Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012
ΠΑΣΕΒΕ Ν. Κοζάνης: Όλοι στους δρόμους
Παρασκευή 10 & Σάββατο 11 Φλεβάρη
Συνάδελφοι,
Αυτοαπασχολούμενοι – συνταξιούχοι

ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ μαζί με την τρόικα αποφάσισαν να καταδικάσουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε μόνιμη εξαθλίωση, τη νέα γενιά στην πιο βάρβαρη εκμετάλλευση και τους μικρούς επαγγελματίες – βιοτέχνες – έμπορους στη χρεωκοπία και την ανεργία.
Οι «μισθοί» πείνας των 400 € για τους εργαζόμενους, η υπαγωγή ειδών λαϊκής κατανάλωσης στο 23%, η εξαγγελία και νέας φοροεπιδρομής, οι μειώσεις των συντάξεων, κυρίων και επικουρικών, οι περικοπές στην υγεία, το διώξιμο χιλιάδων δασκάλων απ’τα σχολεία δεν θα βγάλουν την Ελλάδα απ΄τη κρίση, ούτε θα μειώσουν το «χρέος». Τα κέρδη των μονοπωλίων θα διατηρήσουν και θα μας γυρίσουν στη δεκαετία του ’50.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, οι επιτροπές αγώνα, κάθε συνάδελφος ξεχωριστά, πρέπει να ξεσηκωθούμε. Τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν.
• Να πέσει τώρα η κυβέρνηση του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.
• Να μην υπογράφει κανέναν μνημόνιο.

- Η λαϊκή οικογένεια, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να δούμε ούτε 1 ευρώ απ’τη νέα σύμβαση.
Αντίθετα θα κληθούμε να πληρώσουμε το νέο δάνειο με χρήμα – ιδρώτα και αίμα.

- Τιμωρείστε σκληρά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ που μέσα από τα χιλιάδες ψέματα και την τρομοκρατία προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα γίνονται για το καλό μας.

- Καταδικάστε, απομονώστε τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές των «κοινωνικών διαλόγων» ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, που μέχρι εχθές πανηγύριζαν πόσο «στρίμωξαν», κυβέρνηση και τρόικα με τη συμφωνία τους για τη διάσωση 13ου μισθού. Ποιόν αυτό των 400 € ;
ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!!!

Στο πλάι της εργατικής τάξης και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος να απαιτήσουμε με κλιμακούμενο απεργιακό αγώνα.
• Στα τσακίδια η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου και η Τρόικα.
• Εκλογές τώρα.
• Μονομερή διαγραφή του χρέους, αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
• Δεν χρωστάμε – δεν πληρώνουμε. Το χρέος δεν είναι δικό μας. Να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν. Οι βιομήχανοι – οι εφοπλιστές – οι τραπεζίτες.

Το δικό μας χρέος είναι η συσπείρωση και ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