www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


Η κριτική του αντιδημάρχου Θ. Κυριακίδη στις προγραμματικές δεσμεύσεις του Β. Κωνσταντόπουλου στα Καμβούνια - Τι απάντησε ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος Εκτύπωση
Παρασκευή, 24 Μάιος 2019 14:58

  kiriakidis-thodoros245 Με έκπληξη διαβάσαμε σε δελτίο τύπου της παράταξης του κ. Κωνσταντόπουλου σχετικά με την επίσκεψή του στα Καμβούνια, να περιλαμβάνει στις προγραμματικές του δεσμεύσεις σειρά έργων που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Η επιλογή αυτή του κ. Κωνσταντόπουλου θα ήταν αστεία, εάν δεν ήταν λυπηρή.

Ενημερώνουμε λοιπόν τον ίδιο, αλλά κυρίως τους πολίτες τους οποίους στην πράξη εμπαίζει, για τα ακόλουθα :

 1. Το έργο «Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Μικροβάλτου» έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (128.000 €) με την υπ’ αριθμόν 756/2019 Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΑΔΑ : ΩΔ6Ν465ΧΙ8 – Χ1Α).
 2. Για την πράξη «Προμήθεια και τοποθέτηση δαπέδου και λοιπού εξοπλισμού στην κλειστή αίθουσα άθλησης Τρανοβάλτου» (54.436 €) έχει κατατεθεί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 1871/26.03.2019 αίτημα χρηματοδότησης από το Π.Δ.Ε. συνοδευόμενο από την 04/2019 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
 3. Η συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου από το Προσήλιο μέχρι την Ελάτη έχει δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τον Δεκέμβριο του 2018.
 4. Για τη βελτίωση του δρόμου προς Πάδη (Βογγόπετρα) έχει υπογραφεί στις 20.02.2019, μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, προγραμματική σύμβαση (41.000 €).
 5. Για το έργο «Παρεμβάσεις αναβάθμισης του περιπατητικού μονοπατιού του γεωπάρκου στη θέση ‘’Μπουχάρια’’ της Τ.Κ. Μικροβάλτου» έχει κατατεθεί αίτημα στήριξης (145.500 €) στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (LEADER) συνοδευόμενο από την 07/2018 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
 6. Το έργο «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης οικισμού Ελάτης» (1.796.000 €) έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος Ι με την υπ’ αριθμόν 29697/17.04.2019 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών (ΑΔΑ : ΨΡ2Ε465ΧΘ7 – Β42).

Βεβαίως, εκεί που ο κ. Κωνσταντόπουλος ξεπέρασε τον εαυτό του, καταργώντας την κοινή λογική, ήταν όταν δεσμεύτηκε για την κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού κατά μήκος του κεντρικού δρόμου Μικροβάλτου. Για όσους δεν θυμούνται, αφορά σε έργο για το οποίο υπήρχε ανάδοχος και ο κ. Κωνσταντόπουλος – ως Δήμαρχος – επέλεξε να μην εκτελεστεί, διαλύοντας τη σύμβαση το 2013 και προκαλώντας στο Δήμο μας οικονομική ζημία 3.994,16 € ως αποζημίωση στον ανάδοχο.

   Θα συμβουλεύαμε τον κ. Κωνσταντόπουλο να είναι προσεκτικότερος ώστε να πάψει να εκτίθεται έστω και λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.

Ο Αντιδήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού

Α/Α Δημάρχου

Θεόδωρος Κυριακίδης

---

Ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος απαντά στα ψέματα του Θ. Κυριακίδη: «Έχει το θράσος να είναι εκ νέου υποψήφιος και να ζητά την ψήφο των πολιτών, αντί να απολογηθεί στους δημότες Σερβίων, να ζητήσει συγγνώμη και να αποσυρθεί» 

konst105 6Σέρβια, 25/5/2019 (Ελήφθη Ω 8:13μ.μ.)

