laiopoulos512Πολύ επίκαιρη και σωστή η κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για το Κ.Υ.ΣΕΡΒΙΩΝ.
Από 10 χρόνια περίπου σε μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Σερβίων, είχα τονίσει ξεκάθαρα.

Προσέξετε και φυλάξετε το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ σαν κόρη οφθαλμού. Από το Κ.Υ Συνταξιοδοτήθηκαν αρκετοί γιατροί, νοσηλευτές, οδηγοί ασθενοφόρων, διοικητικοί υπάλληλοι και όλες οι καθαρίστριες.
Από ότι βλέπω , από την συνταξιοδότησή μου τελευταία το 2012 στο Κ.Υ. δεν έγινε καμία πρόσληψη.

Θα αναφέρω μόνο τι προέβλεπε για Ιατρικό προσωπικό ο οργανισμός τότε του Κ.Υ.ΣΕΡΒΙΩΝ. 7 Γενικούς γιατρούς η παθολόγους, 3 παιδιάτρους και 3 οδοντιάτρους. Σύνολο 13 γιατρούς. βέβαια έγιναν πάρα πολλές προσπάθειες από τον υποφαινόμενο για ορισμένες τροποποιήσεις. Όπως π.χ. οι 7 γενικοί γιατροί να γίνουν 5, και 1 Μικροβιολόγος, 1 Ακτινολόγος και κάποιες άλλες τροποποιήσεις για τους Οδοντιάτρους. Δυστυχώς οι προτάσεις μου έπεσαν στο κενό.

Σήμερα από ότι γνωρίζω υπηρετούν 3 γενικοί γιατροί, ο ένας είναι ήδη για σύνταξη, 1 παιδίατρος και 1 οδοντίατρος ο οποίος είναι και Διευθυντής, δηλ 5 από τους τότε προβλεπόμενους 13.
Προτείνω όλοι μαζί και από κοινού την Δημοτική Αρχή, να το απαιτήσει για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας διότι έρχονται ημέρες πολύ δύσκολες.

Οι κάτοικοι επίσης ολόκληρης της περιοχής να ενεργοποιηθούν για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα τώρα αμέσως γιατί αργότερα θα είναι πολύ αργά.

Του Αλέξανδρου Λαϊόπουλου

laiopoulos512