www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


Οι αποφάσεις της συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Μικροβάλτου (16.10.2019) Εκτύπωση
Τετάρτη, 23 Οκτώβριος 2019 04:19

mikrsp-paid1116 19 23Με είκοσι εννέα (29) θέματα της ημερήσιας διάταξης, συνήλθε στην πρώτη του συνεδρίαση την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 το νεοεκλεγέν τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Μικροβάλτου, με παρόντες, την πρόεδρο του Τ.Σ. Μαρία Βέττα, τα μέλη Παπαδόπουλο Αντ. Χρήστο, Σταθοπούλου Β. Χαρούλα*, Αλεξόπουλο Ευθ. Αντώνιο και Τζουκόπουλο Π. Αχιλλέα (πλήρης απαρτία) και τον αντιδήμαρχο της δημοτικής ενότητας Καμβουνίων Θωμά Βητόπουλο.

Στην έναρξη της συνεδρίασης συζητήθηκαν κατά προτεραιότητα τα επείγοντα θέματα της καθημερινότητας, για τα οποία από κοινού με τον αντιδήμαρχο συμφωνήθηκαν να προωθηθούν άμεσα, στο μέτρο του δυνατού. Αυτά ήταν:

- Η βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού, με τον καθαρισμό της κεντρικής δεξαμενής του υδατόπυργου, την επιτάχυνση των δειγματοληπτικών εργαστηριακών ελέγχων και την αντικατάσταση τμημάτων του παλιού δικτύου ύδρευσης (κατά προτεραιότητα της οικίας του Αλεξόπουλου Δημήτριου).

- Η συμπλήρωση του εξοπλισμού του κοινοτικού γραφείου και του ιατρείου που στο εξής θα στεγάζονται στον ανακαινισμένο κτίριο «Σπίτι Παιδιού», με προτεραιότητα στην σύνδεση τηλεφωνικής γραμμής και internet, κυρίως για τη δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των φαρμάκων από το γιατρό, την προμήθεια -προσωρινά- ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων και βιβλιοθηκών και την άμεση λειτουργία του WC του κτιρίου. Στη συζήτηση παρουσιάστηκε το πρόβλημα της έλλειψης γιατρού στην περιοχή των Καμβουνίων εδώ και κάποιους μήνες (γιατρός αυτό το διάστημα έρχεται μια μέρα τη βδομάδα στο Τρανόβαλτο, σχεδόν αποκλειστικά για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων).

- Η ξύλευση και η διανομή καυσόξυλων στους δικαιούχους μόνιμους κατοίκους του Μικροβάλτου. Ήδη έχει δρομολογηθεί η επίλυση του θέματος (δείτε ΕΔΩ), με την υπόθεση να βρίσκεται στο στάδιο των αιτήσεων, ώστε εντός 2-3 εβδομάδων να ολοκληρωθεί. Παράλληλα θα υπάρξει μέριμνα και για την θέρμανση του ΚΑΠΗ.

- Η αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού (λαμπτήρες, ντουί) εντός του οικισμού και η συντήρηση των κοινόχρηστων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων (σε πλατεία, πάρκο κ.α.).

- Η εκτέλεση επειγουσών εργασιών, όπως η κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην βάση στο κιόσκι και η συντήρηση στα παγκάκια, ο καθαρισμός των φρεατίων, ο καθαρισμός στο παρκάκι στην είσοδο του χωριού, η προμήθεια κάδων απορριμμάτων για αντικατάσταση των κατεστραμμένων, ο καθαρισμός του χώρου των κοιμητηρίων, ο καθαρισμός του Δημοτικού Σχολείου με παράλληλη λήψη μέτρων ασφάλισης, η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας και η τακτοποίηση-ασφάλιση των εξόδων του πάρκου που εγκυμονούν κινδύνους για τα παιδιά. Στο ίδιο θέμα υπήρξε προβληματισμός στο κατά πόσο πρέπει να λειτουργούν οι παιδικές χαρές χωρίς την απαραίτητη πιστοποίηση (σύμφωνα με το νόμο).

