www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να διακόψει τη Β’ τάξη στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης – Ανάστατοι οι γονείς Εκτύπωση
Παρασκευή, 19 Οκτώβριος 2018 00:07

kallitexniko gimnasio kozanis234563Αναστάτωση επικρατεί στην κοινότητα του νεοσύστατου Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης, μετά την έγγραφη ειδοποίηση του υπουργείου Παιδείας προς τη διεύθυνση της τοπικής εκπαίδευσης ότι καταργείται η Β’ τάξη του γυμνασίου και ότι τα έξι παιδιά που φοιτούν σε αυτήν θα πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία προέλευσής τους.

Το θέμα ανακοινώθηκε στους γονείς των μαθητών κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, με την αιτιολογία ότι το τμήμα είναι ολιγομελές.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον υπό σύσταση Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του νέου σχολείου και έχει οριστεί έκτακτη συνέλευση για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, όπου έχουν κληθεί να παραστούν όλοι οι βουλευτές, οι δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ο Ιωάννης Χριστόφορος, εκ μέρους των γονέων, ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα που έχει υποβληθεί από τη διεύθυνση του σχολείου προς το υπουργείο για «την άδεια λειτουργίας ολιγομελούς τμήματος, επειδή αντίστοιχη δομή εκπαίδευσης που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν αυτοί οι μαθητές δεν υπάρχει δεύτερη στη δυτική Μακεδονία».

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης ιδρύθηκε τον Ιούλιο 2018 και ξεκίνησε κανονικά τη λειτουργία του με 31 μαθητές, εκ των οποίων 25 στην Α’ τάξη και έξι στη Β’ τάξη. Η ίδρυση και λειτουργία του σχολείου στην Κοζάνη επαινέθηκε από το σύνολο των φορέων της αυτοδιοίκησης. Ο δήμαρχος Κοζάνης παραχώρησε ένα ολοκαίνουργιο κτίριο για τη φιλοξενία του σχολείου και αυτήν την κίνηση χαιρέτησαν με θέρμη όλοι οι βουλευτές και οι πολιτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων της περιοχής.

Η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, Βασιλική Βόντσα, ανέφερε ότι αν και η ίδρυση του σχολείου έγινε στα μέσα Ιουλίου 2018 και «παρότι υπήρχε ελάχιστος χρόνος μπροστά μας, κάναμε αγώνα δρόμου και σε συνεργασία με τα στελέχη της εκπαίδευσης έγιναν ακόμη και προβλεπόμενες κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών».

Όπως σημείωσε η κ. Βόντσα, εκτός μερικών ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό, οι οποίες, όμως, θα καλυφθούν τις επόμενες ημέρες, το σχολείο υποδέχθηκε πανέτοιμο -στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις του- τους 31 μαθητές του.

Με αφορμή αυτήν την αρνητική εξέλιξη, ο σκηνοθέτης και βουλευτής ταυ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, Θέμης Μουμουλίδης, ο οποίος με τις πρωτοβουλίες του όλο το προηγούμενο διάστημα συνέβαλε στη δημιουργία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης, τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να επικρατήσει η ηρεμία και η αρμονική εξέλιξη των μαθητών μας στο σχολείο και όχι η γραφειοκρατία».

Πηγή: iefimerida.gr

kallitexniko gimnasio kozanis234563

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην λειτουργία του νεοσύστατου Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης όπου οι υπηρεσίες του υπουργείου καταργούν αυθαίρετα την Β τάξη και ενοποιούν τα δύο τμήματα της πρώτης τάξης, ο Σύλλογος Γονέων στην έκτακτη γενική συνέλευση του, με την σύμφωνη γνώμη όλων των παρευρισκόμενων   αποφάσισε τα παρακάτω: 

-Την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά οι μαθητές της Β τάξης θα προσέλθουν στο σχολείο και στις τάξεις τους για να κάνουν μάθημα με τους καθηγητές τους. Στο σχολείο θα βρίσκονται οι γονείς όλων των μαθητών  για να υποστηρίξουν την λειτουργία του σχολείου.

-Να δοθεί η δυνατότητα έως τέλος Οκτωβρίου να γίνουν κατατακτήριες εξετάσεις για την προσέλευση επιπλέον μαθητών

-Να λειτουργήσει μόνο για φέτος ολιγομελές τμήμα στην Β τάξη

-Να παραμείνουν ως έχουν τα δύο τμήματα στην Α τάξη

Η ύπαρξη της Β τάξης ακόμη και ως ολιγομελούς, συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και αναβαθμίζει την εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι γονείς των μαθητών του Καλλιτεχνικού σχολείου, θεωρούμε ότι η παύση της λειτουργίας της δευτέρας και η ενοποίηση των δυο τμημάτων της Α τάξης συνιστούν υποβάθμιση του σχολείου και του εκπαιδευτικού έργου.

Δηλώνουμε  ότι θα υπερασπιστούμε με σθένος  τις επιλογές των παιδιών μας και καλούμε το υπουργείο Παιδείας να  στηρίξει με τις ενέργειες του  τις επιλογές των μαθητών του σχολείου.

Η προσωρινή επιτροπή του Συλλόγου Γονέων

του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης 

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack