Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

ΣΥΡΙΖΑΕ.Κ.Μ., ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.

του Δημήτρη Χαμπίδη

υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Ημαθίας

 xamp13.6.12Το αγροτικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στην ΒΕΝΟΥΣ παρουσίασε ο κ Βενιζέλος.  Ποιο ήταν; 

1 Θα δώσουμε εύφορη στους αγρότες υπόσχεται ο κ. Βενιζέλος και όσοι ασχοληθήκαμε και τα είδαμε τα αγροτεμάχια παραχώρησης μιλάμε για γελοιότητα.

2 Μιλάνε  για 1.500.000 έλληνες που θέλουν να επιστρέψουν στην ύπαιθρο και να ασχοληθούν με την παραγωγή (έστω το 20%) όταν οι ήδη χρόνια επαγγελματίες παραγωγοί έχουν χρεοκοπήσει με ευθύνη τους

3 Μην ψηφίζετε ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ.  γιατί θα  χαθούν οι επιδοτήσεις.  Ψέμα οι άμεσες επιδοτήσεις  (δεν έχουν σχέση με τα μνημόνια ούτε με την ευρωζώνη ούτε καν με το ευρώ ) δεν μας είπε όμως ποιος τις παίρνει τις επιδοτήσεις και για τα 2 δις πρόστιμα που πληρώσαμε σαν χώρα για να επιδοτούνται παράνομα οι υμέτεροι του συνεταιριστικού και κομματικού συστήματος και τα μοναστήρια. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ .θα τις δώσει σ αυτούς που παράγουν και αναλογικά με τι και πόσο παράγουν ιδιαίτερα στους Ν .αγρότες

Υπόσχεται ο κ. Βεσυρόπουλος (Ν.Δ.):

«Στον αγροτικό τομέα, με την εκμετάλλευση των εύφορων εκτάσεων του Μακεδονικού κάμπου, οι Ημαθιώτες μπορούν να επενδύσουν σε εναλλακτικές καλλιέργειες (κηπευτικά, θερμοκηπιακές μονάδες, βιολογικά προϊόντα) οι οποίες σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές να περάσουν πλέον σε δυναμικές – κερδοφόρες και αναπτυξιακές καλλιέργειες, στοχεύοντας κυρίως στη μεταποίηση»

Με αφορμή τα  παραπάνω  αλλά και άλλες παρόμοιες  υποσχέσεις  από  υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ κ Ν.Δ., δεν μπορώ και δεν δικαιούμαι σαν επιστήμονας σχετικός με το αντικείμενο αλλά και σαν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ να σιωπήσω.

Πρώτον διότι προσβάλλεται ο μόχθος του Έλληνα παραγωγού (γεωργού και κτηνοτρόφου )

Δεύτερο  διότι προσβάλλεται η κοινή λογική

Τρίτο διότι προσβάλλεται η επιστήμη και η γνώση.

Το ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ. είναι αυτοί οι οποίοι κατάντησαν την Ελλάδα να έχει αρνητικό ισοζύγιο στα προϊόντα του πρωτογενή τομέα (γεωργοκτηνοτροφικά ) και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση και τεκμηρίωση πάνω σε αυτό ενδεικτικά και μόνο  αναφέρω για το νομό μας. Τα κατορθώματα τους.

Τα πλεονάσματα των ροδάκινων, το κλείσιμο των εργοστασίων Ζάχαρης, την εξάλειψη των καλλιεργειών του καπνού και βιομηχανικής ντομάτας με την αποσύνδεση της επιδότησης από την παραγωγή,την καταστροφή της ελληνικής κτηνοτροφίας με τις ελληνοποιήσεις, τις εισαγωγές γάλακτος σκόνης, το ΚΑΡΤΕΛ γάλακτος με τους κουμπάρους του κ.  Ψωμιάδη

Ιδιαίτερα όμως με τον κατακερματισμό την διαφθορά και την απαξίωση των συνεταιρισμών από τρεις ενώσεις ανθήρες ο νομό μας δεν έχει καμία σήμερα, το ίδιο ισχύει σε όλη την Ελλάδα λαμπρές εξαιρέσεις αν υπάρχουν.

Τα παραπάνω τα  πέτυχαν χρησιμοποιώντας τις επιδοτήσεις ευρωπαϊκές και ελληνικές όχι για ανάπτυξη και στήριξη του αγροτικού εισοδήματος αλλά για διαφθορά εξαγορά μίζες, προμήθειες από έργα που δεν χρειαζόταν και δημιουργία των κομματικών μηχανισμών για την εκλογή τους όχι μόνο οι συνεταιριστές και βουλευτές αλλά δήμαρχοι , νομάρχες κ.λ.π. και κανείς δεν μπήκε φυλακή. Και είχαν το θράσος προεκλογικά  να φέρουν  και νόμο στη βουλή για  να απαλλάξουν τους πρόεδρους από κάθε ευθύνη, κατά το περί μη ευθύνης υπουργού το 2012 (αλλά ευτυχώς  δεν πέρασε ).

Το πρόβλημα όμως είναι ότι ακόμη και σήμερα συνεχίζουν την ίδια πολιτική και όταν  μιλάνε για ανάπτυξη  εννοούν την πλήρη καταστροφή του πρωτογενούς τομέα  όπως βέβαια την καταστροφή του ελληνικού λαού την ονομάζουν σωτηρία .

Όταν είναι  γνωστό( στους παραγωγούς, καταναλωτές, επιστήμονες γεωτεχνικούς και σε όσους διαθέτουν κοινή λογική  ) ότι το πρόβλημα της ελληνικής παραγωγής είναι:

Α . Η τιμή που παίρνει ο Έλληνας παραγωγός σε σχέση με το κόστος παραγωγής και η διαφορά ράφι –χωράφι (κίνημα πατάτας ).

Β.  Το κόστος των εφοδίων που είναι (εκτός του εργατικού ) πολλαπλάσιο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών λόγω της υπερτιμολόγησης και τριγωνικής τιμολόγησης των μητρικών στις ελληνικές θυγατρικός π.χ. τα τρακτέρ είναι 10-15.000 ευρώ φτηνότερα στην Ιταλία από ότι στην Ελλάδα

Αυτό είναι το πρόβλημα των προβλημάτων η το κυρίως μενού τα υπόλοιπα είναι γαρνιτούρες και καρικατούρες κύριοι του δικομματισμού

Και αντί να πάρουν  θέση σ’ αυτό μας λένε θα κάνουνε ανάπτυξη συνεχίζοντας τις επιδοτήσεις να τις παίρνουν όχι αυτοί που παράγουν ανάλογα με πόσο και τι παράγουν αλλά όσοι πρόλαβαν κάποτε και τις πήραν (τις δώσατε) με τους χιλιάδες νέους αγρότες αποκλεισμένους από τις επιδοτήσεις.

Δεν παίρνουν θέση για τους 500 χιλ ΤΟΝΟΥΣ  φέτα που ζητά η παγκόσμια αγορά  κατοχυρωμένο  αποκλειστικά ελληνικό προϊόν  για  τα 0,80-90 λεπτά το πρόβειο γάλα και 0,30 το αγελαδινό στον παραγωγό και  1,5 στον καταναλωτή που όσοι κτηνοτρόφοι το πληρώνονται το πληρώνονται σε ένα χρόνο .

Δεν παίρνουν θέση για το συμπύρηνο, 100% μεταποιήσιμο και 100% εξαγώγιμο με τους παραγωγούς να παίρνουν 15-20 λεπτά και άλλοι να μην παίρνουν τίποτα.

Για τους απλήρωτους παραγωγούς για την παύση χρηματοδότησης  από την ΑΤΕ και τα τοκογλυφικά επιτόκια. Για το πετρέλαιο στο 1,5 ευρώ.

Για τα επιτραπέζια, μήλα, κηπευτικά, τον ΕΛΓΑ, το πετρέλαιο 1,5 ευρώ τα ένσημα των αλλοδαπών κ.λ.π. αλλά μας μιλάνε για πράσινα και γαλάζια άλογα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ είναι το μόνο ελληνικό κόμμα που έχει πλήρης και ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αγροτική ανάπτυξη στην ΕΛΛΑΔΑ και μάλιστα σε πλήρη συμφωνία με το πρόγραμμα της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για την ΝΕΑ ΚΑΠ 2014-2020

Παραπέμπω

 1 Πλατφόρμα του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ)

2 Και αναλυτικά για την Ελλάδα στην παρουσίαση στην  ΑΓΡΟΤΙΚΑ 2012

ΑΓΡΟΤΕΣ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ, ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ, ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΤΗΝ 17  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

 ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ  

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ –ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Χαμπίδης Δημήτριος* γεωπόνος  υποψήφιος βουλευτής ΗΜΑΘΙΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ    ΒΕΡΟΙΑ  13 ΙΟΥΝΗ

* Ο Χαμπίδης Δημήτριος κατάγεται από το Μικρόβαλτο Κοζάνης