1 elefmikr23519 12 elefthtran23519 13 elefelati23519 1

Με την κεντρική ομιλία στο Τρανόβαλτο το βράδυ της Πέμπτης 23 Μαΐου 2019, ολοκλήρωσε τον κύκλο των προεκλογικών περιοδειών στην εκλογική περιφέρεια των Καμβουνίων ο υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, επικεφαλής του συνδυασμού ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Η δυνατή βροχή δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή της ομιλίας στον προγραμματισμένο ανοιχτό χώρο της κεντρικής πλατείας και η αίθουσα που επιλέχτηκε (café-ταβέρνα) αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που παραβρέθηκε.

elefthtran23519 1

elefthtran23519 2

Ο κ. Ελευθερίου ξεκίνησε με την βεβαιότητα ότι το αποτέλεσμα της Κυριακής δεν θα είναι άλλο από τη νίκη του συνδυασμού και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μετεξέλιξη της ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ που ξεκίνησε σαν μια δεξαμενή σκέψης και προβληματισμού με αφορμή την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε στο Δήμο και κατέληξε σε πολιτική αυτοδιοικητική κίνηση, με στόχευση τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ευημερίας του συνόλου των κατοίκων του Δήμου με εντιμότητα και διαφάνεια, αποκρούοντας πολιτικές πρακτικές και συμπεριφορές που αναπαράγουν σε τοπικό επίπεδο ένα πελατειακό σύστημα διοίκησης, ώστε τελικά ο Δήμος Σερβίων να καταστεί ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός Δήμος.

Επαναλαμβάνοντας το κεντρικό σύνθημα ΓΙΝΕΤΑΙ!, ο κ. Ελευθερίου προσδιόρισε τους άξονες και τις προτεραιότητες του προγράμματός του, που είναι, η αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου (on-line μεταδόσεις συνεδριάσεων, ηλεκτρονική ανάρτηση όλων των πράξεων-αποφάσεων κ.α.), η δημιουργία Κέντρου Διαχείρισης Προβλημάτων, η θέσπιση Δικτύου Εθελοντών, η ίδρυση Γραφείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, η ίδρυση τμήματος Πολιτικής Προστασίας με ενισχυμένο πλαίσιο δράσης, η ίδρυση Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος με τις δυο διαδοχικές λίμνες και η ανάπλαση προσβάσιμων σημείων της παραλίμνιας ζώνης, η αποτελεσματική προστασία και διαχείριση των οικοσυστημάτων και των περιαστικών φυσικών χώρων και τοπίων, η διαμόρφωση πλαισίου για τη φύλαξη και αξιοποίηση των δασών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους κ.α.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη στρατηγική επιλογή στήριξης της αγροτοδιατροφικής παραγωγής, στον τομέα του τουρισμού και στην ανάγκη υποστήριξης του πολιτισμού και του αθλητισμού.  

Ειδικότερα για την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τα μάρμαρα Τρανοβάλτου είπε ότι «πριν από 20 χρόνια στην περιοχή του Τρανοβάλτου, εδώ που βρισκόμαστε, δραστηριοποιούνταν πάνω από 15 επιχειρήσεις και 450 εργαζόμενοι απασχολούνταν με την επεξεργασία του μαρμάρου. Σήμερα έχουν απομείνει ελάχιστες.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα μίας κακής εκμετάλλευσης, χωρίς κανέναν στρατηγικό σχεδιασμό (!)

Ο Δήμος είναι μέτοχος στην Ανώνυμη εταιρία «Μάρμαρα Τρανοβάλτου» και με όχημα αυτή την εταιρία θα μπορούσε να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής και με χρήματα του τοπικού πόρου ανάπτυξης (που υπάρχουν και μένουν ανεκμετάλλευτα) θα μπορούσε να δοθεί κάποια λύση. Όλοι ξέρουμε τα προγράμματα της ΑΝΚΟ, αλλά πιθανόν να πρόκειται για ένα ακόμη «φαραωνικό» έργο.Εξάλλου τα ορυκτολογικά χαρακτηριστικά του μαρμάρου Τρανοβάλτου και οι ιδιότητές του, το έχουν καταστήσει ως ένα από τα καλύτερα μάρμαρα στην Ελλάδα, συγκρινόμενο ακόμη και με το Πεντελικό μάρμαρο».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ελευθερίου -μεταξύ άλλων- τόνισε ότι:

«Ο τόπος μας -πιστέψτε με - έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, εφόσον αξιοποιηθούν σωστά τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

Πριν από όλα όμως τα σχέδια, τις μελέτες και τους στόχους βρίσκεται η πραγματική δύναμη της περιοχής, που δεν είναι άλλη από τους κατοίκους της...

Η δική σας εμπιστοσύνη θα μας δώσει τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η δική σας ώθηση θα μας οδηγήσει στο αύριο.

Η πορεία θα είναι δύσκολη...

Όλα είναι δύσκολα εάν δεν προσπαθήσεις.

ΤΙΠΟΤΑ όμως δεν είναι ακατόρθωτο

Γιατί Γ Ι Ν Ε Τ Α Ι !».

ΒΙΝΤΕΟ 10' με χαρακτηριαστικά αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Ελευθερίου

Μετά το πέρας της ομιλίας, έγινε από τον κ. Ελευθερίου η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνόλου του Δήμου που στην πλειοψηφία τους ήταν παρόντες, ενώ ακόμη δόθηκε ο λόγος για ένα σύντομο χαιρετισμό στους τοπικούς συμβούλους της εκλογικής περιφέρειας Καμβουνίων του συνδυασμού Μάκη Βητόπουλο, Βαγγέλη Τρευλόπουλο και Θεόδωρο Ψαλλίδα.

Νωρίτερα, το απόγευμα, ο κ. Ελευθερίου επισκέφτηκε το ΚΑΠΗ Μικροβάλτου, καφενείο των Λαζαράδων και café της Ελάτης, όπου έκανε σύντομες ομιλίες και διαλογική συζήτηση με τους κατοίκους των οικισμών.

...στο Τρανόβαλτο

elefthtran23519 3elefthtran23519 4

elefthtran23519 5elefthtran23519 6

elefthtran23519 7elefthtran23519 8

elefthtran23519 9elefthtran23519 10

elefthtran23519 11elefthtran23519 12

elefthtran23519 13elefthtran23519 14

elefthtran23519 15

…στο Μικρόβαλτο

elefmikr23519 1

elefmikr23519 2elefmikr23519 3

elefmikr23519 4elefmikr23519 5

…στην Ελάτη

elefelati23519 1

elefelati23519 2elefelati23519 3

elefelati23519 4elefelati23519 5

Γ.Μ./mikrovalto.gr