moumoulidisΟ Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης προσκεκλημένος στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Μουμουλίδης : Ο «πήχης» για τον ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή. Όσο μεγαλύτερη θα είναι η συμμετοχή του κόσμου σε αυτές τις εκλογές, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση όμως πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναμετρηθεί “επί ίσοις όροις” με την ΝΔ και με φιλοδοξία να διεκδικήσει την πρώτη θέση».

Σχετικά με το σχόλιο των δημοσιογράφων για την μοναδική περίπτωση στην Ευρώπη της πρόωρης προκήρυξης βουλευτικών εκλογών ως αντίδραση στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, απάντησε:

Μουμουλίδης: «O Έλληνας Πρωθυπουργός, κράτησε μια απολύτως έντιμη στάση, γιατί οφείλουμε να έχουμε συνέπεια και συνέχεια. Επομένως σωστά έπραξε ο Αλέξης Τσίπρας να προσφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία. Δεν νομίζω ότι θα άντεχε η κοινωνία την εικόνα μιας κοινοβουλευτικής διαδικασίας στην οποία ότι συζητούσαν το επόμενο τρίμηνο θα προσέκρουε σε μια διαρκή αμφισβήτηση. Θα ήταν πολύ κακό για την δημοκρατία αλλά και για την οικονομία της χώρας».

Σχετικά με το σχόλιο του κ. Κουρή ότι ο Πρωθυπουργός δεν είπε πει ποτέ ότι θα προκηρύξει εκλογές τον Ιούνιο

Μουμουλίδης: «Αυτή ηκυβέρνηση άντεξε περισσότερο από κάθε άλλη στην περίοδο των μνημονίων. Παρήγαγε ένα σημαντικό έργο το οποίο κατά την γνώμη μου, δεν κατάφερε να επικοινωνήσει όπως θα έπρεπε».

«Η Ελληνική κοινωνία βίωσε ένα τοπίο διαρκών αλλαγών. Από την άλλη πλευρά, σε ένα τοπίο διαρκών αλλαγών, αυτή η Κυβέρνηση διαχειρίστηκε μια τεράστια κρίση. Μία κρίση που δεν δημιούργησε. Όπως όλοι γνωρίζουμε 10 μήνες μετά την έξοδο από τα μνημόνια προχωράμε σε εθνικές εκλογές, προσφεύγοντας στην λαϊκή ετυμηγορία. Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η Ελληνική κοινωνία θα κρίνει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ. Θα συγκρίνει το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ με το πρόγραμμα της δίκαιης ανάπτυξης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα αποφασίσει».

«Εκτίμησή μου είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με αυξημένη τη συμμετοχή στις κάλπες θα αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη.

Από τα ποσοστά της αποχής των δύο προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων αντιλαμβανόμαστε πως έχει απαξιωθεί πλέον η διαδικασία της ψήφου από τον πολίτη, αυτό είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη γιατί την αποχή μόνο ως απαξίωση στο σύστημα μπορούμε να την ερμηνεύσουμε και δεν φταίει ο πολίτης γι’ αυτό».

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου, ότι όλα τα χρόνια -από το 2009– αλλά και στην τετραετία διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έγινε ούτε μία διαδήλωση, δεν έγινε μία κινητοποίηση των εργαζομένων…

Μουμουλίδης: «Σεαυτό το στούντιο είχα πει ότι θέλαμε την κοινωνία να λειτουργεί κινηματικά. Είναι κουρασμένη η κοινωνία, απογοητευμένη αν θέλετε, αλλά για λόγους που πρέπει να αναλυθούν και να αντιληφθούμε όλοι. Στόχος μας πρέπει να είναι να εξηγήσουμε τις αδυναμίες και τα λάθη μας.

Στην αντιπαράθεση με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου σχετικά με τα πλεονάσματα που θα αφήσει στο δημόσιο ταμείο η Κυβέρνηση, ο Θέμης Μουμουλίδης απάντησε:

Μουμουλίδης: «Είναι οξύμωρο να μιλάτε για στράγγισμα των ταμείων, όταν αυτή η κυβέρνηση παρέλαβε ένα ταμείο μικρότερο του ενός δις τον Ιανουάριο του 2015 και αφήνει στην επόμενη κυβέρνηση, όποια και να είναι, ένα εξαιρετικά ασφαλές ταμείο για να διακυβερνήσει. Ο τελευταίος που θα μπορεί να μιλάει για πλεονάσματα και χρηστή διαχείριση των οικονομικών είναι η Νέα Δημοκρατία».

Σχετικά με τις θέσεις του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου, για τη μεγάλη φορολογία που επεβλήθη στη μεσαία τάξη και την «επιδοματική» πολιτική της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μουμουλίδης τοποθετήθηκε ως εξής:

Μουμουλίδης: «Εμείς πιστεύουμε ότι το μείζον στην πολιτική είναι η εξασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Εσείς αν θέλετε πάρτε τα πίσω, αφού από πουθενά δεν προκύπτει ότι θα αυξήσετε μισθούς ή συντάξεις. Αν θεωρούμε λοιπόν, το γεγονός ότι αυτή η Κυβέρνηση συστηματικά εξασφαλίζει επί 4,5 χρόνια, ένα ελάχιστο για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και εσείς αυτό το ονομάζετε ανθρώπινη εκμετάλλευση, μένει να κριθούμε γι’ αυτό στις εκλογές. Γνωρίζουμε καλά πως ο Ελληνικός λαός έχει μνήμη και ευτυχώς πανίσχυρη».

 

Συνέντευξη του Θέμη Μουμουλίδη στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRACHANNELκαι τους δημοσιογράφους Μάκη Κουρή και Γιώργο Σιαδήμα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμη Μουμουλίδη

Σκηνοθέτη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης

Μέλους Διαρκών Επιτροπών

Μορφωτικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων