mz148Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ανεπαρκείς σε σχεδιασμό και ενέργειες η διοίκηση του κ. Κοσματόπουλου στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού. Πλήρης απουσία του Δήμου που «δεν έχει ανάγκη από Προσωπικό» στις δύο επικείμενες προκηρύξεις που προώθησε το Υπ. Εσωτερικών (με το οποίο ο κ. Κοσματόπουλος έχει πλήρη;;; επικοινωνία) προς το ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο προώθησε συμπληρωματική Προκήρυξη για 757 θέσεις στις ανταποδοτικές Υπηρεσίες των Δήμων για όσους δεν ήταν έτοιμοι στην προκήρυξη του Μαρτίου. Ο Δήμος μας που έχει όλες του τις Υπηρεσίες πλέον να «δουλεύουν ρολόϊ» σύμφωνα με τον κ. … Δήμαρχο και πάλι δεν θα έχει ούτε μία θέση για Καθαριότητα (υπάρχει απόφαση Δ.Σ. για θέσεις), ηλεκτροφωτισμό και ύδρευση-αποχέτευση (παρά τις κενές θέσεις που προβλέπονται στον ΟΕΥ) παρά τις επισημάνσεις που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Απριλίου περί επικείμενων συμπληρωματικών Προκηρύξεων. Υπηρεσίες αναγκαίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η δεύτερη προκήρυξη από την οποία αδικαιολόγητα απουσιάζει ο Δήμος είναι των 118 θέσεων για τους 85 Ορεινούς και Νησιωτικούς Δήμους (στους οποίους ανήκει ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού). Εδώ έχουμε μικρούς Δήμους με υποπολλαπλάσιο πληθυσμό να παίρνουν μία δύο θέσεις και τον δικό μας λόγω αδιαφορίας και ανικανότητας της πολιτικής του ηγεσίας, να μην παίρνει ούτε μία από τις κενές θέσεις που έχει στο εγκεκριμένο οργανόγραμμα!!!

Με όλα αυτά μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα. Τον κ. Κοσματόπουλο ουδόλως τον απασχολεί η ενδυνάμωση των Υπηρεσιών του Δήμου!!! Με την ανεξήγητα αδιάφορη και ανεπαρκή στάση του υπονομεύσει τις επόμενες (γιατί οι υπάλληλοι θα ενισχύουν το Δήμο για αρκετές θητείες) αυτοδιοικητικές περιόδους. Γι’ αυτό και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του έχουν γυρίσει σύσσωμοι την πλάτη!!! Έχουν βαρεθεί τις βαρύγδουπες «αναπτυξιακές» παλαιοκομματικού τύπου δηλώσεις και τη συνεχή ανεπάρκεια και αποποίηση ευθυνών.

Η μόνη ελπίδα είναι να ξαναδοθούν ευκαιρίες από το υπουργείο στους ΟΤΑ Α’ βαθμού στην αρχή της επόμενης αυτοδιοικητικής περιόδου, όταν και ο κατήφορος θα ανακοπεί στο Δήμο και πιθανώς οι νέοι αιρετοί θα είναι ασυγκρίτως πιο υπεύθυνοι έναντι του ιδίου.

Υ.Σ.1 Καταψήφιση σημαντικών θεμάτων στο Δ.Σ. του Δήμου, προτρέπει ο ίδιος ο κ. Κοσματόπουλος στους τρεις-τέσσερις εναπομείναντες «συνεργάτες» του, με αποτέλεσμα την αναμόρφωση του Π/Υ για θέματα καθημερινότητας να την ψηφίζει η αντιπολίτευση και οι ανεξάρτητοι και με την καταψήφιση της «πλειοψηφίας» κατόπιν νεύματος του «Δημάρχου» να μην περνά για μία ψήφο. Βλέπετε ο Δήμαρχος δεν δέχεται ούτε μία τροποποίηση στα «δικά του» θέματα και φυσικά δεν νοιάζεται για τις σύντομες πληρωμές των επαγγελματιών. «Ας προσφύγεται στα δικαστήρια» τους λέει.

Υ.Σ.2 Τη λαϊκή βούληση του Μαΐου του 2014 την έχει καταστρατηγήσει πρώτος και στο μέγιστο βαθμό ο κ. Κοσματόπουλος, όπως επίσης έχει καταστρατηγήσει και το δημοκρατικό πολίτευμα εγκαθιστώντας «εξωθεσμική» ολιγαρχία. Η δική μας ευθύνη (των συμβούλων της συμπολίτευσης) είναι μεγάλη (φυσικά και το γνωρίζουμε) γιατί βοηθήσαμε τα μέγιστα να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου, ενώ εάν γνωρίζαμε τις απόλυτες-ακραίες θέσεις του και την Μοναρχία του, θα έπρεπε να κάνουμε τα πάντα για να τον αποτρέψουμε.

Υ.Σ.3 Όσον αφορά την συνέπεια των αιρετών αυτής της δημ. Περιόδου, αληθινά οι δημότες γνωρίζουν άριστα ποιος είναι ο ποιο ΑΣΥΝΕΠΗΣ αιρετός που ποτέ δεν απαντά σε ερωτήσεις στα Δ.Σ. και που πάντα στους πολίτες έχει «Αλίμονο» και «Επιβάλλετε» χωρίς φυσικά να γίνεται κάποια ενέργεια ακολούθως. Άλλωστε όλες οι τελευταίες ανακοινώσεις για έργα γίνονται, γιατί κάποιοι «ασυνεπείς» σύμβουλοι σε συνεργασίες διαπαραταξιακές δρομολόγησαν καταστάσεις και ωριμάνσεις μέχρι το καλοκαίρι του 2016, κάτι που το γνωρίζουν καλά οι υπηρεσίες του Δήμου.

Υ.Σ.4 Ειλικρινά ντρέπομαι να μέμφεται το Δήμο δημοσίως ο Πρ. του Περιφερειακού Συμβουλίου για δύο-τρεις συνδέσεις στο διαδίκτυο τα οποία ένας μπορεί να τακτοποιήσει με του παρόχους σε δύο εργάσιμες μέρες. ΑΛΙΜΟΝΟ!!!

 

Ζορμπάς Μιλτιάδης

Ανεξ/τος Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Σερβίων-Βελβεντού

mz148