mamatseioΤρία νέα θετικά κρούσματα του ιού διαπιστώθηκαν στο "Μαμάτσειο" νοσοκομείο Κοζάνης ανεβάζοντας στον αριθμό των προσβεβλημένων υγειονομικών σε έξι.

Ανησυχία επικρατεί εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων στην Κοζάνη και συγκεκριμένα με την αύξηση των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων στο υγειονομικό προσωπικό. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ακόμη τρεις υγειονομικοί υπάλληλοι του "Μαμάτσειου" Νοσοκομείου Κοζάνης νόσησαν από τον κορωνοϊό.

Το πρώτο κρούσμα στο νοσοκομείο ήταν μια νοσηλεύτρια από την παθολογική κλινική και στη συνέχεια ακόμη 2 βοηθοί θαλάμου. Ελέχθηκαν για τον ιό συνολικά 75 άτομα από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Θετικοί στον ιό βρέθηκαν ακόμη 3 εργαζόμενοι και συγκεκριμένα οι δύο νοσηλευτές που παλαιότερα εργάζονταν στη χειρουργική κλινική, και είχαν μετακινηθεί στην παθολογική COVID-19 για να προσφέρουν νοσηλευτικές υπηρεσίες για τις ανάγκες του κορωνοϊού.

Σε ιχνηλάτηση προχωρά το νοσοκομείο και στους εργαζόμενους της χειρουργικής κλινικής. Ο συνολικός αριθμός των υγειονομικών που νοσούν από COVID-19 είναι 159, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει:

"Είναι λάθος του ΕΟΔΥ η κατάργηση της 14ήμερης καραντίνας στο προσωπικό. Κινδυνεύει να μολυνθεί όλο το Νοσοκομείο. Συνολικά νοσούν τώρα από το νοσοκομείο Κοζάνης έξι εργαζόμενοι και ανεβάζουν το συνολικό αριθμό υγειονομικών που νοσούν σε 162. Το Νοσοκομείο Κοζάνης εξελίσσεται όπως το νοσοκομείο Καστοριάς"

Πηγή: https://www.iatropedia.gr/

mamatseio