kozani-podiotis3 - ΑντίγραφοΆνθρωπος του αθλητισμού, με έντονη κοινωνική δράση και προσφορά στα κοινά είναι ο διευθυντής της ΔΟΥ Κοζάνης, Ιωάννης Ποδιώτης που ακινητοποίησε και αφόπλισε τον δράστη της φρικιαστικής επίθεσης.

Τη στιγμή που ολόκληρο το πανελλήνιο είναι συγκλονισμένο από τη φρικιαστική επίθεση με τσεκούρι που πραγματοποίησε ένας 45χρονος στη ΔΟΥ Κοζάνης, φίλοι, γνωστοί και απλός κόσμος δίνουν τα συγχαρητήριά τους στον ηρωικό διευθυντή της εφορίας, ο οποίος παρά τον πανικό κατάφερε να ακινητοποιήσει και να αφοπλίσει τον δράστη

Ο Ιωάννης Ποδιώτης είναι ένας άνθρωπος με έντονη κοινωνική δράση και προσφορά στα κοινά, ενώ ασχολείται ενεργά και με τον αθλητισμό. Ειδικότερα, είναι γενικός γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος», που πραγματοποιείται κάθε άνοιξη από την Πέλλα στη Θεσσαλονίκη, καθώς και πρόεδρος των ακαδημιών μπάσκετ στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, όπου είναι ο τόπος μόνιμης κατοικίας του.

Τα τελευταία δύο χρόνια, από τον Ιούλιο του 2018 υπηρετεί στη ΔΟΥ Κοζάνης, στον τόπο καταγωγής του, ως Προϊστάμενος Διεύθυνσης.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις του ίδιου και άλλων εφοριακών στην Ασφάλεια Κοζάνης, αλλά και από την εξέταση του οπτικού υλικού που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, ο διευθυντής της ΔΟΥ έσωσε την τελευταία στιγμή τη μια από τις δύο εφοριακούς που βρέθηκαν στο στόχαστρο του 45χρονου, την ώρα που την είχε ακινητοποιήσει στο πάτωμα του 2ου ορόφου και είχε σηκώσει το τσεκούρι για να τη χτυπήσει.

Ο κ.Ποδιώτης σοκαρισμένος μίλησε στο protothema.gr για τη στιγμή που ο δράστης εισέβαλε στην εφορία και αρχίσε να χτυπά τους υπαλλήλους. Ο Ιωάννης Ποδιώτης αντιλαμβανόμενος τον πανικό και βλέποντας τους υπαλλήλους του να αιμορραγούν από τα χτυπήματα του δράστη κατάφερε με τη βοήθεια συναδέρφων του να τον ακινητοποιήσει.

«Είναι πολύ άσχημες οι στιγμές, πραγματικά. Ο δράστης μπήκε μέσα στο κτίριο κρατώντας έναν σάκο, έδωσε τα στοιχεία του κανονικά στον έλεγχο που του έγινε στην είσοδο του κτιρίου λόγω του κορωνοιού και κατόπιν ανέβηκε στο δεύτερο όροφο. Ξαφνικά έβγαλε από το σάκο το τσεκούρι κι άρχισε να χτυπά τους υπαλλήλους στο κεφάλι. Από όσο γνωρίζω ο ένας από τους τραυματίες, ο άντρας είναι σε κρίσιμη κατάσταση» είπε στο protothema.gr.

Πηγή: protothema.gr

kozani-podiotis3

podiotis1

Σημ.: Ο Ιωάννης Ποδιώτης, διευθυντής της ΔΟΥ Κοζάνης, είναι σύζυγος της Βάσως Π. Μανάδη, που κατάγεται από το Μικρόβαλτο Σερβίων.