odikos32011Από χθες προβλήθηκε από τοπικά διαδικτυακά μέσα μια ανάρτηση στο facebook του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, στην οποία απεικονίζεται ο χάρτης του δρόμου Κοζάνης-Ρυμνίου μέσω Καισαρειάς, όπου φαίνονται «υπό κατασκευή» δυο τμήματα του δρόμου μήκους 3.400 μ. και 1.400 μ., με την επικεφαλίδα «Έρχεται…».

Το πρώτο «υπό κατασκευή τμήμα» των 3.400 μ. -όπως φαίνεται στο χάρτη- αφορά την παράκαμψη του οικισμού του Κήπου (κατά τα 1.300 μ. περίπου) που συνεχίζει μέχρι την έξοδο της Καισαρειάς μέσω του υφιστάμενου δρόμου ή της αρχικής χάραξης του κάθετου άξονα και το δεύτερο «υπό κατασκευή τμήμα» των 1.400 μ. αφορά το τμήμα από τη διασταύρωση προς Αιανή μέχρι την είσοδο στη γέφυρα Ρυμνίου.

Το θέμα αυτό είχε συζητηθεί στην κοινή σύσκεψη της Περιφέρειας με την Εγνατία Οδό στα τέλη Αυγούστου 2018, κατά την οποία η Εγνατία Οδός, σαν υπεύθυνη διαχείρισης των Κάθετων Αξόνων, έδωσε το «πράσινο φως» στην Περιφέρεια για την κατασκευή έργων στο υποτμήμα του Κάθετου Άξονα 51 «Κοζάνη-Όρια Ν. Λάρισας». Στην ίδια σύσκεψη η Περιφέρεια είχε δεσμευτεί ότι εφόσον προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου, τα τεύχη δημοπράτησης των μελετών του έργου «θα είναι έτοιμα πριν το Δεκέμβριο του 2018».

Έτσι, όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι, το έργο της παράκαμψης του Κήπου και των λοιπών βελτιώσεων του δρόμου είναι σε άμεση προτεραιότητα από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έργα που θα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό την κίνηση των οχημάτων από και προς Καισαρειά, Ρύμνιο, ορεινό όγκο των Καμβουνίων και γενικότερα προς Λάρισα.

Γ.Μ./mikrovalto.gr

odikos32011 1

drparkip57 1_28818