- Η μέριμνα για τον αποχιονισμό και την προμήθεια αλατιού για ανάγκες της κοινότητας ενόψει του χειμώνα 2019-2020.

- Η αναζήτηση στοιχείων μέσω του Δήμου Σερβίων για το προσδιορισμό των κοινοτικών-δημοτικών εκτάσεων, των κληροδοτημάτων και γενικότερα της περιουσίας της κοινότητας.

- Η στήριξη των συλλόγων της κοινότητας

- Το αίτημα για ορισμό ατόμου για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, αποκλείστηκε για το αμέσως προσεχές διάστημα μέχρι και την άνοιξη από τον αντιδήμαρχο, λόγω μη διαθέσιμου προσωπικού.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα γενικότερα θέματα τεχνικών έργων και δράσεων, για τα οποία αποφασίστηκε:

- Υποβολή προτάσεων σε Δήμο ή Περιφέρεια (κατά περίπτωση) για την εκπόνηση μελετών ή επίσπευση δρομολόγησης των έργων, σύνδεσης του δικτύου ύδρευσης της κοινότητας με την γεώτρηση στην θέση "Ισιώματα", κατασκευής κιβωτοειδούς οχετού (πλακοσκεπής) στο τμήμα εντός του οικισμού επί του επαρχιακού δρόμου προς το Τρανόβαλτο (στο τμήμα αυτό υπάρχει ήδη υποχώρηση του οδοστρώματος), ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς το Ζιδάνι και της βελτίωσης-συντήρησης των υποδομών του γεωπάρκου «Μπουχάρια» με στόχο την αξιοποίησή του.

Εδώ σημειώνουμε ότι, θα πρέπει να υποβληθεί άμεσα στο Δήμο κατάσταση με προτάσεις έργων κατά προτεραιότητα, ώστε να συμπεριληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2020 του Δήμου, που καταρτίζεται αυτό το διάστημα.

- Απόφαση επίσπευσης των διαδικασιών ολοκλήρωσης και αξιοποίησης του ανακαινισμένου κτιρίου Σπίτι Παιδιού Μικροβάλτου (πρώην ΚΕΦΟ), με την διαμόρφωση, της κύριας αίθουσας Πολιτισμού (για διαλέξεις, παρουσιάσεις), της αίθουσας τελετών (μνημόσυνων, κάτω δυτική αίθουσα), της αίθουσας Λαογραφικής Συλλογής και της λειτουργίας του γραφείου της Κοινότητας και του ιατρείου.

Για το θέμα, υπενθυμίζουμε ότι είχε εγκριθεί από το δήμο Σερβίων-Βελβεντού στη συνεδρίαση 3.10.2017 το ποσό των 15.000 € για την ως άνω διαμόρφωση των χώρων, απόφαση όμως που δεν υλοποιήθηκε. Αποφασίστηκε να διαβιβαστεί το αίτημα να εγγραφεί το ως ποσό στον Προϋπολογισμό του Δήμου Σερβίων έτους 2020.

- Τέλος για το θέμα των ΜΑΒΕ αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στο Δήμο Σερβίων και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία να αιτείται ότι σε περίπτωση που προχωρήσει η επόμενη φάση της αποκατάστασης, η κοινότητα να έχει ανταποδοτικά οφέλη.

mikrovalto.gr

* ΣΗΜ.: Σύμφωνα με το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, εξελέγη τοπικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της πλειοψηφίας «Ενεργοί Πολίτες Μικροβάλτου» ο Παπαδόπουλος Ηλίας του Ευθυμίου, ο οποίος δεν αποδέχτηκε τη θέση (παραιτήθηκε). Έτσι τη θέση στο Τοπικό Συμβούλιο Μικροβάλτου κατέλαβε η πρώτη αναπληρωματική του ψηφοδελτίου, που ήταν η Σταθοπούλου Χαρούλα (Χαραλαμπία) του Βασιλείου.

mikrsp-paid1116 19 23

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack