mark2911Πρωτοστάτησε ο Κώστας, τότε Πάρεδρος της Κοινότητας για την κατασκευή του, σε χώρο που παλιά το λέγαμε ράχη, διαμορφώθηκε σε μια μίνι πλατεία του πάνω μαχαλά και από κάτω στο τοιχίο αντιστήριξης ανέγραφε ΛΥΚΑΥΓΗ, απομεινάρι του ονόματος ενός εκλογικού Κοινοτικού Συνδυασμού.

   Με χαρά το υποδέχτηκαν οι απομείναντες λίγοι θαμώνες, κυρίως άνδρες, ο Χρήστος , ο Γιώργος, ο Κώστας, ο Βασίλης, ο άλλος ο Γιώργος, ο Αχιλλέας, ο Τάσος, ο Γιάννης , ο άλλος Χρήστος, oΛάζαρος, ο Λευτέρης, ο Θανάσης και τα πρωϊνά κυρίως συγκεντρώνονταν στη σκιά του και αναπολούσαν τα περασμένα, μπορεί να έλεγαν τα ίδια κάθε μέρα , αλλά τί σημασία είχε; πάντως κάτι εύρισκαν να πούν. Σημασία είχε η συνάντηση τους και αντάλλασσαν τα βλέμματά τους ξεθωριασμένα από το χρόνο , όμως οι παλιές θύμησες τα έδιναν ζωηράδα.

Κι ο αμείλικτος πανδαμάτωρ χρόνος άρχισε να θερίζει την παλιά ομήγυρη και να αραιώνει τους θαμώνες στο πάντα φιλόξενο και σκιερό κιόσκι. Εφυγε ο Γιάννης, ο Αχιλλέας, ο ένας Γιώργος, ο Τάσος, ο ένας Χρήστος, ο Λάζαρος και σήμερα ο Βασίλης, απέμειναν ο Χρήστος, ο Λευτέρης, ο Θανάσης, ο Κώστας κι ο Γιώργος και οι τρείς τελευταίοι δεν μπορούν πιά να βγούν για λόγους υγείας. Το Κιόσκι μένει στη θέση του αγέρωχο, σταθερό, πιστό στα ραντεβού όσων υπάρχουν ακόμα και ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του για συντροφιά.

   Τα καλοκαίρια και γενικά το ζεστό καιρό τα απογεύματα και τα βραδάκια το τιμούν με την παρουσία τους οι χήρες και τα εγγόνια τους παίζουν αμέριμνα με τα ποδήλατά τους στο δρόμο. Κι έτσι ακούγονται κουβέντες, γέλια και αναστεναγμοί για τα χρόνια που πέρασαν και αναλογίζονται την ερήμωση που θα επικρατήσει όταν θα φύγουν τα εγγόνια τους και θα μείνουν μόνες στους τέσσερες τοίχους της η καθεμιά.

Το Κιόσκι μένει εκεί στη θέση του όλες τις εποχές του χρόνου, μέσα στις βροχές του Φθινόπωρου, στα χιόνια του Χειμώνα, στις ζέστες του Καλοκαιριού και θα περιμένει υπομονετικά τους επισκέπτες του, ν ΄ ακούσει τις φωνές τους , τα γέλια τους, να αισθανθεί έστω για λίγες ώρες τη συντροφιά τους, να δικαιολογεί την παρουσία και τη ύπαρξή του.

mark2911