96 n-681x383«Υπάρχει σχέδιο να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού στην περιοχή» τόνισε από την Κοζάνη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις που έκανε, αμέσως μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κοζάνη.

«Βρισκόμαστε εδώ γιατί ανησυχούμε πάρα πολύ. Το φαινόμενο αποκτά ενδημικά χαρακτηριστικά. Η πόλη βασανίζεται και ο κορονοϊός επιμένει. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε φρένο στην πανδημία» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός σημειώνοντας ακόμα ότι θα «εφαρμόσουμε όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού. Θα είμαστε κοντά στους πολίτες του Νομού Κοζάνης» . Θα υπάρξει συνεργασία με όλους κ θα δούμε σε 10 μέρες περίπου να αποφορτίζεται η περιοχή.

Στη σύσκεψη που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας Ηλίας Τοπαλίδης, οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, οι διοικητές του Μαμάτσειου και του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, ο ιατρός συντονιστής του ΕΟΔΥ της Περιφέρειας, ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας, ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης και εκπρόσωποι των Σωματείων.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου

96 n-681x383

ΣΗΜ.: Αποφεύχθηκαν επί του παρόντος νέα έκτακτα μέτρα και επιβολή αυστηρού lockdown (ανακοίνωση Χαρδαλιά σήμερα 17/12), που επιβλήθηκαν στον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα και τη Μάνδρα.