sinedr79Με ψήφους 13 ΥΠΕΡ, 6 ΚΑΤΑ και 1 ΛΕΥΚΟ, το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων στη συνεδρίαση της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου 2020 αποφάσισε την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των 5 εργαζομένων γυναικών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

ΥΠΕΡ της ανανέωσης των συμβάσεων ψήφισε το σύνολο των συμβούλων της αντιπολίτευσης (απουσίαζαν Αλεξόπουλος, Καραντάκος, Γκουτζιομήτρος, Φούντογλου, Νάκας) και ΚΑΤΑ οι παρόντες σύμβουλοι της πλειοψηφίας, πλην του Ζάκη Δ. που ψήφισε ΛΕΥΚΟ (απουσίαζαν Βητόπουλος, Γκαμπούρα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά το θέμα σαν έκτακτο -εκτός ημερήσιας διάταξης- τέθηκε σε συζήτηση οριακά με 14 ψήφους, με τη θετική ψήφο του συμβούλου της πλειοψηφίας Δημήτρη Ζάκη (& τις 13 της αντιπολίτευσης).

Η αντιπολίτευση, στην πολύωρη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας (με συμμετοχή εργαζόμενης της δομής), εστίασε στην κοινωνική πλευρά της απασχόλησης των εργαζομένων και στις υπηρεσιακές ανάγκες της δομής, ενώ η θέση της πλειοψηφίας ήταν ότι η απόφαση στερείται «συγκεκριμένης και ρητώς αναγεγραμμένης αιτιολογίας», όπως προβλέπει η σχετική εγκύκλιος, με τον δήμαρχο Χρήστο Ελευθερίου να επικαλείται για την αρνητική πρόθεση ανανέωσης των συμβάσεων λόγους «χρηστής διαχείρισης» και να θεωρεί ότι η απόφαση πιθανώς θα κριθεί αρνητικά ως προς τη νομιμότητά της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

mikrovalto.gr

sinedr79