dimos Serbiwn Velbentou logotipoΈνα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την αναπτυξιακή πορεία στον πρωτογενή τομέα της ευρύτερη περιοχής του Βελβεντού, αποτελεί η λειτουργία του νέου υδροηλεκτρικού σταθμού του ΤΟΕΒ Βελβεντού, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.

Ένα έργο που τοποθετεί σε νέες, πιο ισχυρές βάσεις τη δραστηριότητα των αγροτών μας, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες τους για μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων τους.

Η κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού του ΤΟΕΒ Βελβεντού, επιβεβαίωσε τη δυναμική της τοπικής κοινωνίας, των αγροτών και των δύο συνεταιρισμών ΑΣΕΠΟΠ και ΔΗΜΗΤΡΑ Βελβεντού.

Ταυτόχρονα απέδειξε ότι η συνεργασία των φορέων μπορεί να έχει αποτελέσματα και οφέλη τόσο σημαντικά, που δίκαια να χαρακτηρίζεται το συγκεκριμένο έργο πρωτοποριακό.

Για ορισμένους όμως, όλα τα παραπάνω, δεν αποτελούν την ουσία αλλά την ευκαιρία αυτοπροβολής και μηδενισμού μιας συνολικής προσπάθειας που ξεκίνησε από τον πρώην Δήμο Βελβεντού και στην πορεία βρήκε συμπαραστάτες και υποστηρικτές σε όλα τα πεδία της αυτοδιοίκησης, της πρώην Νομαρχία Κοζάνης, της Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Π.Ε. Κοζάνης και του Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, που συνέβαλαν ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο.

Στοιχεία και χαρακτηριστικά αυτής της προσπάθειας επιμελώς αποσιωπήθηκαν χθες τόσο από τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Βελβεντού κ. Γεώργιο Φραγκουλάκη όσο και από τον πρώην Δήμαρχο κ. Μανώλη Στεργίου. Ειδικά για τον δεύτερο θα περιμέναμε η προ ετών αυτοδιοικητική του πορεία να μην τον οδηγήσει στη διαδικασία του μηδενισμού, γνωρίζοντας πολύ καλά, ότι τέτοιου είδους έργα, προσπάθειες και εγχειρήματα έχουν διάρκεια και απαιτούν συνέχεια από τους φορείς της αυτοδιοίκησης.

Ο ίδιος, εντέχνως, φρόντισε να «ξεχάσει» τόσο την Νομαρχιακή και Περιφερειακή θητεία του κ. Γιώργου Δακή, όσο και το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού. Ειδικότερα βέβαια για τη Δημοτική Αρχή και προσωπικά για το Δήμαρχο Αθανάσιο Κοσματόπουλο, το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε άμεση προτεραιότητα από την ανάληψη των καθηκόντων του, δίνοντας τις απαραίτητες οδηγίες στους συνεργάτες του να προχωρήσουν τα ζητήματα που αφορούσαν το Δήμο Σερβίων – Βελβεντού σε σχέση με την κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού.

Κατά συνέπεια, προχώρησε και ολοκληρώθηκε το ζήτημα της στεγανοποίησης της δεξαμενής του ΤΟΕΒ, έργο απαραίτητο για την λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού, προϋπολογισμού 300.189 ευρώ και συμβατικής υποχρέωσης 126.079 ευρώ ενταγμένο στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας(ΠΑΑ) 2014-2020.

Ταυτόχρονα, αποκλειστικά για την κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού εκταμιεύθηκαν 214.033 ευρώ από το ΕΑΠ (Τοπικός Πόρος) του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.

Είναι προφανές ότι για ορισμένους, η πολιτική ματαιοδοξία και μικροπολιτική σκοπιμότητα είναι βασικά στοιχεία της πολιτικής τους πορείας και επιβίωσης.

Για τη Δημοτική Αρχή όμως προέχει η επίλυση σοβαρών ζητημάτων που σχετίζονται με την αναπτυξιακή πορεία του δήμου και την υποστήριξη σημαντικών τομέων όπως είναι ο αγροτικός τομέας. Οι ίδιοι οι αγρότες το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό.

Έτσι πορευθήκαμε και έτσι θα συνεχίσουμε.

dimos Serbiwn Velbentou logotipo