111-600-x-292Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης, δεδομένων των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και με μοναδικό στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας των πολιτών και των εργαζομένων στον τομέα της Καθαριότητας παρακαλεί:

- Να κλείνετε τις σακούλες των απορριμμάτων ερμητικά με κορδόνι και να προσέχετε να μην είναι σχισμένες.

- Να τοποθετείτε τις σακούλες των απορριμμάτων αυστηρά μόνο μέσα στους κάδους και όχι δίπλα από αυτούς.

- Να μην ανακυκλώνετε μάσκες, γάντια, δοχεία αντισηπτικών αλλά να τοποθετούνται μέσα στις σακούλες των σύμμεικτων απορριμμάτων.

- Να τηρείτε τους βασικούς κανόνες υγιεινής κατά τη μεταφορά, το άνοιγμα των κάδων και την τοποθέτηση των απορριμμάτων σε αυτούς.

- Αν υπάρχει κρούσμα ή υποψία κρούσματος κορωνοϊού, αν είναι δυνατό να χρησιμοποιείτε διπλές σακούλες καλά κλεισμένες και να μην ανακυκλώνετε για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται.

- Να μην βγάζετε ογκώδη απορρίμματα αν αυτό δεν είναι απαραίτητο. Ο χρόνος στο σπίτι είναι πλέον περισσότερος αλλά δεδομένου των συνθηκών θα πρέπει να παράγετε το δυνατόν λιγότερο όγκο αποβλήτων.

Ας διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία για όλους και ας προστατέψουμε το ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται στην πρώτη γραμμή, όσο εμείς ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

111-600-x-292