lamprv49Το καλύτερο δώρο για το Παιδί δεν είναι το βιβλίο, είναι η ίδια η ανάγνωση του βιβλίου.

Η μαγεία που σε ταξιδεύει και μπορεί να σώσει ζωές, να σώσει από ψυχικούς πόνους και άλλα βάρη.

Τα παιδιά δεν θα μάθουν αυτόματα να αγαπάνε το βιβλίο. Μπορούμε όμως να τους το μάθουμε Εμείς. Εμείς να διαβάζουμε τα παιδιά ένα παραμύθι, μια ιστορία, ένα βιβλίο λογοτεχνικό, και ας το διαβάζουμε λίγες σειρές κάθε μέρα. Τα παιδιά θα το περιμένουν, θα το απολαμβάνουν, θα γίνει μια ανάμνηση γλυκιά της μάνας, του ήχου της φωνής της και της ομορφιάς του λόγου.

Τα ίδια, θα αποκτήσουν μεγαλώνοντας την ανάγκη να διαβάζουν βιβλία. Θα έχετε θέσει ένα λιθαράκι για τον σκεπτόμενο ενήλικα.

Η φιλαναγνωσία είναι ανάγκη, όχι χόμπι.

Η λογοτεχνία καλλιεργεί τη γλώσσα και ασκεί τη σκέψη του Παιδιού. Γονέας και παιδί μέσω της κοινής ανάγνωσης ή αφήγησης μπορούν να ανακαλύψουν λύσεις σε προβλήματα, απαντήσεις σε απορίες ζωής, να γεννηθούν προβληματισμοί και να τεθούν στόχοι, να καλλιεργηθούν, να μορφωθούν με ευχαρίστηση και ηρεμία. Ένα μισάωρο την ημέρα το μπορούμε και το δικαιούμαστε.

Η καλλιέργεια και η ευαισθησία του Παιδιού στο διάβασμα επιτυγχάνεται με το Διάβασμα. Είναι η ευαισθητοποίηση και το άνοιγμα του Παιδιού απέναντι στην ομορφιά, στην αρμονία, στην αισθητική κριτική σκέψη που συμβάλλουν στην υιοθέτηση από το παιδί θετικών στάσεων απέναντι στον άνθρωπο και στη ζωή γενικότερα.

"Το ωραίο είναι το αιώνιο μονοπάτι που οδηγεί στο καλό"

Λαμπροπούλου Βάια*

Νηπιαγωγός

lamprv49

* Η Βάια Λαμπροπούλου είναι κόρη του Κώστα Λαμπρόπουλου από το Πλατανόρευμα και της Όλγας Δ. Καβουρίδου από το Μικρόβαλτο.

Εργάζεται ως νηπιαγωγός στο νηπιαγωγείο Δρεπάνου με οργανική θέση. Ασχολείται με παραστάσεις αφήγησης παραμυθιών για παιδιά. Συμμετέχει κάθε χρόνο με παραδοσιακά παραμύθια στο «Φεστιβάλ αφήγησης και λόγου» που διοργανώνεται στην πόλη της Κοζάνης.

Σχόλια   

Ολγα Καβουριδου
+3 # Ολγα Καβουριδου 04-09-2019 13:32
Μπραβο σου Βα ι τσα καλη συνεχεια καλες επιτυχιες σ οτι κι αν κανεις.
Παράθεση
Κρανιωτη Μαρία -
+1 # Κρανιωτη Μαρία - 05-09-2019 15:34
Μπράβο Βαιτσα μου καλή επιτυχία!!!!!
Παράθεση
Σταύρος
+1 # Σταύρος 05-09-2019 21:21
Καλή επιτυχία

admin: Έγκριση σχολίου κατ' εξαίρεση. Το mikrovalto.gr δεν δημοσιεύει "ανώνυμα" (χωρίς ονοματεπώνυμο) σχόλια.
Παράθεση