dcv46Σχετικά με την παρουσία του δημάρχου Σερβίων- Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου, στο τρισάγιο του Νικολάου Γκαντώνα, υπουργού επί χούντας και στενού συνεργάτη του Γεωργίου Παπαδόπουλου, αλλά και τη φωτογραφία που ακολούθησε με τη σημαία λάβαρο της 21ης Απριλίου 1967,

...οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος και Πολυδεύκης Λιάκος δήλωσαν:

- Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Κωνσταντόπουλος

«Το είδαμε κι αυτό!

Ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού, ο δήμαρχος του τόπου μας, παρέστη στο τρισάγιο χουντικού υπουργού στην Γαλατινή και φωτογραφήθηκε μάλιστα με φόντο το σήμα της χούντας.

Είναι η κατάληξη στην κατρακύλα του δημάρχου μετά απ’ όσα είδαμε στα τέσσερα χρόνια της θητείας του,

Η ενέργεια αυτή του δημάρχου αποτελεί μεγάλη προσβολή για τον δημοκρατικό λαό του τόπου μας, ο οποίος πρόσφερε μεγάλες θυσίες εναντίον του φασισμού, στο όνομα της πατρίδας και της δημοκρατίας.

Να θυμίσουμε μόνο το ολοκαύτωμα των Σερβίων από τους Ιταλούς, το κάψιμο των χωριών του δήμου μας από τους Γερμανούς, δύο φορές μάλιστα, την μάχη στο Χάνι της Βίγλας Σαρανταπόρου εναντίον των Γερμανών, την θυσία των Σεβιωτών στην Παναγιά Κοζάνης, την θυσία των Σερβιωτών στην Καισαριανή και τόσα άλλα.

Η παρουσία του δημάρχου στο τρισάγιο έρχεται σε αντίθεση με την βούληση των πολιτών του δήμου μας και την εντολή που αυτός έλαβε με την εκλογή του.

Έρχεται σε αντίθεση και με τον όρκο που έδωσε για πίστη στο δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Είτε ο δήμαρχος παρέστη στο τρισάγιο από αφέλεια είτε η παρουσία του είναι συνειδητή πράξη, το εν λόγω περιστατικό δείχνει ότι σε κάθε περίπτωση είναι ακατάλληλος να είναι δήμαρχος και να εκπροσωπεί τον λαό της περιοχής μας.

Εάν έχει έστω και ίχνος ευθιξίας θα πρέπει να ζητήσει άμεσα συγνώμη από τους πολίτες του δήμου μας και ταυτόχρονα να παραιτηθεί. Ίσως έτσι μπορέσει να περισώσει και την τιμή του».

- Ο επικεφαλής της Δημοτικής κίνησης ΑΝΤΑΜΑ Λιάκος Πολυδεύκης

«Ο Δήμαρχος Σερβίων- Βελβεντού κ. Κοσματόπουλος για άλλη μια φορά δεν κρύβει, δυστυχώς,τις φιλοχουντικές και ρατσιστικές απόψεις του. Μετά το Σωρρα, τις επικίνδυνες ρατσιστικές θέσεις του σχετικά με τους πρόσφυγες, τώρα φωτογραφίζεται με χουντοσύμβολα και συμμετέχει σε μνημόσυνα χουντικών. Η Δημοτική μας κίνηση και εγώ προσωπικά καταδικάζουμε ως απαράδεκτη, προκλητική και ντροπιαστική τη φωτογράφιση και συμμετοχή του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου κ. Κυριακίδη στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα ζητήσουμε για άλλη μια φορά την καταδίκη των πράξεών τους, όπως το κάναμε και στο παρελθόν για τις ρατσιστικές θέσεις του Δημάρχου. Αναρωτιέμαι πως οι σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι και πρόεδροι, που βρίσκονται στις τάξεις του συνδυασμού της πλειοψηφίας, ανέχονται ακόμη ανάλογες πράξεις».

Πηγή: kozan.gr ( 2 άρθρα)

dcv46