www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


Ρίτσα Σπυρίδου: Ένα χρόνο, μετά τις απερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Δήμος Σερβίων, δεν έχει βρει ακόμα το σωστό βηματισμό Εκτύπωση
Πέμπτη, 21 Μάιος 2020 21:18

SpyridouΣτο πιο βασικό κομμάτι λειτουργίας του, που αφορά στο υπαλληλικό οργανόγραμμα, ψάχνεται. Ο κος Δήμαρχος Χρήστος Ελευθερίου δήλωσε στο Σώμα, ότι η σοβαρή προσπάθεια, που έγινε επί τρείς μήνες, μεταξύ της παράταξής του και των υπαλλήλων, δεν καρποφόρησε.

Η δική μας παράταξη «ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ» αξιολόγησε την κατάσταση και συμφωνεί με τον Δήμαρχο. Ο Δήμος δεν προχώρησε. Ο πρώτος σχεδιασμός ΟΕΥ (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας) της Δημοτικής Αρχής έφερε διαμάχες, προσβολές και ένταση.

Η πολιτική διοίκηση της Δημοτικής Αρχής, απέτυχε.

Έθεσε λοιπόν προς ψήφιση, δεύτερο ΟΕΥ. Οι τέσσερις διευθύνσεις του 1ου σχεδιασμού συρρικνώνονται σε δύο και αυτή τη φορά δεν συνεργάζεται με το Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε

Απέναντι στην πρόταση του Δημάρχου, κατέθεσε πρόταση η αξιωματική αντιπολίτευση «Δημοτική συνεργασία» επαναφέροντας μεταξύ άλλων τις τέσσερις διευθύνσεις.

Η δική μας παράταξη έκρινε πως έπρεπε να προχωρήσει στη λευκή ψήφο και για τις δύο προτάσεις, με την εξής φιλοσοφία.

Στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής, οφείλαμε να δώσουμε δεύτερη ευκαιρία με γνώμονα τη Δημοκρατία.

Δηλώσαμε πως αυτός που διοικεί πρέπει να ορίζει τον τρόπο και επισημάναμε πως αν δεν καρποφορήσει και αυτό το σχήμα τότε θα κινηθούμε όπως αρμόζει στο ρόλο μας.

Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,παρότι πιο συγκροτημένη, δε βοηθούσε στην παρούσα φάση την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Η συνέχιση των τεσσάρων διευθύνσεων σηματοδοτούσε…και την συνέχιση των ίδιων προβλημάτων με το ενδεχόμενο της διόγκωσης των .Άλλωστε η θετική μας ψήφο προς αυτή την κατεύθυνση, αναιρούσε τα καίρια επιχειρήματα μας ,όπως ετέθησαν στην πρόταση της Δημοτικής Αρχή.

Συνεπώς, η λευκή ψήφος μας και προς αυτή την κατεύθυνση ήρθε αβίαστα.

ΣτηνΑποκεντρωμένηΔιοίκησηΠεριφέρειας Δυτικής Μακεδονίας –Ηπείρου, εστάλη για έγκριση η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, χωρίς ωστόσο να έχει την απόλυτη πλειοψηφία και όπως ήταν φυσικό επέστρεψε.

Η διαχείρισητης Δημοτικής Αρχής απέτυχε.

Το αποτέλεσμα αυτής της προχειρότητας, ήταν να καλεστεί εκ νέου το Σώμα ,προκειμένου να ψηφίσει και πάλι τον Ο.Ε Υ του Δήμου Σερβίων.

Η παράταξη «ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ» είχε και έχει σταθερή άποψη επί του θέματος.

Ο Δήμος Σερβίων, χρωστάει στους Δημότες σταθερότητα.

Με βάση αυτή την αρχή, ζητήσαμε από τους διοικούντες με τον πλέον επίσημο τρόπο, να

σεβαστούν το κείμενο –διαμαρτυρία, του συλλόγου Υπαλλήλων Κοζάνης ( είχε σταλεί σε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις) το οποίο ήταν ξεκάθαρο….πως δεν είχε προκύψει καμία συνεργασία μεταξύ τους. Επίσης τονίσαμε ότι εμείς θα αξιολογήσουμε και την σύνταξη ΟΕΥ των εργαζομένων.

Στη Δημοτική συνεδρίαση της 18ης Μαίου -2020, - για δεύτερη φορά- το θέμα ¨ Εγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Σερβίων¨ Βρήκε τις δύο προτάσεις αμετάκλητες.

Η δική μας παράταξη, προτάσσοντας αγαστή συνεργασία μεταξύ πολιτικού προσωπικού και υπαλληλικών δομών του Δήμου, παρουσίασε αυτή τη φορά την δική της αρχιτεκτονική του ΟΕΥ που χάραζε τρείς διευθύνσεις.

Χρειάστηκαν, τρεις γύροι ψηφοφορίας για να αποδειχθεί πως διάθεση συναίνεσης εκ μέρους τους δεν υπήρχε.

Η παραδοχή, εκ μέρους του Δημάρχου, πως η πρόταση της ΣΤΑΣΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ είναι η χρυσή τομή και η παρότρυνση του να ψηφιστεί από όλους τους Δημοτικούς συμβούλους δεν βρήκε ανταπόκριση και εφόσον η Παράταξη του Βασίλη Κωνσταντόπουλου ήταν αρνητική προέβει και ο ίδιος σε «άτακτη» αλλαγή πλεύσης.

Η «ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ»  λειτουργεί Δημοκρατικά και καμία άλλη πολιτική έκφραση δεν της ταιριάζει.

Οσο η Δημοτική Αρχή και η Αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπαίνουν στη λογική της «χρυσής τομής» τόσο εμείς θα τους λέμε:

-Είναι καθαρός τρόπος

-Χωρίς μεθοδεύσεις

-Χωρίς συνεννοήσεις

-Χωρίς εγωισμό

-Είναι ο δρόμος της προκοπής.

Είναι ο τρόπος που ζητούν οι συνδημότες μας, γιατί το κέντρο είναι αυτοί!!! και όχι οι είκοσιοχτώ αιρετοί, που η πορεία μας…. έχει ημερομηνία λήξης .

 

Με εκτίμηση στους Συνδημότες μας.

Λαζαρίτσα Σπυρίδου

Επικεφαλής «ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ»

Spyridou

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack