covid-hospital-new8 660Άλλα 52 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 και 2 νεκρούς, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 1.884 και των θυμάτων της νόσου σε 83.

Με βάση τα σημερινά στοιχεία, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:

52 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό (77 χθες).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.884 (1.832 χθες).

84 διασωληνωμένοι σε μονάδες μονάδες εντατικής θεραπείας (90 χθες).

Μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη (66 έτη χθες).

Οι θάνατοι από τη νόσο COVID-19 ανέρχονται σε 83 (81 χθες).

14 ασθενείς εξήλθαν από μονάδες εντατικής θεραπείας (10 χθες).

Έχουν διενεργηθεί συνολικά 32.528 τεστ για τον κορωνοϊό (28.584 χθες).

Εξιτήριο από μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν πάρει 14 άτομα. Στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", από τους 39 διασωληνωμένους οι 17 αποσωληνώθηκαν, στοιχείο που δείχνει την ποιότητα της παρεχόμενης περίθαλψης.

Το 30% των ασθενών έχουν πάρει εξιτήριο από νοσοκομεία, ενώ ένας μεγάλος αριθμός έχουν αναρρώσει και στο σπίτι.

Κρίσιμο παραμένει το θέμα των λοιμώξεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς γιατρός εντατικής του Θριάσιου νοσοκομείου βρέθηκε θετική στον και υποβάλλονται σε εξετάσεις 40 υγειονομικοί.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, έχει καταγραφεί ένας θάνατος 68χρονου στην αρχή της επιδημίας σε μαιευτήριο, 245 εργαζόμενοι είναι σε απομόνωση και 101 σε αυτοαπομόνωση.

Εικόνα

Αναφερόμενος στην εικόνα της επιδημίας, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως υπήρξαν γνωμοδοτήσεις μεγάλων Οργανισμών για τη μάσκα και κοινή θέση είναι πως δεν υπάρχει όφελος σε υγιή άτομα και δημιουργεί πλασματική εικόνα ασφάλειας.

Για το θέμα των τεστ, ο καθηγητής υπογράμμισε πως τα μέτρα απόστασης είναι πολύ πιο αποδοτικά, αναδεικνύοντας τα κενά αξιοπιστίας σε μία σειρά από εξετάσεις για τον κορωνοϊό.

Για αυστηρούς ελέγχους στα διόδια, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια μέχρι τις 27 Απριλίου, έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως το πρόστιμο διπλασιάζεται, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και ο οδηγός θα υποχρεώνεται να επιστρέψει στην αφετηρία του.

www.iatronet.gr

covid-hospital-new8 660