mamatseioΣε καραντίνα για 14 ημέρες και για προληπτικούς λόγους με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ έχουν μπει δεκάδες εργαζόμενοι στο Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης και στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, επειδή ήρθαν σε επαφή με τον 53χρονο συνάδελφό τους...

...που νόσησε από κοροναϊό και υπηρετούσε στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του νοσοκομείου της Καστοριάς.
Ειδικότερα, στο νοσοκομείο της Κοζάνης σε καραντίνα έχουν μπει 19 άτομα. Πρόκειται για τους εργαζόμενους δύο βαρδιών (γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό), οι οποίοι υπηρετούσαν την ώρα που μεταφέρθηκε και παρέμεινε στο νοσοκομείο ο 53χρονος. 
Όπως είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, Δημήτρης Ντέντης, μεταξύ των συναδέλφων του υπάρχει τεράστια ανησυχία και όλοι κυκλοφορούν με μάσκες. Οι εργαζόμενοι μπήκαν σε καραντίνα, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.
Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο νοσοκομείο της Καστοριάς, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Μιχάλη Γιαννάκο, σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους μπήκαν 17 εργαζόμενοι. Πρόκειται για γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και όλο το προσωπικό του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, στο οποίο δούλευε ο 53χρονος.
Να σημειωθεί ότι ο 53χρονος που βγήκε θετικός στον κοροναϊό, επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή τη μητέρα του και τον αδελφό του, οι οποίοι διαμένουν στη Σιάτιστα. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας, στη συνέχεια στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και μετά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος.
Μειώνεται επικίνδυνα το προσωπικό των νοσοκομείων
Εκρηκτικές διαστάσεις αποκτάει η καθημερινά ολοένα και αυξανόμενη μείωση του προσωπικού των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, αφού όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα με βάση τα μέτρα αντιμετώπισης της διάδοσης του κοροναϊού.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ethnos.gr ο κ. Γιαννάκος, τις τελευταίες μέρες περισσότεροι από εκατό εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καραντίνα στην Αμαλιάδα, το Ρίο, την Αθήνα, την Κοζάνη και την Καστοριά, με αποτέλεσμα σύντομα να παρουσιαστούν τεράστιες ελλείψεις και να μην είναι δυνατή η αποτελεσματική αντιμετώπιση νέων κρουσμάτων.
«Εδώ και μέρες απευθύνουμε έκκληση στην κυβέρνηση για προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, λόγω των έκτακτων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε. Ο ιός καλπάζει κι εμείς ψάχνουμε προσωπικό. Κανονικά θα έπρεπε μέσα σε δύο ημέρες από το πρώτο κρούσμα να έβγαινε προκήρυξη και μέσα σε πέντε ημέρες να γίνονταν προσλήψεις», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Πηγή: ethnos.gr

mamatseio