ep129Άκρως επιτυχημένη ήταν η 1η διευρυμένη συνεδρίαση των Εμπορικών Συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2019, στην πόλη των Σερβίων.  

Στη διαδικασία παρέστη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Γιώργος Καρανίκας, ενώ συμμετείχαν οι Πρόεδροι και τα Διοικητικά Συμβούλια των περισσοτέρων εκ των Εμπορικών Συλλόγων της Π.Ε. Κοζάνης. Το «παρών» έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Γιώργος Βαβλιάρας, ο Δήμαρχος Σερβίων, Χρήστος Ελευθερίου, οι Αντιδήμαρχοι Σερβίων, Αναστάσιος Κακαφίκας και Χρήστος Ποντίκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Μενέλαος Μακρυγιάννης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, Άρης Κουρκούτας, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, Γιώργος Σβώλης, καθώς και πλήθος επιχειρηματιών.

Η εκδήλωση αποτέλεσε πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Σερβίων, που υλοποιήθηκε με την αρωγή του Επιμελητηρίου Κοζάνης. Στόχος των δύο φορέων είναι η διευρυμένη συνεδρίαση των Εμπορικών Συλλόγων της Π.Ε. Κοζάνης να καταστεί θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη.

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης «Στόχος μας είναι μέσω της σημερινής διαδικασίας να γίνει η καταγραφή των προβλημάτων του εμπορικού κόσμου και σε δεύτερο βαθμό η δημιουργία ενός μοχλού πίεσης σε συνεργασία με όλους τους φορείς για την επίλυσή τους».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερβίων, Γιάννης Παπαμάρκος τόνισε πως «η ιδέα αυτής της συνάντησης γεννήθηκε με σκοπό την απλή γνωριμία των συναδέλφων των υπόλοιπων των Εμπορικών Συλλόγων, την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών. Όσο περνούσε ο καιρός και όταν συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Νίκο Σαρρή η ιδέα μετατράπηκε σε όραμα. Ένα όραμα για την αλλαγή πορείας των Εμπορικών Συλλόγων, τον συντονισμό του, για την κοινή πορεία τους, για την ανάδειξη των προβλημάτων τους και τη λύση αυτών».

Στο πλαίσιο της διαδικασίας κατατέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι , καθώς και τα αιτήματά τους, τα οποία θα καταγραφούν σε ένα υπόμνημα το οποίο θα τεθεί υπόψη τόσο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, όσο και των φορέων της πολιτείας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ep129