Είναι γνωστή η συνεχής προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από τον κ. Κυριακίδη. Για άλλη μια φορά προσπαθεί να συκοφαντήσει το συνδυασμό «Δημοτική Συνεργασία Δήμου Σερβίων» και τον επικεφαλής του κ. Κωνσταντόπουλο με παραποίηση των όσων ειπώθηκαν στην περιοδεία Μικρόβαλτο – Τρανόβαλτο – Ελάτη.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας:

 1. Η δημοσίευση δεν είναι δελτίο τύπου του συνδυασμού, αλλά κείμενο ιδιώτη. Είναι όμως ακριβής και εκφράζει το πνεύμα των όσων ειπώθηκαν.
 2. Για το έργο «Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Μικροβάλτου» ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σύνδεσης στη γεώτρηση του «Ισιώματος» Μικροβάλτου με τη δεξαμενή του χωριού, έργο που αναφέρθηκε ότι υπάρχει ώριμη μελέτη και το χειρίζεται η ΠΕ Κοζάνης και πάντως η δημοτική αρχή και ο ίδιος.
 3. Για το Κλειστό γήπεδο Τρανοβάλτου, είπε στην ομιλία ότι χρειάζεται συνολική αποκατάσταση του κλειστού Γυμναστηρίου και απόδοση στη νεολαία, ώστε αυτή να μπορεί να αθλείται. Η συνολική αποκατάσταση δεν περιλαμβάνει μόνο το δάπεδο του γυμναστηρίου αλλά και άλλες ενέργειες.  Ανέφερε επίσης ότι με ενέργειες της Διευθύντριας του σχολείου Τρανοβάλτου και όχι με ενέργειες της δημοτικής αρχής εξασφαλίστηκαν 54.436 ευρώ για το έργο αυτό.
 4. Για το έργο «συντήρηση του επαρχιακού δικτύου Προσηλίου –Ελάτης» ο κ. Κωνσταντόπουλος δεν μίλησε για συντήρηση αλλά για επαναχάραξη του δρόμου στις στροφές της περιοχής «Κατερίνης Λάκκος» και στις στροφές του ρέματος της Ελάτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια.
 5. Η πίστωση για τον δρόμο προς Πάδη (Βογγόπετρα), ανέφερε ότι εξασφαλίστηκε μετά από ενέργειες του πρώην δημάρχου κ. Ντοβόλη και όχι με ενέργειες της δημοτικής αρχής, πράγμα που επισήμανε  και αναγνώρισε στην ομιλία του. Στην ομιλία του ο κ. Κωνσταντόπουλος μίλησε για επιπλέον εργασίες βελτίωσης του δρόμου αυτού.
 6. Για το έργο «περιπατητικό μονοπάτι στα Μπουχάρια», είναι γνωστό σε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, εφ’ όσον οποιαδήποτε πρόταση του δήμου πρέπει να έχει την έγκριση του Δ.Σ, ότι ο δήμος έχει υποβάλλει πρόταση αλλά δεν πήρε ακόμα τη σχετική έγκριση ένταξης του έργου στο LEADER. Στις προθέσεις μας είναι να προβούμε στην συνολική αναβάθμιση γεωπάρκου και την καθημερινή χρήση τόσο από τους επισκέπτες όσο και από τους κατοίκους.
 7. Για το έργο «αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στην Ελάτη» επανειλημμένα σε δημόσιες ομιλίες και τοποθετήσεις του έχει αναφερθεί ότι το έργο έχει ήδη ενταχθεί στο Φιλόδημος Ι και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2020.

Επομένως ο κ. Κωνσταντόπουλος ούτε απέκρυψε ούτε διαστρέβλωσε την αλήθεια όπως συστηματικά κάνει ο κ. Κυριακίδης.

Είναι γνωστή η πολιτική του κ. Κυριακίδη να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Ενώ θα έπρεπε να απολογηθεί για τη θητεία του ως Αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δημάρχου για τα 3 χρόνια διοίκησης στο δήμο Σερβίων, έχει το θράσος  να είναι εκ νέου υποψήφιος και να ζητά την ψήφο των πολιτών αντί να ζητήσει συγγνώμη και να αποσυρθεί.

Γραφείο Τύπου

της Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Σερβίων

www.dimotikisynergasia.gr  

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack