pontikisΤο διαζύγιο που έχει πάρει με την αλήθεια και την πραγματικότητα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Σερβίων κύριος Βασίλης Κωνσταντόπουλος επιβεβαιώνεται περίτρανα με τη σημερινή του δημοσίευση στα Μέσα Ενημέρωσης.

Αν και ο ίδιος ήταν παρών στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όπου και ενημερώθηκε αναλυτικά για την συγκεκριμένα παρέμβαση και την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση Δικτύου Υφιστάμενων Αγροτικών Οδών στην Δ.Ε. Σερβίων», εμφανίζεται σήμερα να μιλά για αποκλεισμούς Δημοτικών Ενοτήτων και Τοπικών Κοινοτήτων.

Ξεχνά ή δεν θέλει να θυμάται ότι  από την πλευρά του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και μέλους της Οικονομικής Επιτροπής Χρήστου Ποντίκη, αναλυτικά, δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις για τον χαρακτήρα και τις προϋποθέσεις του συγκεκριμένου έργου. Αυτές οι προϋποθέσεις εντέχνως αποκρύπτονται και εμφανίζουν τη δημοτική αρχή να επιλέγει μονομερώς, που θα εκτελεστεί το έργο αν και αυτό δεν ισχύει.

Θα αναφέρουμε μόνο ότι βασική προϋπόθεση του προγράμματος είναι οι παρεμβάσεις και οι βελτιώσεις που προβλέπονται να εκτελεστούν σε αγρόκτημα-αγροτικές οδούς όπου έχει πραγματοποιηθεί η διαδικασία πλήρη αναδασμού. Επομένως είναι αναληθές ότι υπήρξε μέριμνα μόνο για την έδρα του δήμου-Κοινότητα Σερβίων πόσο μάλλον όταν αυτό το έργο περιλαμβάνει βελτίωση αγροτικής οδοποιίας και στις Τοπικές Κοινότητες Πλατανορεύματος, Καστανιάς, Αυλών, Γουλών.  

Οι δρόμοι που προβλέπεται να ασφαλτοστρωθούν, εξυπηρετούν αγροτεμάχια των αναδασμών των τεσσάρων οικισμών. Τα 10χλμ της ασφαλτόστρωσης, αφορούν σε κεντρικούς αγροτικούς δρόμους των αναδασμών, με μεγάλο πλάτος και συχνή χρήση από τους αγρότες. Η επιλογή αυτή έγινε ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αγροτεμάχια του αναδασμού. Επίσης αυξάνεται η βαθμολογία στην αξιολόγηση του έργου και συνεπακόλουθα αυξάνεται η πιθανότητα ένταξής του προς χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ θα εξυπηρετηθούν συνολικά 1076 αγροτεμάχια, τα οποία βρίσκονται σε αρδευόμενη έκταση. Επίσης, είναι μία περιοχή η οποία βρίσκεται εκτός προστατευόμενων περιοχών (NATURA), οι δρόμοι του αναδασμού έχουν επαρκές πλάτος ώστε να μην χρειασθούν απαλλοτριώσεις, και υπάρχουν ελάχιστες δασικές εκτάσεις. Όλα τα παραπάνω, αυξάνουν την πιθανότητα ένταξης του έργου προς χρηματοδότηση.

Είναι αυτά τα στοιχεία που ξεχνά ο κ. Κωνσταντόπουλος  ώστε να εμφανίζεται σήμερα τιμητής των πάντων ακόμη και έργων που θα συμβάλλουν αποδεδειγμένα στη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας.

Ανάλογα, μέριμνα υπάρχει και για την αγροτική οδοποιία σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του δήμου, όπου ήδη μέσα στο 2020 εκτελέστηκαν εργασίες συντήρησης-αποκατάστασης σε δρόμους που είχαν να «δουν» μηχανήματα έργου πολλά χρόνια ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες παρεμβάσεις μέσα από αντίστοιχα χρηματοδοτικά προγράμματα, από την συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, από ιδίους πόρους του Δήμου Σερβίων.

Τέλος, δε θα σταθούμε στους χαρακτηρισμούς του για το πρόσωπο του δημάρχου και της δημοτικής αρχής καθώς όλοι κρίνονται: από την παρουσία τους, την συμπεριφορά τους και το παρελθόν τους. Το ποιος διχάζει τις τοπικές κοινωνίες του δήμου ας το σκεφτείτε εσείς κύριε Κωνσταντόπουλε πριν γράψετε πάλι κάτι ανάλογο.

Χρήστος Ποντίκης Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Σερβίων

pontikis