belbf2710Μια καινούρια εμφάνιση έφεραν εις πέρας, με απόλυτη επιτυχία, οι χορωδίες του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές». Η πρόσκληση που έλαβε ο σύλλογός μας ήταν του Εμπορικού – Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Π.Ε. Κοζάνης.

Το Εμπορικό – Βιομηχανικό Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης πραγματοποίησε στο Πνευματικό Κέντρο Σερβίων την επετειακή του εκδήλωση, για τα εκατό χρόνια απ’ την ίδρυσή του, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018.

Οι χορωδίες του συλλόγου μας συμμετείχαν στην εκδήλωση με όλο τους το δυναμικό: παιδική, εφηβική και ενηλίκων με εννιαμελή ορχήστρα. Εκατό και πλέον μέλη των χορωδιών μας γέμισαν ασφυκτικά τη σκηνή της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου. Τη διεύθυνση των χορωδιών είχε ασφαλώς η ακούραστη και δραστήρια δασκάλα μας κυρία Αλεξάνδρα Παπά.

Ξεκίνησε το μουσικό πρόγραμμα η παιδική χορωδία με το τραγούδι «Οι φίλοι είναι για πάντα». Ακολούθησαν τα τραγούδια «Περσείδες» και «Να κοιμηθούμε αγκαλιά», που τα ερμήνευσαν τα μέλη όλων των χορωδιών. Αποχώρησε η παιδική χορωδία απ’ τη σκηνή και συνέχισαν μαζί οι άλλες δυο χορωδίες, που ερμήνευσαν τα τραγούδια «Άρνηση», «Σαββατόβραδο στην Καισαριανή», «Το τραμ το τελευταίο», «Κάτι με τραβάει κοντά σου», «Λίγες καρδιές αγαπούνε», «Ο μήνας έχει εννιά», «Τα ζηλιάρικά σου μάτια» και «Ο καιρός των τσιγγάνων – ederlezi».

Είχαμε, δηλαδή, τρεις γενιές χορωδών πάνω στη σκηνή, κάτι που ξαφνιάζει ευχάριστα τον κάθε θεατή. Οι αγγελικές φωνές των μικρών παιδιών ενώθηκαν με τις βελούδινες φωνές των εφήβων και με τις μελωδικές φωνές των ενηλίκων δημιουργώντας μια μουσική πανδαισία. Το πολυπληθές κοινό καταχειροκρότησε τις χορωδίες μας. Αυτές οι αντιδράσεις αποτελούν κι ένα είδος αναγνώρισης του έργου που παράγεται στις χορωδίες του συλλόγου μας. Αυτό, βέβαια, επιτυγχάνεται με πολλή δουλειά, συνέπεια, πειθαρχία και πάντα με την καθοδήγηση της εξαίρετης μαέστρου μας κυρίας Αλεξάνδρας Παπά, την οποία και συγχαίρουμε.

Η συμμετοχή και των τριών γενιών στις χορωδίες δείχνει ότι η μουσική παράδοση στο Βελβεντό καλά κρατεί και μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά. Σήμερα, που βιώνουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης, φαίνεται, ότι στον τόπο μας υπάρχει ποιότητα ζωής και μέλλον. Άλλωστε το τραγούδι είναι πηγή έκφρασης. Αποφορτίζει εσωτερικά τον άνθρωπο, απαλύνει τον πόνο και δημιουργεί μια άλλη διάθεση, που βοηθάει στη ζωή.

Να ευχαριστήσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού – Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης για την πρόσκληση που μας έστειλε και μας έδωσε την ευκαιρία, ως χορωδίες να παρουσιάσουμε ένα μέρος της δουλειάς μας στην επετειακή τους εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Σερβίων. Η πρόσκλησή τους μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αρχή για παραπέρα συνεργασία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

belbf2710

Σημ.: Το mikrovalto.gr ήταν στην εκδήλωση και κατέγραψε την εμφάνιση των χορωδιών. Δείτε το: