sokr24Ένα ακόμα σημαντικό στέλεχος της αυτοδιοίκησης, ο Σωκράτης Μπρουσιόβας, εντάσσεται στο συνδυασμό της ΕΛΠΙΔΑΣ για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για να μη χαθούν κι άλλες ευκαιρίες για τον τόπο μας.

Καλώς ήρθες στην ομάδα της ΕΛΠΙΔΑΣ Σωκράτη !

Σωκράτης Μπρουσιόβας: Δεν έχουμε την πολυτέλεια άλλης χαμένης ευκαιρίας.

Εξηγώντας την επιλογή του αυτή ο κ. Μπρουσιόβας υπογραμμίζει: ‘’Η Δυτική Μακεδονία ζει την τελευταία πενταετία μια πρωτόγνωρη και δύσκολη εποχή. Έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε όλη την Ευρωπαϊκή ένωση, είναι τελευταία σε απορροφητικότητα ΕΣΠΑ ανάμεσα στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, έχει το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα και είναι ανάμεσα στις 20 φτωχότερες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής ένωσης. Παράλληλα, στο άμεσο μέλλον θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της μεταλιγνιτικής περιόδου και την αναμενόμενη αποβιομηχάνιση της περιφέρειας.

Μια κατάσταση που δεν πρέπει άλλο να ανεχόμαστε, άλλα οφείλουμε να παλέψουμε για να αντιστραφεί. Στόχος μου είναι μπει η γενιά μου στο επίκεντρο του προβλήματος, ώστε να έχει τις εργασιακές ευκαιρίες που αξίζει και να σταματήσει επιτέλους η αφαίμαξη της ελληνικής κοινωνίας από νέους ανθρώπους που εγκαταλείπουν την χώρα και την περιφέρεια για το εξωτερικό.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η συστράτευση μου με την κ. Ζεμπιλιάδου και τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού Ελπίδα, καθώς είμαι βέβαιος ότι αποτελεί τον κατάλληλο άνθρωπο με τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία για να αναλάβει το δύσκολο έργο της διεξόδου από αυτή την καθοδική πορεία που ζούμε. Οι γνώσεις της για τις διαδικασίες της Ε. .Ε, για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και προγραμμάτων, μπορούν να δημιουργήσουν αναπτυξιακά έργα που θα φέρουν θέσεις εργασίας αλλά και να τονώσουν τον πρωτογενή τομέα.

Σε μια κρίσιμη για τον τόπο εποχή, δεν έχουμε την πολυτέλεια άλλης χαμένης ευκαιρίας.’’

O Σωκράτης Μπρουσιόβας γεννήθηκε στα Κρανίδια το 1982 και φοίτησε στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση των Σερβίων. Μετά την αποφοίτηση του μετέβη στην Ιταλία όπου σπούδασε Οικονομικές επιστήμες. Κατά την διάρκεια των σπουδών του ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, συμμετέχοντας σαν εκπαιδευτής σε διάφορα σχολικά προγράμματα. Από το τέλος των στρατιωτικών του υποχρεώσεων επέστρεψε στα Σέρβια όπου ζει και εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Διετέλεσε πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Αναγέννηση Σερβίων στον οποίο είναι ακόμα ενεργό μέλος και αθλητής, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται σε ανταλλαγές νεολαίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας με σκοπό την προώθηση της φιλίας μεταξύ των νέων και την προβολή του τόπου. Από το 2014 είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Σερβίων Βελβεντού.

Είναι παντρεμένος με την Σταματία Τσιάρα και έχει μια κόρη 2 ετών.

Γραφείο Τύπου

sokr24