n-681x573Κοντά 800 πολίτες προσήλθαν το τελευταίο 48ώρο για να εξεταστούν για κορονοϊό με rapid tests στην Κοζάνη και στο Εμπόριο Εορδαίας. Την ίδια ώρα, στα 42 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Δυτική Μακεδονία, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Απ’ αυτά τα 24 εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα 17 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και το 1 στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Τα τεστ

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα Σάββατο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 207 rapid tests στην Κοζάνη, εκ των οποίων βρέθηκαν 11 θετικά, ενώ στο Εμπόριο Εορδαίας από τα 91 rapid tests που διενεργήθηκαν βρέθηκε μόνο 1 θετικό.

Ωστόσο, και στην χθεσινή διεξαγωγή των τεστ από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, που πραγματοποίησαν οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, διενεργήθηκαν περισσότεροι από 400 έλεγχοι.

Οι έλεγχοι αφορούσαν ιχνηλατήσεις στενών επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Κέντρο Υγείας Κοζάνης. Από τα αποτελέσματα των 402 rapid test ανευρέθηκαν 27 κρούσματα, ήτοι 1 στην πλατεία Πτολεμαΐδας και 26 στις πλατείες της Κοζάνης.

Τέλος, τη Δεύτερα 19 Οκτωβρίου, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην πόλη των Σερβίων, από τις 11:00 π.μ. έως τη 13:00 μ.μ., προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού, όσοι κάτοικοι το επιθυμούν.

Στο πλαίσιο αυτό,  η Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας ανακοίνωσε τη συνέχιση της οργανωμένης δράσεως διενέργειας τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορονοιού SARS-COV2 (Rapid test) στην Π.Ε. Κοζάνης λόγω της αυξημένης προσέλευσης του κοινού.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ/Δ. Αμαραντίδου

n-681x573