AmanatidisGiorgos 25hΣήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε με υπερηφάνεια, την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Εκ των πραγμάτων, η κορυφαία στιγμή της νεότερης ελληνικής ιστορίας, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην πορεία και παλιγγενεσία του Ελληνικού Έθνους.

Η 25η Μαρτίου έχει για όλους τους Έλληνες, όπου και αν βρίσκονται, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, ξεχωριστή σημασία και συμβολισμό. Αποδίδουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας, στους αγωνιστές, στους ήρωες και στις θυσίες τους για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία. Ενώ παράλληλα τιμούμε την ορθόδοξη πίστη μας εορτάζοντας την επέτειο αναγγελίας της γέννησης του Ιησού.

Ειδικά σήμερα, σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, καθώς η πατρίδα μας δίνει κρίσιμες μάχες απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού αλλά και απέναντι στις προκλήσεις των συνόρων μας, πρέπει το μήνυμα της επετείου να παραμείνει ζωντανά ηχηρό στις καρδίες όλων των Ελλήνων. Η ακύρωση των εθιμοτυπικών εκδηλώσεων και παρελάσεων δεν σβήνει τη φλόγα της μνήμης των ηρώων μας που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Τώρα πρέπει να βάλουμε πλάτη όλοι μαζί, για να διατηρήσουμε την Ελλάδα μας υγιή και ακέραιη. Μπροστά στην κρίσιμη αυτή ώρα ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με αίσθημα αλληλεγγύης, υπευθυνότητας, σεβασμού και αποφασιστικότητας, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, διατηρούμε την ψυχραιμία μας και ενωμένοι θα το ξεπεράσουμε.

Η λέξη “Ευαγγελισμός” προέρχεται από την ομηρική λέξη “ευάγγελος” που σημαίνει αγγελιοφόρος καλών ειδήσεων, ας είναι λειτουργήσει λοιπόν η σημερινή ημέρα αφετηρία ώστε να βγούμε νικητές!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Γιώργος Αμανατίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

AmanatidisGiorgos 25h