deyakΔιατηρούνται τα τιμολόγια ύδρευσης-αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης, για το 2023. Στα Τοπικά Διαμερίσματα στο εξής θα εκδίδονται ετησίως δύο έναντι λογαριασμοί, αντί ενός και ένας εκκαθαριστικός.

Διατηρούνται οι κλίμακες κατανάλωσης, τόσο στα Τοπικά Διαμερίσματα, όσο και στην πόλη της Κοζάνης. Θεσπίζεται σταθερό Πάγιο Τέλος Αποχέτευσης, όπου υπάρχει και λειτουργεί δίκτυο αγωγών αποχέτευσης, για την κάλυψη των σταθερών του δαπανών. Το ύψος του Πάγιου Τέλους Αποχέτευσης ορίζεται στα 5,00€/4μηνο στην πόλη της Κοζάνης, με ισόποση μείωση του Παγίου Ύδρευσης από 17,00€/4μηνο στα 12,00€/4μηνο. Το ύψος του Πάγιου Τέλους Αποχέτευσης ορίζεται στα 6,00€/έτος στα Τοπικά Διαμερίσματα, με ισόποση μείωση του Παγίου Ύδρευσης από 22,00€/έτος σε 16,00€/έτος. Η θέσπιση του Παγίου Αποχέτευσης δεν θα επιβαρύνει καθόλου τους καταναλωτές. Το τιμολόγιο τηλεθέρμανσης αυξάνεται κατά 10%, από τα 47,85€/MWhth πλέον Φ.Π.Α. 6% (ήτοι 50,72€/MWhth) που είναι σήμερα, διαμορφώνεται στα 52,64€/MWhth πλέον Φ.Π.Α. 6% (ήτοι 55,80€/MWhth). Εξακολουθεί να ισχύει η έκπτωση συνέπειας 10%, για την εμπρόθεσμη εξόφληση των λογαριασμών ύδρευσης-αποχέτευσης. Η έκπτωση συνέπειας εφαρμόζεται στον αμέσως επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί. Οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι παροχές του κοινωνικού τιμολογίου ύδρευσης (Κ.Τ.Υ.) παραμένουν ίδιοι με αυτούς που ίσχυαν το 2022. Δηλαδή δικαιούχοι Κ.Τ.Υ. είναι όσοι καταναλωτές είναι δικαιούχοι του Κ.Τ. Ηλεκτρικής Ενέργειας, υπό τον όρο ότι δεν έχουν οφειλές προς την Δ.Ε.Υ.Α.Κ.. Οι εκπτώσεις των δικαιούχων έχουν να κάνουν με το 50% του πάγιου τέλους ύδρευσης και του πάγιου τέλους αποχέτευσης, με το 50% της τιμής στα πρώτα 40m3/τετράμηνο οικιακού τιμολογίου και 60m3 /τετράμηνο τιμολογίου πολυτέκνων της πόλης της Κοζάνης και με το 50% της τιμής για τα πρώτα 180m3/έτος οικιακού τιμολογίου και 240m3/έτος τιμολογίου πολυτέκνων των Τοπικών Διαμερισμάτων. Η αίτηση ένταξης υποβάλλεται στο πρωτόκολλο είτε με φυσική παρουσία είτε με ηλεκτρονικά μέσα. Η ένταξη δύναται να είναι ετήσια και ανανεώνεται με νέα αίτηση. Η ένταξη αρχίζει από την έγκριση της αίτησης και λήγει 31/12 του επόμενου έτους από την ένταξη στο Κ.Τ. Ηλεκτρικής Ενέργειας. Αναγκαία δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησης είναι το αποδεικτικό ένταξης στο Κ.Τ. Ηλεκτρικής Ενέργειας και ο πρόσφατος λογαριασμός ύδρευσης της συγκεκριμένης παροχής.

Aυτές είναι οι προτάσεις εισηγήσεις της Δημοτικής Αρχής του Δήμου που αναμένεται να ψηφιστούν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης σήμερα Τρίτη 14/2.

kozan.gr