agapios228Όταν μια δημοτική αρχή δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε και στο ελάχιστο κόστος σύνδεσης με το Internet, και δη στα αγροτικά ιατρεία, ώστε ο αγροτικός γιατρός να μπορεί να συνταγογραφεί τα φάρμακα των ασθενών στα απομακρυσμένα χωριά...

...και να μην υποχρεώνονται οι – κυρίως – υπερήλικες ασθενείς να μεταβαίνουν στο κέντρο υγείας στα Σέρβια για να εξυπηρετούνται… τότε αυτή η αρχή είναι επικίνδυνη και όχι μόνον… γίνεται τέλος! Πολλώ μάλλον όταν αυτή η «αρχή» δεν μπορεί να αντιμετωπίσει απλά προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών της, παρά μόνον αρέσκεται να φλυαρεί, υπερφίαλα συμπεριφερόμενη και υποτιμώντας τόσο προκλητικά τη νοημοσύνη των απλών ανθρώπων της υπαίθρου, που την ανέδειξαν ΑΡΧΗ κι αυτή τους προσβάλλει τόσο βάναυσα!

Και βέβαια ο Δήμος Σερβίων διέθεσε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του, στην κοινωφελή επιχείρησή του, ώστε να καλύψει, ευκόλως και αβίαστα εννοούμενα, το μηδαμινό ποσό της σύνδεσης των αγροτικών ιατρείων με το Internet, αντ’ αυτού όμως τα αγροτικά ιατρεία, αν όχι όλα τα περισσότερα, έμειναν αποκλεισμένα «ιντερνετικά» και η παρουσία των αγροτικών γιατρών πλέον ήταν ανούσια και άνευ περιεχομένου και ουσίας, αφού δεν μπορούσαν να συνταγογραφούν τα φάρμακα των ασθενών!

Δεν φτάνουν όμως αυτά, παρά(ο)φερόμενος υπεύθυνος της κοινωφελούς επιχείρησης του εν λόγω Δήμου απείλησε πως «θα κινηθεί νομικά» κατά της εφημερίδας μας, γιατί όπως ισχυρίστηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία μας «είναι ψευδή τα γραφόμενα» της efkozani.gr, που πριν λίγες ημέρες ασχολήθηκε με το θέμα! Είπε μάλιστα «υπέβαλα αίτημα σε κινητή τηλεφωνία για τη σύνδεση με το Internet…»!!!

Του δηλώνουμε, λοιπόν, δημόσια, ευθαρσώς και ανενδοίαστα, πως οι απειλές του είναι για το θεαθήναι, πετούν στον αέρα και χάνονται και τα πυρά του είναι άσφαιρα!

Και επιθυμεί μάλιστα να αναρριχηθεί και σε άλλα αξιώματα της τοπικής ή κεντρικής εξουσίας!

Κύριε υπεύθυνε… ο Σοφοκλής μας είπε «Θάρσει. Τ’ αληθές λέγων ου σφαλεί ποτέ».

Το θέμα της σύνδεσης των αγροτικών ιατρείων με το ΙΝΤΕΡΝΕΤ λύθηκε πια, καθόσον οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ των Καμβουνίων απευθύνθηκαν στον υποδιοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, γιατρό πνευμονολόγο και συμπατριώτη μας Αγάπιο Γαβριηλίδη, ο οποίος ενήργησε αυθωρεί και παραχρήμα και ετοίμασε συνολικά το πακέτο σύνδεσης!

Η αγάπη, το αμέριστο και διακαές ενδιαφέρον του κ. Γαβριηλίδη για τον τόπο του, αποτελούν σταθερά δεδομένα, αδιαμφισβήτητα, συνάμα τον αναδεικνύουν ρέκτη της κοινωνικής προσφοράς και λάτρη της Δυτικής Μακεδονίας και της Κοζάνης.

Ο Αγάπιος Γαβριηλίδης συχνά επισκέπτεται τις υγειονομικές μονάδες της Περιφέρειάς μας και όχι μόνον, όλες τις περιφέρειες ευθύνης του και πασχίζει πάντα για το καλύτερο, ενστερνιζόμενος το ««Πάντων χρημάτων και ανθρώπων μέτρον εστίν άνθρωπος»!

Γνωστά είναι τα κενά και οι ελλείψεις, γενικά, στο χώρο της Υγείας, πιο γνωστό όμως και παραδεκτό είναι και το ενδιαφέρον των ιθυνόντων για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες… Τουλάχιστον το σήμερα είναι καλύτερο απ’ το χθες…

Πηγή: efkozani.gr

agapios228

Σχόλια   

Βαγγέλης Παπαδόπουλος
+7 # Βαγγέλης Παπαδόπουλος 23-08-2018 08:59
Το πρόβλημα στο Μικρόβαλτο λύθηκε; οι Ενεργοί Πολίτες δεν το θεωρούν το ίδιο σοβαρό; δηλαδή οι κάτοικοι του Μικροβαλτου πάλι πρέπει να μετακινουνται για συνταγογραφηση φαρμάκων;
Παράθεση