www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


"Αντιμνημονιακό Μέτωπο", του Δημήτρη Χαμπίδη Εκτύπωση
Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2012 21:07

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ  

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 του Δημήτρη Χαμπίδη 

Γεωπόνου, μέλους Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

xamp12.3Για πρώτη φορά στην εποχή μας μετά το 40-44 ο ελληνικός λαός στρέφεται προς τα αριστερά  βλέποντας την σαν την μοναδική του ελπίδα.

Για πρώτη φορά ευρύτερα κοινωνικά και πολιτικά στρώματα την αποδέχονται σαν τον μόνο δημοκρατικό  αλλά  και  πατριωτικό πολιτικό  χώρο στην Ελλάδα.

Είναι  η εποχή όπου ο λαός ζητά την ενότητα της Αριστεράς με τις διαφορετικότητες τις και ενώ συνολικά αναγνωρίζει στην Αριστερά τον ρόλο της   δεν αποδέχεται αυθεντίες και ορθοδοξίες ( αυτό φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις).

Και όταν αναφερόμαστε  στους πολιτικούς σχηματισμούς  εννοούμε  το ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ, αλλά και ανένταχτες προσωπικότητες.  ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ( Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών –ΣΠΙΘΑ), ΜΠΙΤΣΑΚΗΣ, ΔΡΕΤΑΚΗΣ, ΣΑΚΟΡΑΦΑ, ΚΟΥΡΟΜΠΛΗΣ και  χιλιάδες άλλοι.

Το  Επίκαιρο όμως ερώτημα σήμερα (στο οποίο καλούμαστε καθαρά και χωρίς περιστροφές να τοποθετηθούμε  με την στάση μας) είναι τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις.

 Από την μια υπάρχει ήδη  το μαύρο μέτωπο  ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΛΑΟΣ, ΝΤΟΡΑ, ΤΡΟΙΟΚΑ, Δ.Ν.Τ,  Ε.Ε, ΣΕΒ κ.λ.π.

 Από την άλλη η οποία αποτελεί και εκφράζει την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού ΓΙΑΤΙ δεν σχηματίζεται αντίστοιχο μέτωπο, αντιμνημονιακό  μπλοκ, συνεργασία η όπως θέλει κάνεις να το ονομάσει. Εδώ βρίσκονται οι ευθύνες   μας.

Πως τοποθετούνται όμως  οι παραπάνω πολιτικές δυνάμεις  στο  λαϊκό αίτημα για ενότητα  και δημιουργία αντιμνημονιακού ΜΠΛΟΚ απέναντι στο μαύρο μέτωπο.

Το ΚΚΕ  λέει πρέπει πρώτα η πλειοψηφία των Ελλήνων να γίνει αριστερή (να ασπαστεί τον σοσιαλισμό και τον κομουνισμό της αταξικής κοινωνίας όρο που δεν βάζει όμως  στην  νεορθόδοξη  κ. ΚΑΝΕΛΛΗ) και μετά να πάρουμε την κυβέρνηση και την εξουσία, τους προτείνω να διαβάσουν τον ΛΕΝΙΝ στο αριστερισμός παιδική αρρώστια του κομμουνισμού.

Στο ίδιο μήκος κινείται και η Ανταρσία με την θετική διαφορά ότι στο μαζικό κίνημα  συμμετέχει και συνεργάζεται με άλλες αριστερές δυνάμεις όπως και στις πλατείες.

Η ΔΗΜΑΡ μετά από δεκαετίες συνύπαρξης στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ αλλά και στην αρχική ίδρυση του συνασπισμού με την συμμετοχή του ΚΚΕ και στην συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ  ανακάλυψε ότι ο φυσικό τους σύμμαχος είναι η σοσιαλδημοκρατία. Βέβαια όπως δείχνουν τα γεγονότα οι αντιφατικές θέσεις για το μνημόνιο 2 και την δανειακές συμβάσεις  (εμείς αναγνωρίζουμε τις διεθνείς συμβάσεις  δήλωση ΛΥΚΟΥΔΗ στην αυγή ) δηλαδή και αν γίνουμε κυβέρνηση θα εφαρμόσουμε τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια. Παρόλα αυτά οι αγωνιστές της αριστεράς  που συμμετέχουν στην ΔΗΜΑΡ διαφοροποιούνται  και είναι ένα ανοιχτό πεδίο με ποιους τελικά θα πάνε.

Οικολόγοι Πράσινοι είναι ενάντια στο μνημόνιο αλλά έχουν απόφαση συνεδρίου για αυτόνομη κάθοδο κ.λ.π.

Και ερχόμαστε στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και ΣΥΡΙΖΑ  είναι  ο  χώρος που πιστεύει  στην ενότητα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ διατηρώντας ο κάθε σχηματισμός την αυτονομία του. Το έχει αποδείξει με την δημιουργία του και διατήρηση όχι βέβαια χωρίς δυσκολίες του  ΣΥΡΙΖΑ στον όποιο συμμετέχουν 12 διαφορετικά αριστερά σχήματα και χιλιάδες ανένταχτοι επώνυμοι και ανώνυμοι αριστεροί.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος  χώρος που προτείνει προγραμματική προεκλογική συνεργασία  με βάση 10 προγραμματικούς  άξονες βλέπε (http://syrizaimathias.blogspot.com/)  για την δημιουργία  Αριστερής  Αντιμνημονιακής Κυβέρνησης (κερδίζοντας έτσι και τους 50 βουλευτές μπόνους που δίνει το εκλογικό σύστημα του δικομματισμού στο πρώτο κόμμα).

Και δημιουργεί προϋποθέσεις για μια άλλη κυβέρνηση  αντιμνημονιακή.

Σε αυτή την λαϊκή πατριωτική  απαίτηση  για την ενότητα της Αριστεράς και την δημιουργία αντιμνημονιακού ΜΠΛΟΚ – ΜΕΤΩΠΟΥ  ανταποκρίνονται  χιλιάδες ανένταχτοι  επώνυμοι και ανώνυμοι αριστεροί .

Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών–ΣΠΙΘΑ),   Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ κ.α.

Η Σοφία  Σακοράφα  ανεξάρτητη   βουλευτής (προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ) ΠΡΩΤΟΣΤΑΤEI  στην δημιουργία του αντιμνημονιακού  ΜΠΛΟΚ – ΜΕΤΩΠΟΥ  όπως και στην επιτροπή λογιστικού έλεγχου του χρέους,    με την στάση της και την ιστορία της ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ και εκφράζει  τον αριστερό κόσμο του ΠΑΣΟΚ    (βλέπε http://www.sakorafa.gr ).

Για τους παραπάνω λόγους ΚΑΛΩ τους  αριστερούς   κάθε απόχρωσης αλλά και κάθε πολίτη  που εναντιώνεται  στις   αποφάσεις που οδηγούν τη μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας της χώρας μας σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση, αποφάσεις που μετατρέπουν τη βαθιά και πολλαπλή κρίση της κοινωνίας σε κοινωνικό ολοκαύτωμα.

Να συμμετέχει στην εκδήλωση

Ή Εμείς Ή Αυτοί  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

  ΟΛΟΙ     Εμείς  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΡΤΗ ΩΡΑ 12.30 ΣΤΗΝ ΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ να οικοδομήσουμε το ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΠΛΟΚ

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack