aildig1663 2 65Δύο χρόνια μετά την αρχική εγκατάσταση αναμεταδότη ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος 8 καναλιών (2 δέσμες-‘μπουκέτα’ των 4 καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας το καθένα) στην περιοχή του Αηλιά Μικροβάλτου, οι κάτοικοι του ορεινού όγκου των Καμβουνίων εξακολουθούν να μην βλέπουν τα κρατικά κανάλια (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, παρότι βέβαια πληρώνουν κανονικά το τέλος ΕΡΤ), όπως ούτε και τα τοπικά (ΤΟP, WEST, FLASH).

Οι διαβεβαιώσεις των υπευθύνων του Δήμου τότε, ήταν ότι, ο εξοπλισμός για τις δυο πρόσθετες δέσμες (μία -τουλάχιστον- για τα κρατικά κανάλια και μία για τα τοπικά) θα γινόταν τον Οκτώβριο του 2016, πράγμα που δεν έχει γίνει ούτε μέχρι σήμερα. Τις τελευταίες μέρες έχει ‘χαθεί’ και το ασθενές αναλογικό σήμα της ΕΡΤ, που επιτείνει το πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής…

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, είναι στις προθέσεις της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης η συμπληρωματική παροχή και βελτίωση του ψηφιακού σήματος στην περιοχή του ορεινού όγκου των Καμβουνίων (Λιβαδερό, Μεταξάς, Τριγωνικό, Τρανόβαλτο, Μικρόβαλτο, Ελάτη, Λαζαράδες, Φρούριο). Και προς τούτο έχει αναθέσει -εδώ και αρκετό καιρό- σε εξωτερικό συνεργαζόμενο τεχνικό της Κοζάνης, τον έλεγχο και τη σύνταξη σχετικής μελέτης. Δεν γνωρίζουμε την εξελικτική πορεία του ζητήματος και τη στάση της παρόχου Digea στο θέμα, αλλά εκείνο που προέχει -και θέλουμε να δούμε- είναι η επίσπευση της υλοποίησης επίλυσης του προβλήματος, ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος των κατοίκων της ευρύτερης ορεινής περιοχής των Καμβουνίων.

mikrovalto.gr

aildig1663 2 65

Σχόλια   

Κοζικοπουλου Βαια
0 # Κοζικοπουλου Βαια 07-05-2018 08:36
Συμφωνώ. Συγχαρητηρια.
Παράθεση