enotiki kin logoΤην κατάσταση πλήρους διάλυσης και μη λειτουργίας βασικών δομών του Δήμου, η παράταξή μας, την έχει επισημάνει πολλές φορές, την έχει στηλιτεύσει στα δημοτικά συμβούλια και έχει συμβάλλει πολλές φορές στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του.

Επιλέξαμε, με γνώμονα την σωστή λειτουργία του Δήμου και την παροχή των απαραίτητων υπηρεσιών στους πολίτες, να προτείνουμε λύσεις στα προβλήματα και να βγάλουμε από το αδιέξοδο τη δημοτική αρχή, με γνώμονα πάντα τις ανάγκες του τόπου.

Η στείρα αντιπολίτευση, η ανέξοδη κριτική, η αδιαφορία για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας δεν αποτέλεσε ποτέ δική μας επιλογή.

Δυστυχώς ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή ποτέ δεν αξιοποίησαν τις προτάσεις μας και επέλεξαν για άλλη μία φορά, να μην πράξουν όσα ορίζει η στοιχειώδης λογική για τη λειτουργία του Δήμου, αλλά να προτείνουν «εύκολες» λύσεις.

Η πρόταση για τη σύναψη δανείου ύψους 2εκ. Ευρώ, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ήρθε να επαληθεύσει τα όσα εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει.

Εδώ και χρόνια επισημαίναμε ότι η μη βεβαίωση και η μη είσπραξη των λογαριασμών ύδρευσης θα στερήσει από το ταμείο του δήμου καθαρά έσοδα ύψους πάνω από 2,0 εκ. ευρώ.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής για δάνειο ύψους 2,0 εκ. ευρώ, δυστυχώς επαληθεύει απόλυτα τις προβλέψεις μας.

Η πρόταση αυτή είναι το τραγικό αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της αδράνειάς της και του οικονομικού και διοικητικού αδιεξόδου στο οποίο εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται ο δήμος.

Μια πρόταση που δεν δίνει λύση στην ουσία του προβλήματος, αλλά μόνο το επιδεινώνει.

Εμείς στην περίοδο της δικής μας δημοτικής περιόδου (2011-2014) μιλήσαμε καθαρά στους πολίτες. Επιλέξαμε τον δρόμο της εξυγίανσης των οικονομικών του Δήμου, περικόπτοντας τις σπατάλες και βελτιώνοντας τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών.

Σε αυτή την λογική, την λογική δηλαδή του αναγκαίου νοικοκυρέματος δεν εγκρίναμε την πρόταση για τη σύναψη του δανείου, θεωρώντας την εισήγηση ως το τραγικό αποτέλεσμα της ανυπαρξίας και της ανικανότητας της δημοτικής αρχής.

Η συγκεκριμένη δημοτική αρχή, δεν έχει πλέον ούτε την πολιτική, αλλά ούτε και την ηθική νομιμοποίηση για αποφάσεις που θα δεσμεύσουν το Δήμο για τα επόμενα χρόνια με δυσβάσταχτες οικονομικές υποχρεώσεις.

Από το Σεπτέμβριο του 2019, με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, την οποία θα διεκδικήσουμε στις εκλογές του Μαΐου, θα ακολουθήσουμε πιστά ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο εξυγίανσης των οικονομικών, με αποτελεσματικά μέτρα και ενέργειες ώστε ο Δήμος να επανέλθει στην κανονικότητα.

Μια κανονικότητα που διασφαλίζει την εμπιστοσύνη της τοπικής αγοράς, το καλό πρόσωπο σε όλους τους προμηθευτές, τη σιγουριά στους πολίτες για την σωστή παροχή υπηρεσιών και φυσικά την ορθή λειτουργία όλων των δομών του Δήμου.

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Κίνησης Σερβίων- Βελβεντού

enotiki kin logo