eleftheriou36 31Μετά την πρόσφατη ανάρτηση μου στο προσωπικό μου ιστολόγιο στο Facebook για τον τρόπο που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν κάποια χρήματα που προέρχονται από τον Τοπικό Πόρο και σύμφωνα πάντα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε και πάλι την εμφάνιση του με το ίδιο – όπως πάντα – απαξιωτικό και άκρως προσβλητικό ύφος.

Αυτή τη φορά, με κατηγορεί για «παράλογες και ρουσφετολογικές ενέργειες που πηγάζουν» όπως αναφέρει «από την ανασφάλειά του και την αγωνία του για το αυτοδιοικητικό του μέλλον».

Εδώ και καιρό έχω επιλέξει να μην απαντώ στις ανακοινώσεις του κ. Κωνσταντόπουλου που αφορούσαν άλλοτε τον ΤΟΕΒ Σερβίων και άλλοτε το αντιπλημμυρικό έργο του Μικροβάλτου, αλλά και την είσπραξη μισθωμάτων του Μεταξά, αλλά απ’ ότι φαίνεται ο κ. Κωνσταντόπουλος προτιμά να δίνει το «παρών» μέσω δηλώσεων σε τοπικά μέσα ενημέρωσης σε αντίθεση με τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου όπου η λέξη «αναβολή» είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο για αυτόν.

Για πολλά χρόνια, οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές δαπανούσαν το μεγαλύτερο μέρος των ποσών από τον Τοπικό Πόρο μέσω της διαδικασίας της απευθείας ανάθεσης. Η νέα Δημοτική Αρχή αποφάσισε να αξιοποιήσει τα χρήματα αυτά σε έργα χρήσιμα για τη βελτίωση της καθημερινότητάς των δημοτών, όπως διάνοιξη δρόμων και αγορά ακινήτων, προκειμένου ο Δήμος μας να αρχίσει να λύνει θέματα που ταλαιπωρούσαν τους δημότες του εδώ και χρόνια, και όλα αυτά μέσω των απολύτως νόμιμων και προβλεπόμενων διαδικασιών.

Μας προτρέπει ο κύριος Κωνσταντόπουλος να διαθέσουμε τα χρήματα για μελέτη κλειστού κολυμβητηρίου και μάλιστα να το εντάξουμε και στο ΕΣΠΑ. Να κατασπαταληθούν δηλαδή τα χρήματα σε μελέτες που θα μείνουν μελέτες, αφού τέτοια φαραωνικού τύπου έργα πρέπει να είναι και βιώσιμα στη λειτουργία τους, πράγμα που απαιτείται πλέον από το ίδιο το ΕΣΠΑ. Εμείς ως δημοτική αρχή προσπαθούμε να βρούμε και να εφαρμόσουμε βιώσιμες λύσεις με βέλτιστη σχέση αξίας και κόστους. Προσπαθούμε να είμαστε πρακτικοί και προσγειωμένοι. Άλλωστε ως δημοτική αρχή δεν αγωνιούμε για το πολιτικό μας μέλλον παρά μόνο για το μέλλον του τόπου, γι’ αυτό και τα έργα που εντάσσουμε στον Τοπικό Πόρο είναι καίριας σημασίας για τους δημότες και αναγκαία για να λυθούν πρακτικά ζητήματα καθημερινότητας με το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Ας μην παριστάνει λοιπόν τον μέγα κριτή ο κύριος Κωνσταντόπουλος, ας είναι φειδωλός στους χαρακτηρισμούς του – έχει εκτεθεί άλλωστε πολλές φορές- διότι φοβούμαι πως τα νερά στα οποία ψαρεύει είναι θολά.

eleftheriou36 31