unnamed 2Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το σεμινάριο πρώτων βοηθειών- καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, που διοργάνωσαν το Ε.Κ.Α.Β. Κοζάνης και ο Δήμος Κοζάνης, με την αρωγή του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου, στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των πολιτών σε θέματα πρώτων βοηθειών, με την δράση να εντάσσεται στο σύνολο των ενεργειών που πραγματοποιεί το Ε.Κ.Α.Β. στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του πληθυσμού σε θέματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών, αλλά και της ανάδειξης του πλούσιου και κοινωνικά κρίσιμου έργου του, που έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης, από τις 12 έως 19 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας υπογράμμισε πως «ο Δήμος Κοζάνης παρόλο που δεν φέρει ευθύνη για τον τομέα παροχής υγείας, στηρίζει έμπρακτα τον κλάδο με την προγραμματική σύμβαση για τον μαγνητικό τομογράφο, τη δωρεά ασθενοφόρου στο Νοσοκομείο Κοζάνης, την κατασκευή του κτηρίου του ΕΚΑΒ, καθώς και με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών».

«Ο Δήμος Κοζάνης διοργάνωσε αυτή την ενημερωτική εκδήλωση με την αρωγή του ΕΚΑΒ Κοζάνης, προσβλέποντας στην υιοθέτηση γνώσεων, πρακτικών και δεξιοτήτων από όλους τους δημότες, ώστε να είναι σε θέση να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή. Μια συνεργασία που θα συνεχιστεί για τη βέλτιστη εκπαίδευση κοινωνικών ομάδων και φορέων.», επεσήμανε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης για θέματα υγείας, Αναστάσιος Σιδηράς.

Η δράση είχε σκοπό την ενημέρωση των παρισταμένων για την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων και την εκμάθηση των πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που ένας άνθρωπος κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του. Δεδομένης της ανταπόκρισης των πολιτών, ανάλογες δράσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

unnamed3

unnamed 2