • Προφανώς και καμιά φωνή Δημάρχου Σερβίων από την ημερίδα της Πτολεμαίδας (Φεβρουάριος 2020 -Μετά Λιγνίτη εποχή) δεν όρισε την βούληση του Υπουργείου Εσωτερικών. Όταν όλοι οι συνάδερφοι του Δημάρχου , συνειδητά,ως Π.Ε.Δ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Δυτ. Μακεδονίας ήταν διαμαρτυρόμενοι απόντες ο κ. Δήμαρχος απαθανάτιζε την παρουσία του εκεί. Οι “απόντες” ωστόσο Δήμαρχοι στον Εθνικό Σχεδιασμό για την Μετά Λιγνίτη Εποχή και θέση πήραν και προτάσεις είχαν και είμαι σίγουρη πως και έργα θα καρπωθούν. Εσείς κ. Ελευθερίου , διαλέξατε να λάμψετε δια της απουσίας σας στη διαβούλευση και αντιλαμβάνεστε ότι καμία ανύπαρκτη φωτογραφία σας δεν θα δώσει ανάπτυξη στον τόπο μας.

Η αυτοδοξασία του Χρήστου Ελευθερίου δεν τιμά την Αρχή και υποτιμά τους Δημότες.

               

   Με την ευκαιρία να σημειώσω ότι με μεγάλη χαρά άκουσα ότι θα γίνει προσφορά γεύματων για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Όμως κ. Χρήστο Ελευθερίου, η επιλογή να πραγματοποιηθεί στην πλατεία της πόλης και των χωριών, εν μέσω αυστηρού lockdown και να καταπατείται η ανάγκη των συνανθρώπων μας, για την ανούσια και συνάμα υπερφίαλη επικοινωνία του Δημάρχου , απαξιώνοντας κάθε έννοια ανθρώπινης υπόστασης, αυτό μας ξεπερνάει.

  Σημειώνω ακόμα ότι είμαστε ο μοναδικός Δήμος που δεν έχει κάνει ούτε ένα Δημοτικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης με αποτέλεσμα να υπάρχουν ερωτήματα και ζητήματα τα οποία χρήζουν απαντήσεων και συζήτησης αντίστοιχα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν αποφεύγετε την συζήτηση .

Με τιμή

Μαίρη- Ελευθερία Χριστοδούλου

Μέλος Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Σερβίων

Δημοτική Σύμβουλος “ΣΤΑΣΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ”

christodoulou m

ΣΗΜ.: Αναφέρεται στο περιεχόμενο του άρθρου http://kozan.gr/archives/322711

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack