www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


Χαμπίδης Δημήτρης: Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε. Ημαθίας Εκτύπωση
Πέμπτη, 03 Μάιος 2012 23:02

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012/3.5.2012

syrizaΧαμπίδης Δημήτρης

Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Π.Ε. Ημαθίας

xampidis_dimitrisΓεννήθηκε στο Μικροβάλτο Κοζάνης από αγρότες γονείς το 1955. Είναι παντρεμένος με την Ζάννη Αναστασία, νομικό, υπάλληλο του ΙΚΑ Βέροιας και έχουν δυο παιδιά, την Αθανασία Γεωπόνο και τον Παντελή μαθητή Λυκείου. Κατοικεί στον Τριπόταμο Βέροιας.

Στέλεχος του μεταδικτατορικού φοιτητικού κινήματος, της ΚΝΕ και του Κ.Κ.Ε από το 1974 μέχρι τη διάσπαση και αποχώρηση του ΚΚΕ από το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Διατέλεσε, μετά την δικτατορία, μέλος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου της Γεωπονικής και Δασολογικής Σχολής.

Μέλος του Δ.Σ. του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ), μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γεωπόνων Ημαθίας.

Από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΝ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΝ, μέλος του Αγροτικού Τμήματος της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΝ.

Συμμετείχε στο "κίνημα των διοδίων" και των "αγανακτισμένων" της πλατείας. Συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση των θέσεων του ΓΕΩΤΕΕ στη σημασία της πρωτογενούς παραγωγής-τροφίμων σαν βασικό στρατηγικό τομέα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας από το 2006.

Και σήμερα αγωνίζεται για να γίνει ο πρωτογενής τομέας-τρόφιμα, βασικός μοχλός ανάπτυξης για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη της υπαίθρου, για την αποφυγή του ξεκληρίσματος της αγροτιάς.


Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ  ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΑ  ΑΛΟΓΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ


Πως θα κάνει "ανάπτυξη το ΠΑΣΟΚ κ Ν.Δ. στον πρωτογενή τομέα";

 "Θα δώσουμε εύφορη γη στους αγρότες", υπόσχεται ο κ. Βενιζέλος (αυτό είναι το πρόβλημα μας σήμερα ).

"Στον αγροτικό τομέα, με την εκμετάλλευση των εύφορων εκτάσεων του Μακεδονικού κάμπου, οι Ημαθιώτες μπορούν να επενδύσουν σε εναλλακτικές καλλιέργειες (κηπευτικά, θερμοκηπιακές μονάδες, βιολογικά προϊόντα) οι οποίες σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές να περάσουν πλέον σε δυναμικές – κερδοφόρες και αναπτυξιακές καλλιέργειες, στοχεύοντας κυρίως στη μεταποίηση", υπόσχεται ο κ. Βεσυρόπουλος  της Ν.Δ.

Με αφορμή τα  παραπάνω  αλλά και άλλες παρόμοιες  υποσχέσεις  από  υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ κ Ν.Δ. , δεν μπορώ και δεν δικαιούμαι σαν επιστήμονας σχετικός με το αντικείμενο αλλά και σαν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ να σιωπήσω.

Πρώτον διότι προσβάλλεται ο μόχθος του Έλληνα παραγωγού (γεωργού και κτηνοτρόφου )

Δεύτερο  διότι προσβάλλεται η κοινή λογική

Τρίτο διότι προσβάλλεται η επιστήμη και η γνώση.

Το ΠΑΣΟΚ κ η Ν.Δ. είναι αυτοί οι όποιοι κατάντησαν την Ελλάδα να έχει αρνητικό ισοζύγιο στα προϊόντα του πρωτογενή τομέα (γεωργοκτηνοτροφικά ) και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση και τεκμηρίωση πάνω σε αυτό ενδεικτικά και μόνο  αναφέρω για το νομό μας. Τα κατορθώματα τους:  

Τα πλεονάσματα των ροδάκινων ,το κλείσιμο των εργοστασίων Ζάχαρης, την εξάλειψη των καλλιεργειών του καπνού και βιομηχανικής ντομάτας με την αποσύνδεση της επιδότησης από την παραγωγή ,την καταστροφή της ελληνικής κτηνοτροφίας με τις ελληνοποιήσεις ,τις εισαγωγές γάλακτος σκόνης κ.λ.π.

Ιδιαίτερα όμως με τον κατακερματισμό την διαφθορά και την απαξίωση των συνεταιρισμών από τρεις ενώσεις ανθήρες ο νομό μας δεν έχει καμία σήμερα, το ίδιο ισχύει σε όλη την Ελλάδα λαμπρές εξαιρέσεις αν υπάρχουν.

Τα παραπάνω τα  πέτυχαν χρησιμοποιώντας τις επιδοτήσεις ευρωπαϊκές και ελληνικές όχι για ανάπτυξη και στήριξη του αγροτικού εισοδήματος αλλά για διαφθορά εξαγορά μίζες, προμήθειες από έργα που δεν χρειαζόταν και δημιουργία των κομματικών μηχανισμών για την εκλογή τους όχι μόνο οι συνεταιριστές και βουλευτές αλλά δήμαρχοι ,νομάρχες κ.λ.π. και κανείς δεν μπήκε φυλακή. Και είχαν το θράσος προεκλογικά  να φέρουν  και νόμο στη βουλή για  να απαλλάξουν τους πρόεδρους από κάθε ευθύνη, κατά το περί μη ευθύνης υπουργού το 2012 (αλλά δεν πέρασε ).

Το πρόβλημα όμως είναι ότι ακόμη και σήμερα συνεχίζουν την ίδια πολιτική και όταν  μιλάνε για ανάπτυξη  εννοούν την πλήρη καταστροφή του πρωτογενούς τομέα  όπως βέβαια την καταστροφή του ελληνικού λαού την ονομάζουν σωτηρία .

 Όταν είναι  γνωστό (στους παραγωγούς, καταναλωτές, επιστήμονες γεωτεχνικούς και σε όσους διαθέτουν κοινή λογική) ότι του πρόβλημα της ελληνικής παραγωγής είναι η τιμή που παίρνει ο Έλληνας παραγωγός σε σχέση με το κόστος παραγωγής και η διαφορά ράφι –χωράφι.

Αυτό είναι το πρόβλημα των προβλημάτων η το κυρίως μενού τα υπόλοιπα είναι γαρνιτούρες και καρικατούρες κύριοι του δικομματισμού

Και αντί να πάρετε θέση σ αυτό μας λέτε θα κάνουμε ανάπτυξη συνεχίζοντας τις επιδοτήσεις να τις παίρνουν όχι αυτοί που παράγουν ανάλογα με πόσο και τι παράγουν αλλά όσοι πρόλαβαν κάποτε και τις πήραν (τις δώσατε) με τους χιλιάδες Ν. Αγρότες αποκλεισμένους από τις επιδοτήσεις.

Δεν παίρνετε θέση για τους 500 χιλ. φέτα που ζητά η παγκόσμια αγορά  κατοχυρωμένο  αποκλειστικά ελληνικό προϊόν  και τα 0,80 λεπτά το πρόβειο γάλα και 0,30 το αγελαδινό, 1,5 στον καταναλωτή που όσοι κτηνοτρόφοι το πληρώνονται το πληρώνονται σε ένα χρόνο .

Δεν παίρνετε θέση για το συμπύρηνο ,100% μεταποιήσιμο και 100% εξαγώγιμο με τους παραγωγούς να παίρνουν 15-20 λεπτά και άλλοι να μην παίρνουν τίποτα.

Για τα επιτραπέζια, μήλα, κηπευτικά , των ΕΛΓΑ, το πετρέλαιο 1,5 ευρώ, τα ένσημα των αλλοδαπών κ.λ.π., αλλά μας μιλάτε για πράσινα και γαλάζια άλογα.

ΑΓΡΟΤΕΣ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ, ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ, ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΤΗΝ 6 ΜΑΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ   

Χαμπίδης Δημήτριος γεωπόνος  υποψήφιος βουλευτής ΗΜΑΘΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ    


Η προεκλογικά αφίσα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ημαθίας

Syriza25.4.12

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack